8+1 budapesti kávézó, amit valószínűleg nem ismersz még, de az új törzshelyed lesz

2018.március.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hangulatos kávézót keresel a belváros szívében, de már unod a megszokott törzshelyeidet? Nos, semmi ok az aggodalomra, ugyanis Budapest rengeteg eldugott kis kincsesládát tartogat a kávézni és teázni vágyók számára, és ezek a helyek nem csak ínyenc finomságokat, de különleges élményt is kínálnak egyedi atmoszférájuknak köszönhetően. Most összegyűjtöttünk 8+1 helyet, amit biztosan te is imádni fogsz!

La Nube
Fotó: facebook

A Tűzöltő utcai Rengeteg Romcaféba belépve könnyen az az érzésünk támadhat, hogy egy mesekönyv közepébe csöppentünk. A kávézó egy kedves kis kuckó, több száz plüssmackóval és retro játékokkal; kávézgatás közben akár dominózhatunk vagy gameboy-ozhatunk is. A különleges hangulathoz társul a hatalmas tea-, kávé-, és forrócsoki választék, és itt olyan különlegességeket is megkóstolhatunk, mint a krémsajtos-áfonyás espresso.

Neked ajánljuk, ha a retro hangulat szerelmese vagy, és gyakran megfordulsz régiségvásárokon!

Altair
Fotó: facebook

Az Altair talán a legegyedülállóbb, de mindenképpen legromantikusabb hely a listánk elemei közül; az eldugott, földalatti kis helység hangulatát egymás fölé épített galériák teszik igazán bensőségessé. Belépés után rögtön le kell vennünk a cipőnket, és létrákon felmászva foglalhatunk helyet a kis fészkekben, a személyzet pedig szintén a létrákon közlekedve szolgál ki bennünket a több mint hetven féle teakülönlegességből.

Neked ajánljuk, ha egy meghitt, romantikus beszélgetéshez keresel helyszínt!

La Nube
Fotó: facebook

A spanyol-magyar házaspár által megálmodott La Nube különleges dizájnja minden bizonnyal felkelti a Móricz Zsigmond körtér és a Gellért tér között sétálók figyelmét – szürke viharfelhők és színes kis bútorok invitálnak bennünket az apró kávézóba. A saját pörkölésű kávé mellett itt a spanyol konyha különlegességeit is megkóstolhatjuk, a sajttáltól kezdve a salmorejoig rengeteg ínyencséggel várja látogatóit a házaspár.

Neked ajánljuk, ha igazi gasztro-ínyenc vagy, és szereted a spanyol ízeket!

Láttad már? TOP 8: a legjobb vegán reggelizők és cukrászdák Budapesten

Új Lumen
Fotó: facebook

Az eredeti kávézó a Mikszáth Kálmán téren helyezkedik el, azonban az apró helyet nemrégiben kibővítették egy jóval nagyobb, szintén Lumen névre keresztelt vendéglátóegységgel is. Míg az első ideális helyszín lehet egy délutáni csacsogáshoz, a Horánszky utcai Lumenben akár koncerteket és vásárokat is látogathatunk. A Lument nem csak saját pörkölésű kávéja teszi igazán különlegessé, de a művészetek kedvelői a havonta cserélődő kiállításban is örömüket lelhetik.

Neked ajánljuk, ha a kortárs művészetek, főként a fotózás szerelmese vagy!

A Rákóczi téren elhelyezkedő kávézó belső tereiben könnyen az az érzésünk támadhat, hogy igazából egy napfényes udvaron lazítunk; a Csiga legfőbb dekorációja a rengeteg, különböző fajta növény, ami a falakat hálózza be. Az üdítők és alkoholos italok mellett itt konyha is üzemel, kihagyhatatlan például a kávézó padlizsánkrém levese. A Lumenhez hasonlóan a Csiga is helyet ad időszakos kiállításoknak, sőt, itt olykor még egy-egy koncertet is elcsíphetünk!

Neked ajánljuk, ha szeretsz sokszínű, nyitott emberekkel ismerkedni!

Hintaló
Fotó: facebook

A Csigától csak pár percre található egy másik nagyon különleges hely, ami délutáni kávézáshoz vagy esti duhajkodáshoz egyaránt kiváló. A Hintaló híres szuper barátságos, a magyart csak törve beszélő nemzetközi személyzetéről, egyszálgitáros koncertjeiről és időszakos kiállításairól, különleges dekorációjának köszönhetően pedig olyan hangulata, mintha egy retro gyerekszobában ütnénk el az időt.

Neked ajánljuk, ha a kisebb helyeket preferálod, de azért szeretnéd kirúgni a ház oldalát!

Macska
Fotó: facebook

Úgy tűnik, a Rákóczi tér köré gyűltek a legmenőbb helyek, ugyanis szintén itt található a Macska, ami leginkább a vegetáriánus, a vegán és persze a macskamániások körében vált népszerűvé. Olyan menő programoknak ad otthont, mint például a "Dorombklub", ráadásul a hazai kortárs művészek is előszeretettel választják kiállításuk tárlatául. Plusz cukiság: a galérián hatalmas babzsákfotelekben fetrenghetsz, ha a nagy dorombparti kimerítene!

Neked ajánljuk, ha rajongsz a cicákért!

Zsiga Bár
Fotó: Kőrősi Tamás

A Bár Facebook bemutatkozásában igazából benne van a lényeg: "eszel, iszol, mulatsz!" - most őszintén, mi más kéne? A Zsiga egy valóságos kincsesdoboz, tele elképesztő reneszánsz és barokk festményekkel és mindenféle retro kacattal. Nyáron egyébként gyakorlatilag utcabállá változik a kávézó körzete, mert a hely az utcára is kitelepül székeivel, és ott is dorbézolhatnak a bohémebb látogatóbb.

Neked ajánljuk, ha szeretsz régiségvárásokra járni, hiszen akkor itt is rengeteg kincset találsz majd!

Ha a Bartók Béla úton járnál, kötelező betérned a Szatyorba, ami nem csak gasztronómiai, de kulturális szempontból is egyedülálló élmény. Eklektikus berendezés, elképesztő színkavalkád, a plafonról lógó, különböző lámpák rögtön beszippantják a látogatót, és ha igazi különlegességet szeretnél kóstolni, próbáld ki a levendulás fröccsöt!

Neked ajánljuk, ha imádod a romkocsmák bohém hangulatát, mert akkor ez is tetszeni fog!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hoppá! Meghan Markle lecserélhette a Harry hercegtől kapott eljegyzési gyűrűjét

Hoppá! Meghan Markle lecserélhette a Harry hercegtől kapott eljegyzési gyűrűjét

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)