Gazdagságot hozhatnak az életedbe ezek a tárgyak, tartsd őket a nappalidban a szakértő szerint

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mit szólnál, ha már csak azáltal több gazdagságot vonzhatnál be az életedbe, hogy elhelyezel néhány tárgyat a nappalidban? Nos, a feng shui módszere azt a célt tűzte ki, hogy egyensúlyt és harmóniát teremtsünk az élet minden területén azáltal, hogy megváltoztatjuk a terek energiáját, amelyben élünk. Ennek részeként pedig bizony gazdagságból is több juthat az otthonunkba.

Neked mindegyik tárgy van a nappalidban?
Neked mindegyik tárgy van a nappalidban?
Fotó: Shutterstock

A feng shui kifejezésről sokunknak elsőre meghatározott színek használata vagy a bútorok bizonyos elvek alapján való elrendezése jut eszünkbe, de valójában sokkal több mindent foglal magában ez a módszer. Így például azt is, hogyan színesíthetjük az otthoni dekorációnkat, akár kifejezetten a nappalinkat úgy, hogy gazdagságot és még sok más jót hozzon az életünkbe.

A nappalival könnyű dolgod lehet

Anije Cho belsőépítész és feng shui oktató szerint a feng shui alapelveit nagyon egyszerűen alkalmazhatjuk a nappalinkban. A feng shui a nappalit ugyanis nyilvános térnek tekinti, inkább jangnak, vagyis kifelé nézőnek, kevésbé privátnak, szemben a yinnel. Sőt, tulajdonképpen a legkevésbé privát szobának, amelyben erősen megjelenhet a külvilággal való kapcsolatunk, hiszen egyfajta gyülekezőhely is lehet. De hogy mit is jelent ez a gyakorlatban?

Vidd be az öt elemet

A feng shuinak öt olyan eleme van, amelyet könnyen beilleszthetünk az otthonunk bármely terébe, így a nappalinál is feltétlenül érdemes velük számolnunk. Ez a föld, a víz, a fa, a tűz és a fém. A szakértő szerint ha mind az öt elem megvan, akkor egyensúlyt teremtenek, vagyis mindegyikkel érdemes valamilyen formában számolnunk. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy egyforma arányban kellene jelen lenniük.

Ha például az egyik elemnek több olyan tulajdonsága van a másikhoz képest, amelyet fejleszteni szeretnél az életedben, akkor annak érdemes lehet nagyobb teret adnod, legyen szó színekről vagy éppen anyagokról. A belsőépítész és feng shui szakértő Ashley Cantley pedig azt is hangsúlyozza, hogy ahhoz, hogy a térben jól tudjon áramlani az energia, fontos az is, hogy ne legyen a nappali túlzsúfolt. Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, jöhet is a konkrét tárgyak kiválasztása.

5 dolog a hálószobádban, ami szerencsét hoz

5 dolog a hálószobádban, ami szerencsét hoz

Tükrök

A tükrök a feng shui szerint megsokszorozhatják az energiát és a fényt, szimbolizálva a gazdagság áramlását. Éppen ezért remek ötlet lehet, ha a nappaliba tükröket teszel. Ami az elhelyezésüket illeti, kerüljenek olyan helyekre, amelyek gyönyörű kilátást vagy számodra pozitív energiaforrásokat tükröznek. Ha pedig a nappaliban esetleg ágy is van, afölé viszont soha ne helyezz tükröt, mert megzavarhatják a nyugalmat.

Gyertyák

Anije Cho szerint ha a nappaliban nincs jelen a tűz elem, akkor hidegnek és ihlettelennek tűnhet. Hogy ne így legyen, érdemes néhány gyertyát, például az egészségünk számára sem kedvezőtlen szójaviasz gyertyát elhelyeznünk a nappaliba. Ha pedig meggyújtjuk őket, a lángjuk inspirálóan hathat ránk, ami szó szoros és átvitt értelemben is több gazdagságot hozhat az életünkbe.

Beltéri szökőkút, vizet ábrázoló műalkotás

Az otthonunk közepe, amely sokunk számára a nappalit jelenti, az egészséggel és az egyensúllyal van összefüggésben. Ha pedig egészségesek és kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor már hatalmas kincs van a birtokunkban. Ennek érdekében érdemes lehet a nappaliban egy természetes elemet, például egy kis beltéri szökőkutat - akár kifejezetten egy feng shui szökőkutat, amely az öröm, a pénz és a szeretet áramlásának szimbóluma - vagy egy vizet ábrázoló műalkotást elhelyeznünk.

Személyre szabott dekortárgyak

Végül, de nem utolsó sorban érdemes a nappalidat olyan dekortárgyakkal is gazdagítanod, amelyek egybecsengenek a céljaiddal. Ha ezek között a gazdagság is előkelő helyen szerepel, akkor például feng shui kristállyal, feng shui teknőssel vagy pénz varanggyal is érdemes tervezned, de csak kifinomultan, túlzsúfolás nélkül. A lényeg pedig, hogy végeredményben egy olyan teret kapj, amely táplálja a lelkedet és ösztönzi a pozitív energiák virágzását.

Forrás: realsimple.com, mindfulcements.com, magicbricks.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nemcsak a szülésélményt keseríti meg, a kismamákra és a babákra nézve is életveszélyes a HELLP-szindróma

glamour plusz ikon Nemcsak a szülésélményt keseríti meg, a kismamákra és a babákra nézve is életveszélyes a HELLP-szindróma

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)