A Corinthia Budapest kulináris vezetője elárulta, mi várható az Easter Brunch kínálatában
Készülj fel egy felejthetetlen húsvéti élményre a budapesti Corinthia Hotelben, ahol április 20-án az Easter Brunch ételkülönlegességei várnak rád! Ínycsiklandó menüvel, barátságos légkörrel és élő zenével garantáltan élvezni fogod az ünnepet, akár a családod, akár a barátaid társaságában.
Ezeket láttad már?
A Corinthia Easter Brunch tökéletes választás, ha idén valami igazán különlegesre vágysz húsvétkor. A Corinthia Budapest séfje, Stefan Hogan mediterrán örökségéből és a tavasz frissességéből merítve állította össze a menüsort, aminek összeolvadásából igazán különleges ételkreációk születtek. A szakértő némi betekintést nyújtott a kivételes kulináris élmény háttérmunkálataiba.
Az előételek között megtalálhatóak a hazai és nemzetközi ízek, míg a főételek középpontjában a frissen készült tavaszi bárány áll, ráadásul a desszertválaszték is bővelkedik magyar és nemzetközi klasszikusokban. Ha a tökéletes húsvéti programot keresed, a Corinthia Easter Brunch biztos nem fog csalódást okozni, sőt mi több, az egész család számára emlékezetes élményt nyújt!
Mesélnél nekünk a különleges ételekről, amelyeket a Corinthia Budapest húsvéti brunch-ra terveztetek?
Nagyszerű választékunk lesz halételekből, tengeri finomságokból és kagylókból, amelyek az előételek között szerepelnek majd. Emellett klasszikus magyar hidegtálak, Mangalica sonka, füstölt kacsa, libamáj pástétomok, terrine-ek és galantine-ek chutney-val, különféle szószokkal is megtalálhatóak lesznek az előételek között.
Mi inspirálta leginkább az idei menüsort?
Az idei húsvéti brunch fő inspirációja az évszakváltozás: a tavaszra jellemző friss zöldségek és könnyed fűszernövények, amelyek minden ételben megjelennek. Emellett a menü nagyban mediterrán örökségemből merít, olyan ételeket kínálunk, amelyek az otthonom asztalán is megtalálhatóak lennének.
Valami álomszép Törőcsik Franciska a GLAMOUR Book címlapján: a szépséget ünneplő kiadványt már beszerezheted
Vannak tradicionális húsvéti ételek is terítéken?
Természetesen! Az első fogások, például a levesek és tészták könnyűek, és friss szezonális hozzávalókkal készülnek. A húsvéti menü elengedhetetlen része a tavaszi bárány, amelyet illatos olívaolajban, citrommal és tavaszi fűszernövényekkel készítünk, hogy az étel az évszakhoz illő ízvilágot kapjon. A desszertválaszték isteni klasszikus magyar húsvéti desszerteket kínál, kiegészítve nemzetközi finomságokkal.
Mi a helyzet akkor, ha valakinek bármilyen ételallergiája van?
Konyhánk sokoldalú és képes bármilyen étrendi igénynek megfelelni. Mindig azon vagyunk, hogy a vendégek étrendi igényeinek megfelelően alakítsuk az ételeket.
Milyen hangulatra lehet számítani az Easter Brunch keretein belül?
A környezet többnyire informális és családi hangulatú, élő zenével, bőséges ételválasztékkal és barátságos légkörrel, hogy az egész család tudjon pihenni és élvezni a húsvéti összejövetelt.
Melyik a személyes kedvenc ételed a húsvéti menüsorból és miért?
A kedvencem az „Acquacot di Primavera”, ami egy könnyű tengeri leves tele friss hallal, kagylóval és fűszernövényekkel, kovászos kenyérrel és illatos olívaolajjal tálalva.
Napi 30 gramm fehérjét reggelizek, így alakult át az életem és az egészségem
Hogyan építitek be a helyi és szezonális hozzávalókat a húsvéti brunch menübe?
Remek beszállítókkal dolgozunk, akik aktívan támogatják a helyi termelőket. Ahol csak lehet, helyi alapanyagokat használunk, mert ezek a legfrissebbek. Szezonális termékekkel főzni mindig a legjobb választás, mivel ilyenkor az összetevők a legjobb minőségükben kerülnek az asztalra. Érdemes harmóniában lenni a természettel és annak terményeivel: az ételek, amelyek helyi és szezonális összetevőket tartalmaznak, minden szempontból kiemelkedőek.
Szerinted mi teszi egyedivé a Corinthia Budapest húsvéti kínálatát?
Elképesztő vendégszeretet jellemzi a csapatot és remek konyhánk van, amit mindenki megtapasztal, aki ellátogat hozzánk. Minden esetben igyekszünk olyan harmóniát teremt, ami pihentető, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.
