A Corinthia Budapest kulináris vezetője elárulta, mi várható az Easter Brunch kínálatában

2025. április 10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Készülj fel egy felejthetetlen húsvéti élményre a budapesti Corinthia Hotelben, ahol április 20-án az Easter Brunch ételkülönlegességei várnak rád! Ínycsiklandó menüvel, barátságos légkörrel és élő zenével garantáltan élvezni fogod az ünnepet, akár a családod, akár a barátaid társaságában.

Különleges meglepetések várnak a Corinthia Easter Brunch kínálatában
Különleges meglepetések várnak a Corinthia Easter Brunch kínálatában
Fotó: Courtesy of Corinthia Budapest

A Corinthia Easter Brunch tökéletes választás, ha idén valami igazán különlegesre vágysz húsvétkor. A Corinthia Budapest séfje, Stefan Hogan mediterrán örökségéből és a tavasz frissességéből merítve állította össze a menüsort, aminek összeolvadásából igazán különleges ételkreációk születtek. A szakértő némi betekintést nyújtott a kivételes kulináris élmény háttérmunkálataiba.

Az előételek között megtalálhatóak a hazai és nemzetközi ízek, míg a főételek középpontjában a frissen készült tavaszi bárány áll, ráadásul a desszertválaszték is bővelkedik magyar és nemzetközi klasszikusokban. Ha a tökéletes húsvéti programot keresed, a Corinthia Easter Brunch biztos nem fog csalódást okozni, sőt mi több, az egész család számára emlékezetes élményt nyújt!

Mesélnél nekünk a különleges ételekről, amelyeket a Corinthia Budapest húsvéti brunch-ra terveztetek?

Nagyszerű választékunk lesz halételekből, tengeri finomságokból és kagylókból, amelyek az előételek között szerepelnek majd. Emellett klasszikus magyar hidegtálak, Mangalica sonka, füstölt kacsa, libamáj pástétomok, terrine-ek és galantine-ek chutney-val, különféle szószokkal is megtalálhatóak lesznek az előételek között.

Stefan Hogan, a Corinthia Budapest kulináris vezetője a húsvéti brunch menüsoráról mesélt
Fotó: Courtesy of Corinthia Budapest

Mi inspirálta leginkább az idei menüsort?

Az idei húsvéti brunch fő inspirációja az évszakváltozás: a tavaszra jellemző friss zöldségek és könnyed fűszernövények, amelyek minden ételben megjelennek. Emellett a menü nagyban mediterrán örökségemből merít, olyan ételeket kínálunk, amelyek az otthonom asztalán is megtalálhatóak lennének.

Valami álomszép Törőcsik Franciska a GLAMOUR Book címlapján: a szépséget ünneplő kiadványt már beszerezheted

Valami álomszép Törőcsik Franciska a GLAMOUR Book címlapján: a szépséget ünneplő kiadványt már beszerezheted

Vannak tradicionális húsvéti ételek is terítéken?

Természetesen! Az első fogások, például a levesek és tészták könnyűek, és friss szezonális hozzávalókkal készülnek. A húsvéti menü elengedhetetlen része a tavaszi bárány, amelyet illatos olívaolajban, citrommal és tavaszi fűszernövényekkel készítünk, hogy az étel az évszakhoz illő ízvilágot kapjon. A desszertválaszték isteni klasszikus magyar húsvéti desszerteket kínál, kiegészítve nemzetközi finomságokkal.

Szemet gyönyörködtető desszert különlegességekkel zárul a Corinthia Easter Brunch
Fotó: Courtesy of Corinthia Budapest

Mi a helyzet akkor, ha valakinek bármilyen ételallergiája van?

Konyhánk sokoldalú és képes bármilyen étrendi igénynek megfelelni. Mindig azon vagyunk, hogy a vendégek étrendi igényeinek megfelelően alakítsuk az ételeket.

Milyen hangulatra lehet számítani az Easter Brunch keretein belül?

A környezet többnyire informális és családi hangulatú, élő zenével, bőséges ételválasztékkal és barátságos légkörrel, hogy az egész család tudjon pihenni és élvezni a húsvéti összejövetelt.

Festői környezetben, ugyanakkor családias légkörrel várja a Corinthia Hotel az Easter Brunch érdeklődőit
Fotó: Courtesy of Corinthia Budapest

Melyik a személyes kedvenc ételed a húsvéti menüsorból és miért?

A kedvencem az „Acquacot di Primavera”, ami egy könnyű tengeri leves tele friss hallal, kagylóval és fűszernövényekkel, kovászos kenyérrel és illatos olívaolajjal tálalva.

Napi 30 gramm fehérjét reggelizek, így alakult át az életem és az egészségem

Napi 30 gramm fehérjét reggelizek, így alakult át az életem és az egészségem

Hogyan építitek be a helyi és szezonális hozzávalókat a húsvéti brunch menübe?

Remek beszállítókkal dolgozunk, akik aktívan támogatják a helyi termelőket. Ahol csak lehet, helyi alapanyagokat használunk, mert ezek a legfrissebbek. Szezonális termékekkel főzni mindig a legjobb választás, mivel ilyenkor az összetevők a legjobb minőségükben kerülnek az asztalra. Érdemes harmóniában lenni a természettel és annak terményeivel: az ételek, amelyek helyi és szezonális összetevőket tartalmaznak, minden szempontból kiemelkedőek.

Válogatott szezonális finomságok jelennek meg a húsvéti brunch menüsorában
Fotó: Courtesy of Corinthia Budapest

Szerinted mi teszi egyedivé a Corinthia Budapest húsvéti kínálatát?

Elképesztő vendégszeretet jellemzi a csapatot és remek konyhánk van, amit mindenki megtapasztal, aki ellátogat hozzánk. Minden esetben igyekszünk olyan harmóniát teremt, ami pihentető, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezt a kódnevet használta Diana hercegné az esküvője előtt, nyomós oka volt a titkolózásra

Ezt a kódnevet használta Diana hercegné az esküvője előtt, nyomós oka volt a titkolózásra

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

6 dolog, amit valószínűleg rosszul tudsz a hüvelyszárazságról (x)

6 dolog, amit valószínűleg rosszul tudsz a hüvelyszárazságról (x)

3 tipp, amivel megelőzheted napjaink egyik leggyakoribb fertőzését! (x)

3 tipp, amivel megelőzheted napjaink egyik leggyakoribb fertőzését! (x)

Miért viselkedik furcsán a párod? Lehet, hogy nem érzelmi, hanem testi oka van (x)

Miért viselkedik furcsán a párod? Lehet, hogy nem érzelmi, hanem testi oka van (x)

Ezt idd nyáron, ha a víz már túl unalmas! (x)

Ezt idd nyáron, ha a víz már túl unalmas! (x)