Felfordult élet, lángoló világ - új sorozat visz közel a háború borzalmaihoz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ó, megint egy háborús sorozat. A második világháború továbbra is a filmesek, sorozatkészítők egyik kedvenc forrása. Hiba lenne azonban rálegyinteni a Lángoló világok című új sorozatra, hogy itt egy újabb fegyverropogtatós széria, mert egészen más jellegű történetet kapunk, mint amire esetleg számítanánk.

Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy az Epic Drama csatorna meghívásának eleget téve Varsóban a Lángoló világok európai premierjén nézhettük meg a széria első epizódját és találkozhattunk az alkotókkal is. A sorozat egyik producere Helen Ziegler meg is fogalmazta, hogy miben látja a legfőbb különbséget a korábbi hasonló tematikájú, ebben a történelmi korszakban játszódó történet és az új sorozat között: "Rengeteg nagyszerű filmes és televíziós feldolgozás született már a második világháború eseményeiről, de leggyakrabban ezek olyan nézőpontot választanak, ami az egyik résztvevő fél történetét, szemszögét dolgozza fel, mi pedig arra próbáltuk helyezni a hangsúlyt, hogy kiemeljük azt, hogy ez egy nemzetközi, minden országot érintő, és valamilyen formában sujtó történés. Nem csupán a szereplők nemzetisége sokszínű a történetben, de a perspektívák is nagyon különbözőek" - fejtegette Helen Ziegler.

Exkluzív tudósítás a Midway premierjéről - Los Angelesben jártunk

Exkluzív tudósítás a Midway premierjéről - Los Angelesben jártunk

Anélkül, hogy konkrétumokat árulnánk el, azért annyit elmesélhetünk, hogy a sorozat kiindulópontja a háború első pillanata, 1939 szeptembere. Idén éppen 80 éve, hogy a náci Németország megszállta Lengyelországot, és a sorozat hűen követi a történelmi eseményeket, olyannyira, hogy a Lengyelországban játszódó részekről azt mesélték a lengyel színészek, hogy igazán megható volt olyan eseményt, sőt olyan személyeket életre kelteni, akikről egykor még az iskolában tanultak. Igen, a Lángoló világok alkotóinak fontos volt a történelmi hűség. "Peter Bowker a sorozat írója rengeteg olyan karaktert alkotott, akiket hús-vér személyek ihlettek. Nagyon aprólékosan tanulmányozta az eseményeket, és minden helyszínen hihetetlen sorsokra bukkant. Persze, nincs minden esetben konkrét megfelelés, hiszen a Helen Hunt által alakított újságírónőben Peter összegyúrta több a második világháború idején női tudosítóként dolgozó riporter alakját" - mesélte a producer.

Adott tehát egy nagyon fordulatos, több országban játszódó történet, amelynek szálai előbb-utóbb keresztezik egymást. Hétköznapi emberekről, és köztük sok igazi női hősről szóló történetben a szerelem, a család, a hazaszeretet, a szakmai becsület kérdései egy kiélezett történelmi helyzetben nagyon élesen vetődnek fel. Ettől is lesz az első pillanattól igazán magával ragadó a sorozat, hiszen a karakterek minden pillanatban kiélezett szituációkba kerülnek. Ráadásul egy kiváló szereplőgárdát sikerült összehívni a szériához. Az Oscar-díjas Helen Huntot, vagy a Trónok harca Ned Starkjaként megszeretett Sean Beannek aligha kell reklám.

Emellett azonban még nagyon sok tehetséges fiatal színész számára lehet a Lángoló világok a nagy kiugrás. A második világháborús sorozat talán sosem volt még ennyire emberközeli, ez egyben azt is jelenti, hogy pontosan megérthetjük belőle, hogy miért a háború a legrosszabb dolog, ami történhet az emberiséggel.

A Lángoló világok november 10-étől, este 21 órától látható az Epic Drama csatornán.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője