5 alap ruhadarab, ami TÉNYLEG soha nem megy ki a divatból

2020.február.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

2019 legnépszerűbb trendjeinek egyik fő hívó szava egyértelműen a fenntarthatóság volt. A divat világában az olyan stílusikonok, mint Emma Watson, évek óta híve az újrahasznosított anyagokból készült ruhák és kiegészítők viselésének. Manapság, mint minden más, a ruházati ipar is felgyorsult, és rengetegen vásárolnak olyan ruhákat, amelyeket néhány alkalom után már soha többé nem hordanak.

A bolygónkra és a saját magunkra gyakorolt hatás a felgyorsult folyamatoknak köszönhetően pusztító. A teljesen új anyagokból készülő ruhák előállítása komoly szennyeződéseket okozhat . Amint a legyártott új ruhák eljutnak az üzletekbe, tíz évvel ezelőttihez képest 60%-kal gyorsabban eladják őket, viszont jellemzően feleannyi ideig használják. Mindezeket szem előtt tartva jó, ha tudod, hogy vannak olyan ruhadarabok, amelyek sosem mennek ki a trendből, ezért nem érdemes megválnod tőlük. De melyek is ezek a klasszikusok?

1. Kis fekete ruha
A Coco Chanel által 1926-ban létrehozott és Audrey Hepburn által világhírűvé tett kis fekete ruha ma is olyan trendi, mint közel száz évvel ezelőtt. Legklasszikusabb formája térdig ér, és ugyanúgy megállja a helyét egy irodában, mint egy koktélpartin vagy egy villás reggelin.

Kis fekete ruha ABOUT YOU 8350 Ft

2. Egyenes szárú farmer
Nem csoda, hogy ez a klasszikus sziluett nem vész el a divattemetőben. Az első egyenes szárú farmerek, amelyeket a Levis készített cowboyok és bányászok számára, a mai napig gyártásban vannak. mára azonban mindenki számára hordható klasszikus utcai viseletté váltak, és szinte minden márka gyárt belőle saját modelleket.

Egyenes szárú farmer H&M 9295 Ft

3. Széldzseki
Ez a fantasztikus találmány az 1800-as évek óta tart melegen és szárazon a szeles, hideg és esős napokon. Ha esetleg nem találnád elég trendinek, akkor érdemes körülnézned a kínálat tekintetében, hiszen manapság már rengeteg divatosabbnál divatosabb darabot találsz belőle. Választhatsz mondjuk egy klasszikus barna széldzsekit, vagy egy játékos világos vagy pasztell árnyalatú darabot tavaszra.

Széldzseki TCHIBO 14995 Ft

4. Chelsea csizma
Ez a csizmatípus kényelmes, tartós, és esőben is kitűnő viselet. Az első pár 1851-ben készült Viktória királynő megrendelésére, és azonnal megszerette ezt a praktikus darabot. A bokáig érő, vulkanizált gumi bevonatú csizma cipzártól is mentes, ezért roppant egyszerű a fel – és lehúzása, nem mellesleg vízhatlansága miatt minden esős napon a segítségedre lehet.

Bokacsizma VAGABOND 27 480 Ft
5. Kézitáska
Talán az egyik legrégebbi kiegészítő a kézitáska, amelynek története egészen a római kori katonákig és a skót szerzetesekig nyúlik vissza. Manapság is elengedhetetlen, mindennapos kiegészítő. Ahány fazonú, színű és díszítésű változata pedig létezik, egészen biztos, hogy bármilyen trend is bukkan majd fel, érdemes megőrizni a kézitáskáidat, hiszen nem tudhatod, éppen mi mihez fog passzolni.

Táska MANGO 7595 Ft

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője