Így válassz napszemüveget: ez a keret illik az arcformádhoz

Legfontosabb kritérium, hogy ismerjük az arcunk formáját és ennek tükrében olyan alakú keretet válasszunk, ami tökéletesen passzol hozzánk és kihangsúlyozza arcunk előnyös vonásait.

A formán kívül a a végleges döntés előtt, érdemes a hajunk és szemünk színét is figyelembe venni és az optimális keret típusból több színvariációt is felpróbálni.

Íme néhány hasznos tipp, amivel segítünk neked megtalálni a kedvenc, új napszemüvegedet, ami a szikrázó nyári napsütésben nem csak a szemed védelmére szolgál majd, hanem a új dimenziókba helyezi a megjelenésed is.

Milyen keretet válassz szögletes archoz?

A szögletes arc sajátossága, hogy határozott, szögletes vonásokkal rendelkeznek. A homloknál szélesebb, és az állkapocsig ugyanolyan szélességben folytatódik. A harmonikus látvány érdekében a szögletes arc formát érdemes ellensúlyozni az oldalán kissé szélesebb lekerekített vagy ovális keret választással. Semmiképpen ne válasszunk szögletes keretet, mert optikailag még inkább erősíti a szögletes arcformát, az éles szögek lágyítása helyett. A színes keretekkel is elterelhetjük a figyelmet a szögletes arcformáról.

Ajánlott keretfajták: kerek, ovális, félkör és a jolly joker macskaszem forma, ami a legtöbb arcformához passzol.

Milyen keretet válassz ovális arcformához?

Ez a tökéletes arányú arcforma, ha szemüveg választásról van szó, mert minden keret típus passzol hozzá. Egy aranyszabályt azonban itt is érdemes szem előtt tartani: Az arc legszélesebb részéhez viszonyítva a keret legyen picit szélesebb.

Ajánlott keretformák: Különösen jó választás a geometrikus forma, téglap alakú, pilóta, macskaszem. A vastagabb és nagyobb méretű XXL keretekkel még karakteresebb hatást érnek el.

Milyen keretet válassz kerek arcformához?

A kerek arcokat a lágy görbék jellemzik, nagyjából megegyezik az arc magassága és szélessége, az áll is lekerekített.

Ajánlott keretformák: A harmonikus látvány érdekében az arc kerekségét kell ellensúlyozni olyan keretekkel, ami szöget ad az arc kerek formájához és optikailag nyújtja az arcformát.

Jól állnak a vastag, letisztult szögletes vagy geometrikus keretek.Téglalap alakú, macskaszem.

Milyen keretet válassz szív alakú arcformához?

A szív alakú arc esetén a homlok szélesebb és az arccsontoktól az állig keskenyedik. Szemüveg-választás szempontjából szerencsés arcforma, mert szinte bármelyik típus illik hozzá.

Ajánlott keretformák: Világos, vagy perem nélküli keret, ami minimalizálja a szemüveg megjelenését az arcon. Ovális alakú, macskaszem.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Kosok ma konfliktusokba keveredhetnek, az Oroszlánt pedig szétszedik - December 7.

Napi horoszkóp: A Kosok ma konfliktusokba keveredhetnek, az Oroszlánt pedig szétszedik - December 7.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet