Fejjel lefelé viselt ruha? Miért ne? A divat fővárosában ez is lehetséges!

Eseménydús hetet tudhat a háta mögött Párizs, köszönhetően az ámulatba ejtő haute couture bemutatóknak. Gondoljunk csak vissza a Chanel divatbemutatóján tündöklő Gwyneth Paltrowra és lányára, Miss Sohee őrületesen jó kollekciójára, vagy a Schiaparelli márka megosztó állatfejes ruháira.

Viktor & Rolf kollekciója felforgatta a divatvilágot
Viktor & Rolf kollekciója felforgatta a divatvilágot
Fotó: IMaxTree

Tegnap pedig a Viktor & Rolf divatház volt soron, hogy újabb momentummal gyarapítsa a hét felejthetetlen divatpillanatainak listáját. Viktor Horsting és Rolf Snoeren a párizsi InterContinental Le Grand szállodában mutatták be a nagyszerű kollekciójukat. Nagyon úgy tűnik, hogy a kreativitásuk nem ismer határokat, a lélegzetelállító pasztellszínű tüllruhákat ugyanis a lehető legbizarrabb módon viselték a modellek – fejjel lefele, vízszintesen elforgatva, és amit csak el tudsz képzelni.

Móka a köbön

Nem ez az első alkalom, hogy a holland luxus divatház provokatív haute couture kollekcióval rukkol elő – úgy tűnik, rájuk mindig lehet számítani, ha egy kis humorról van szó. A divatipar olykor merev tud lenni, a Viktor & Rolf viszont bebizonyítja, hogy ezt a műfajt sem kell mindig véresen komolyan venni.

„Ez a kollekció a couture ballerina sztereotípiájának abszurd felfogása” - mondta Rolf Snoeren a színfalak mögött. „Amit mi lefordítottunk a 21. századra” - tette hozzá társa, Viktor Horsting. A tervezőpáros elárulta, hogy egy szép, mégis okos kollekció megalkotására törekedtek. Az első három darab klasszikus szabású báliruha volt, amit kristályokkal és masnikkal díszített fűzős derékkal díszítettek, a szoknyák pedig cukorkaszínben pompáztak. Majd fogták, és egy kreatív csavarral átírták az íratlan szabályokat.

Felismerhetetlen az énekesnő, akinek az egész testét vörös Swarovski kristályok borították

Az előző szezonokban a tervezőpáros örömteli pillanatokat hozott a kifutón, legyen szó akár a 2017-es őszi/téli haute couture kollekció furcsa babafejeiről, vagy a 2019-es tavaszi/nyári szezonról, ahol az alkotásokat mémek és szlogenek ihlették. Mint egyébként mindig, a couture divathéten is rendkívül jólesik egy csipetnyi könnyedség.

A divatvilág mindig maximumon pörög:

Ez is érdekelhet

Jennifer Lopez hasizmát most azonnal elfogadnánk

Jennifer Lopez hasizmát most azonnal elfogadnánk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói