Félelem és reszketés a strandon - A legizgalmasabb könyvek nyaraláshoz

2019.június.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha már egyszer nyár, akkor napsütés, jókedv, vidámság, vízpart, és persze, hogy idegborzoló izgalmak! Ha már úgyis limonádét szürcsölsz, biztos semmi kedved nem lesz egy szirupos történethez, jöhetnek a hideglelős sztorik, amik után jó lehűteni magad a medencében.

Félelem és reszketés a strandon - A legizgalmasabb könyvek nyaraláshoz
Fotó: Shutterstock

Ha téged is inkább a fordulatos krimik, a dermesztő thrillerek kapcsolnak ki, akkor adunk pár tippet, hogy milyen könyveket vigyél magaddal a nyaralásra, vagy a strandra. Ezek biztosan nem fognak csalódást okozni:

Samantha Downing: Elbűvölő feleségem, Agave, 3680 Ft

Az írónő debütáló regénye azonnal feltűnést keltett, sikerült egy egészen különleges thrillerrel előrukkolnia. Az izgalom kedvéért gyilkoló házaspár morbid történetének a hideglelős izgalmak mellet is egészen sajátos fekete humora van.

Alex Dahl: Fiú a küszöbön, Gabo, 3990 Ft

Két nő, nagyon is eltérő háttérrel, az egyik kínosan próbálja elkerülni, hogy bármit elveszítsen, abból amit felépített, a másiknak viszont nincs mit elveszítenie. Mit történik, ha minden, ami eddig volt, felborul? A regény a skandináv krimik élvonalába tartozik.

Laura Marshall: Három apró hazugság, 21. század, 3690 Ft

Ellen és Sasha tinédzserkoruk óta elválaszthatatlan barátnők, harmincévesen együtt laknak Londonban. Egy nap Sasha váratlanul eltűnik, és Ellennek egyre inkább az az érzése, hogy ennek köze van egy tizenkét évvel ezelőtti szilveszteri partihoz, amin végzetes dologok történtek, és senki nem akarja, hogy ez éppen most bukjon a felszínre.

Agatha Christie: A titokzatos ellenféle, Helikon, 2699 Ft


Tommy és Tuppence az első világháború után állás nélkül felcsapnak magánnyomzónak, az első ügyük nyomai már rég kihűltek, de mégis egyre szaporodik azoknak a száma, akik az ifjú kalandorokhoz hasonlóan nagyon is érdeklődnek aziránt, hogy hová tűnt Jane Finn.

Helen Fitzgerald: Dózis, Libri, 3499 Ft


A regény annyira magával ragadó, hogy a BBC nem is késlekedett és alig valamivel a megjelenés után négyrészes sorozatban dolgozta fel a csecsemőjüket egy országúton elveszítő házaspár dermesztő és sokkoló fordulatokban bővelkedő történetét.

Top 25+1 könyv, melyek filmváltozatát imádjuk

Top 25+1 könyv, melyek filmváltozatát imádjuk

Donato Carrisi: A sötétség vadásza, General Press, 3990 FT

Rómát egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben. A nyomozás nehézkesen halad, azonban a bűnügyi fotósként dolgozó Sandra döbbenetes felfedezésre jut. A thriller olasz mesterének kedvenc karakterei visszatérnek a Lélek ítélőszéke című regényből, hogy egy újabb sötét ügybe merüljenek el.

Caroline Eriksson: Eltűntek - Alex és Smilla, Geopen, 3990 Ft

Három barát indul el, hogy csónakázzanak a híres tavon, kettő közülük kiszáll, hogy felfedezze a tó közepén található kis szigetet, de Greta hiába várja őket, Alex és Smilla nem térnek vissza. A lány segítséget hív, de eredménytelenül kutatnak az eltűntetek után, és egyre reménytelenebb bízni abban, hogy ép bőrrel megússzák ezt a kalandot.

Louise Boije af Gennäs: Vérvirág, Animus, 3980 Ft

Miután édesapja titokzatos körülmények között meghal, Sara a fővárosba költözik. És, hogy őszinték legyünk, minden remekül alakul, sőt, kezd gyanús lenni, hogy milyen remekül. Sara rádöbben, hogy egy furcsa, és egyre félelmetesebb fordulatokat tartogató játszma részese lett, és rájön, arra is, hogy ennek az apja halálához van köze.

James Grippando: Hamis biztonság, Vinton, 3490 Ft


A szerző maga is jogász múlttal vált sikerszerzővé, a Jack Swyteck-sorozatának főhőse tehát nem véletlenül egy ügyvéd. Jack egy barátját várja a repülőtéren, a rég nem látott cimbora feleségét azonban a leszállás után azonnal letartóztatják, és azzal vádolják, hogy a nő az egykori zaklatójának a gyilkosa. Ezzel a felütéssel indul a valós eseményeken alapuló izgalmas regény.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője