Etikett szabályok, amiket a távolságtartás idején be kellene tartanod

2020.május.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nagyon fontos, hogy ne csak a saját, hanem a környezeted egészsége is prioritás legyen. De még ha te nagyon figyelmes is vagy, akkor sem biztos, hogy más is elővigyázatos és megtartja a kellő távolságot tőled. De mit tehetsz akkor, ha valaki arcmaszk nélkül közelít feléd, közel áll hozzád a liftben vagy másféle kellemetlen helyzetbe hoz, és mik azok a dolgok, amikre már neked is alapvetően ügyelni kell?

Etikett szabályok, amiket a távolságtartás idején be kellene tartanod
Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány jelenleg sok kérdőjelet felvet, viszont a sok bizonytalanság miatt még mindig nem mindenki veszi elég komolyan vagy meggondolatlanul viselkednek. Pedig annyi biztos, hogy jelenleg is terjed, ezért mindenkinek figyelnie kell magára és a körülötte lévő emberekre.

Ha betegnek érzed magad, legyen szó bármilyen panaszról, akkor ne utazz egyszerre másokkal liftben, hanem várd ki, amíg megüresedik. Amennyire pedig csak lehetséges, inkább kerüld is a liftet, helyette inkább lépcsőzz. Ez már csak a napi testmozgásod növelése szempontjából is hasznos lehet.

Élelmiszerboltba járni létszükséglet, viszont mivel ide és piacra is rengetegen járnak, nagyon fontos, hogy még inkább elővigyázatos legyél. Most sokkal hosszabb sorokkal szembesülhetsz a boltokban, de hidd el, az eladóknak és a többi vásárlónak sem könnyebb a helyzete. Ha viszont figyelsz a tisztességes távolság megtartására, és erre másokat is óvatosan megkérsz, akkor sok felesleges stressztől kímélheted meg magad. Természetesen továbbra is figyelembe kell venni az időkorlátokat is, tehát csak akkor menj boltba, ha éppen a te életkorodnak megfelelő idősáv van. Ha pedig olyan boltból vásárolnál, ami kínál online vásárlási lehetőséget kiszállítással, akkor inkább válaszd ezt az opciót.

Hiába vannak különböző rendelkezések, sokan mégsem hordanak maszkot olyan helyen sem, ahol kötelező. Erre persze általában felhívják a mulasztók figyelmét, de adódhat olyan helyzet, ahol neked kell megvédened magad más felelőtlensége miatt. Ha valaki a közeledbe lép vagy ül maszk nélkül, végy egy mély levegőt, és nyugodt hangvétellel kérd meg, hogy menjen egy kicsit távolabb. Ha kedvesen nyitsz mások felé, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel kapsz pozitív választ. Emlékeztesd rá, hogy mindkettőtök érdeke, hogy egészségesek legyetek.

Bármilyen kellemetlen helyzetbe is keveredsz amiatt, ha valaki nem tart tőled kellő távolságot, akkor vesd be minden empátiád, hiszen türelemmel csodákra lehetsz képes. Ebben a helyzetben mindenki egy kicsit feszültebb, mint általában, de csak összetartással kerülhetünk közelebb a végéhez, ebben pedig már egy kis odafigyelés is nagy segítség lehet.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle és Harry herceg váratlan bejelentést tettek

Meghan Markle és Harry herceg váratlan bejelentést tettek

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője