8 biztos ajándéktipp bővülő családoknak

2019.december.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Valamivel a 12. hét után neked is elárulják a titkot: pár hónap múlva új családtag érkezik hozzájuk. Elsöprő az öröm és rögtön felbuzog benned a tettvágy: ezen a karácsonyon valami igazán hasznos ajándékkal szeretnéd meglepni őket. De vajon mi az, amivel valóban támogatni tudod a kismamát és hol húzódik a kacatok határa? Azzal segítesz, ha már rögtön a babának vásárolsz vagy vannak olyan nélkülözhetetlen eszközök, amikért már a várandósság alatt hálás lesz neked a jövendő anya és apa? Cikkünkben utánajárunk, hogy karácsonykor milyen ajándékkal szerezhetsz biztos örömet a bővülő családnak.

8 biztos ajándéktipp bővülő családoknak
Fotó: Shutterstock

A téma pontos körbejárásához feltettük a kérdést az egyik legnagyobb forgalmú hazai webáruház, az eMAG.hu a Baba, mama és játékok kategóriáért felelős kereskedelmi igazgatójának, hogy melyek a leggyakrabban vásárolt áruk. "A legnépszerűbb termékek a pelenkák és popsitörlők, előbbiből 100 ezres nagyságrendben, utóbbiból 30 ezer feletti darabszámban adunk el éves szinten. Az elektromos kisautókból 10 ezer felett, foglalkoztató babajátékokból 19 ezret értékesítünk. Az autós gyereküléseket és trambulinokat szintén sok vásárló keresi, évente 4 és 6 ezer terméket adunk el belőlük." – avat be a statisztikákba Fukszius Ágnes.

Mire vágynak ebből a leendő szülők? A válaszok után kutatva megkérdeztünk várandós anyukákat, górcső alá vettük a fenti termékeket és kiegészítettük a listát olyan hasznos tárgyakkal, amik bár kisebb mennyiségben fogynak, de vitathatatlanul jól jöhetnek a várandósság ideje alatt. Így neked elég csak a mi listánkból válogatnod ahhoz, hogy biztosan örömet szerezz.

Meglepetés a kismamának

Kézenfekvő ilyen esetekben a kismamát megajándékozni, hiszen ő az, aki ebben a kilenc hónapban leginkább érintett és a legjobban készül. Bár a várandósságot mindenki máshogy éli meg, van egy-két dolog, amivel nem tudsz mellélőni.

Egy jó könyv mindig jó

Igen, itt gondolhatsz akár tematikus, a felkészülést segítő könyvekre is, amik szinte kézikönyvként működnek ebben a 9 hónapban és az első babás időszakban, de nyugodtan merülj el a szépirodalom kínálta lehetőségekben is, hiszen garantált, hogy az orvosi várakozások során mindig akad egy novellányi vagy regényfejezetnyi idő.

A kényelmes éjszakák trükkje


A szoptatóspárna. Bár a neve nem utal erre, de jó, ha tudjuk, hogy nemcsak a baba etetésekor, hanem már a megszületése előtt az egyik leghasznosabb tárgy lehet a háznál. A növekvő has, lazuló izmok és szalagok mind hálásak lesznek a megfelelő alátámasztásért éjszaka, így elkerülhető a kényelmetlen fekvés és a reggeli hát- és derékfájás is.

A kellemes nappalok titka

Terhesség alatti időszakra remek ajándékötlet a masszázsolaj, olyan, ami semleges illatú vagy kifejezetten várandósoknak való. Egyrészt táplálja a bőrt, aminek sok támogatásra van szüksége ebben az időszakban, másrészt egy relaxáló masszázs ki is kapcsol egy nehéz nap után. Ha erre házilag nem vállalkozunk, utolsó tippként a kismamáknak szóló masszázsra, tornára, jógára vagy úszásra beváltható utalványt ajánljuk, mert ez szintén segíti a relaxációt és felkészíti az anyukát a változásokra.

A Télapónak nincs akkora puttonya, mint amekkorát Selena Gomez cipel

A Télapónak nincs akkora puttonya, mint amekkorát Selena Gomez cipel

Az apukákra is gondolva

Írásbeli felkészítés


Meglepő lehet, de az apukáknak szóló könyvek között szintén lehet egy-két izgalmas, vicces darabot találni, amivel segíthetsz nekik ráhangolódni a babavárásra. Számukra első körben elidegenítő lehet az anyukáknak szóló túl rózsaszín vagy épp nagyon is naturális leírások olvasása, így érdemes lehet a humor felől közelíteni.

Megelőlegezett pihenés

Ha az ajándékkal mind a két leendő szülőre szeretnénk gondolni, akkor ajándékozzunk nekik párnapos pihenést, ahova ketten elmehetnek még a kisbaba születése előtt. Nem lehet véletlen, hogy a babymoon kifejezés egyre elterjedtebb. Ezt érdemes a második trimeszterre, azon belül is az 5. hónap környékére időzíteni, nagy általánosságban ez a kismamák számára a legkellemesebb időszak. De az egy estét, éjszakát felszabadító színház- vagy mozijegy ugyanilyen jó választás lehet.

A babát se hagyjuk ki

Bizony, ebből a történetből nem hagyható ki az a személy sem, aki körül ez a kilenc hónap forog. Bár őt személyesen még hosszú hónapokig nem fogja érdekelni, hogy mennyire találtad el a neki szóló ajándékot, anyukája és apukája helyette is lehet hálás, hiszen az első időszakban felkerül pár olyan extra tétel a bevásárlólistára, amiben tudsz nekik előre segíteni.

Pelenkát a pelenkásnak

Akár eldobható, akár mosható pelenkában gondolkodnak a jövendő szülők (ezt mindenképp érdemes kideríteni), ez egy olyan fogyóeszköz, amiből mindig jól jön 1-2 extra darab és a popsitörlő is ugyanez a kategória. Mindkettő kelendő eszköz az eMAG.hu statisztikái szerint is. Szintén ide tartozik a textilpelenka és a partedli, ami a hozzátápláláskor nagyon praktikus dolog, megóvja a ruhacserétől az anyukát és a gyereket is.

Divat helyett a kényelem

Viszont, ha mégis cserélni kell, akkor sosincs elég rugdalózó vagy body otthon. Ebből olyat érdemes adnod, ami nem gombos elől vagy hátul és nem díszítik kiálló dekorelemek, különben a hason alvó vagy játszó babának kényelmetlen lehet, mert nyomja őt. Szintén jó pont a fehér vagy világos szín, ami jól bírja majd az intenzív mosást. Érzékeny bőrre, kifejezetten babáknak való mosószer, fertőtlenítőszer szintén mindig kell a gyakori mosás miatt, így ez is klasszikusan jól bevált tipp ajándékként.

Adj időt


Míg a várandósság alatt csak hármas programot tudsz adni, onnantól, hogy megszületett a baba, felértékelődnek azon pillanatok, amikor a szülők kettesben lehetnek. Ez lehet akárcsak egy óra séta, egy gyors vacsora vagy később egy rövid színház, mozi. És hogy ebben mi a te szereped? Ajándékozz nekik bébiszitter-utalványokat, amiket rugalmasan beválthatnak nálad.

Amit semmiképpen ne tegyél

Ne hozz meg helyettük olyan döntéseket, amik a baba neveléséhez kapcsolódnak! Ezen a téren nagyon könnyű beletenyerelned olyan darázsfészkekbe, amikre nem számítasz. Nem fogsz jó pontot kapni tőlük, ha babakocsit veszel nekik. Ezzel olyan területbe nyúlsz bele, ami már amúgy is egy külön mizéria a szülőknek a temérdek lehetőség és ennek kapcsán felmerülő kérdések miatt. Milyen legyen a mérete (keskeny, széles, liftbe befér-e) és a típusa (belvárosi vagy kertes házba való kell, összecsukható legyen)? A rengeteg féle opcióból csak a szülők tudják kiválasztani, mi lesz a nekik legmegfelelőbb. A plüssök, zenélő készségfejlesztő játékok, csörgők, cumik, cumisüvegek végeláthatatlan tengerében sem érdemes szemezgetni. Ezek pont azok a kellékek, amiről a szülők maguk szeretnék eldönteni, kérnek-e belőle, és ha igen, pontosan melyik lenne tökéletes a gyereküknek.

Ha mégis ilyen irányban gondolkodsz, akkor jó ötlet lehet a levásárolható ajándékutalvány valami kis ötlettel vagy javaslattal kiegészítve, így bár segíted őket, mégis meghagyod nekik a döntés szabadságát, amiért ebben a 9 hónapban mindenki garantáltan hálás lesz neked!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője