5 dolog a hálószobádban, ami szerencsét hoz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a hálószobád a nyugalom, a béke és az egyensúly érzését sugározza, akkor máris rengeteget tettél azért, hogy nap mint nap könnyebben pihenj. De ha úgy érzed, hogy még nem minden ideális, vagy némi újításra vágysz, akkor érdemes egy esélyt adnod a feng shuinak, egy olyan módszernek, amelyről sokan úgy tartják, hogy több szerencsét és harmóniát hozhat az életünkbe.

Te tudod, mi az, ami szerencsét hoz a hálószobában, és mi az, ami nem?
Te tudod, mi az, ami szerencsét hoz a hálószobában, és mi az, ami nem?
Fotó: Oscar Wong/Getty Images

A feng shui egy ősi, Kínából származó módszer, amely szerint a bútorok elrendezése, illetve a színek és az anyagok a térben komoly hatással lehetnek az egészségünkre és a jólétünkre. Igaz ez a hálószobára is, és miért is ne adhatnánk egy esélyt annak, hogy némi átrendezéssel, frissítéssel szerencsét hozzunk az életünkbe? Hiszen ha végeredményben csak jobban alszunk ezentúl, már azzal is rengeteget nyerhetünk.

Hagyd szabadon az ágy alatti részt

Bár több tárolóhely nyerése szempontjából praktikus lépésnek tűnhet az ágy alatti tárolót használni, vagy ha nincs, egyszerűen pár dobozban pakolni alá, de a feng shui módszere szerint ez egyáltalán nem jó ötlet. Ugyanis biztosítani kell, hogy az energia szabadon keringhessen alatta. Ezt megakadályozhatja, ha mindenféle holmi alá van pakolva, és úgy érezhetjük, hogy „a problémáinkon alszunk”. A blokkolt energia pedig negatív hatással lehet az alvásunk minőségére vagy a szerelmi életünkre.

Az ajtó kellő távolságra legyen az ágyadtól

Ha arról van szó, hova tegyük az ágyunkat a hálószobában, sokan abból indulunk ki, hogy minél kényelmesebben elférjünk. Ezzel alapvetően nincs is semmi baj, a feng shui szerint viszont érdemes kifejezetten arra is koncentrálnunk, hogy az ágyból jól láthassuk az ajtót és mindenkit, aki belép rajta. De ugyanilyen fontos az is, hogy soha ne helyezzük közvetlenül az ajtó mellé az ágyat és ne is toljuk teljesen a falhoz.

Ha ezekre a szempontokra figyelünk, akkor a feng shui úgy tartja, hogy könnyebben bevonzhatunk egy kapcsolatot is, így ugyanis szó szerint helyet adhatunk neki. Ha esetleg valamelyik, már említett szempontot hely hiányában nem sikerül teljesítened, az még nem gond, de van két további elv, amit viszont szigorúan érdemes betartani: az ágyad akkor se a fürdőszoba falának másik oldalán legyen, ha csak a fal mellett van hely, és ne aludj közvetlenül gerendák alatt.

Válassz egy szerencsés színpalettát

Ha úgy érzed, hogy itt az ideje átfestened a szobád falait, akkor az új színeket is alakíthatod úgy, hogy szerencsét hozzanak neked. Bár a piros szín sokunk számára merész elképzelés a hálószobába, a feng shuiban egyszerre inspirálónak és szerencsésnek is számít, de a barna, a vörös, a sárga és a narancssárga is hasonlóan jó választás lehet. Ha viszont nem tudsz magadnak ilyen falakat elképzelni, vagy mostanában nem tervezel festést, akkor is tehetsz a színekkel a szerencséd fokozásáért.

5 zseniális trükk, ami fogyni és aludni is segít

5 zseniális trükk, ami fogyni és aludni is segít

Segíthet ugyanis az is, ha például piros, vörös elemeket adsz hozzá a dekorációhoz, legyen az egy szőnyeg vagy egy polcra kitett tárgy. Sőt, akár az ágynemű is lehet pirosas, vöröses árnyalatokban pompázó a több szerencse reményében. Fontos azonban, hogy minden merész árnyalatú holmit tudatosan helyezz el, és túlzásokba se ess: az ideális az, ha néhány erőteljes darabot választasz, amelyek egy szempillantás alatt még szebbé és harmonikusabbá teszik a teret.

Tisztítsd meg a teret

A feng shuinál nemcsak az számít, hogy a hálószobád a szó szoros értelmében tiszta legyen, hanem az is, hogy ne legyen rendetlenség, és ne itt halmozzunk fel mindenféle holmikat. A rendetlenség és a tárgyak felhalmozása a hálószobában ugyanis a feng shui szerint elvonhatják a figyelmünket és megzavarhatják az alvást. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy laptopot, telefont, edzőeszközöket és a különféle dokumentumainkat se tartsuk a hálószobában, vagy legalábbis ne legyenek szem előtt.

A legideálisabb az lehet, ha azt tűzzük ki célul, hogy a hálószobánk egy szentély legyen, amelyet aztán elsősorban a kiváló éjszakai alvásra, a romantikus pillanatok megélésére és a kikapcsolódásra használunk. Összességében minél nyugodtabb teret tudunk kialakítani, annál valószínűbb, hogy energikusnak érezhetjük magunkat, örömmel fogadhatjuk az új lehetőségeket, vagyis több szerencsénk lehet.

Koncentrálj a lágy hangulatvilágításra

Ha azt szeretnéd, hogy a hálószobád szerencsét hozzon az életedbe, akkor sokat számíthat az is, ha elkerülöd a nagy, erős fényű lámpákat. Helyettük jöhetnek az állítható fényerősségű, az asztali vagy az állólámpák. De fontos az is, hogy kezeld a természetes fény mennyiségét a helyiségben; napközben se kapjon túl sok fényt a hálószoba, például egy redőny vagy sötétítő segítségével, hogy aztán lefekvéskor nyugodtabb energia várjon, és ezáltal is több szerencsére tegyél szert.

Forrás: housebeautiful.com, homesandgardens.com, goodhousekeeping.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)