Scroll
Glamour
Előfizetés

Glamour
2021. január-február

Előfizetek

Glamour
Glamour
  • Glamour business
  • Sztárok Sztárok
    • Sztárhírek
    • Tedd & Ne tedd
    • Monitor
    • GLAMOUR Channel
  • Divat Divat
    • Divathírek
    • Shoppingtipp
    • Gardróbnapló
  • Szépség Szépség
    • Szépséghírek
    • Shoppingtipp
    • Frizura
  • Életstílus Életstílus
    • Glamour Mami
    • Horoszkóp
    • G-életstílus
    • G-Test
    • G-szex
    • Foodporn
    • Intim bajok
  • Többi Többi
    • Nagykövet
    • GLAMOUR Gardróbfrissítés
    • Glammies
    • Women of the year

Foodporn

A tökéletes újévi fogás: lencse krémleves

2020.12.30.

Tedd

Ne tedd

Marton Adrienn a TV2 gasztroműsorvezetője idén sem hagy minket szilveszteri recept ötletek nélkül. Bár a kialakult helyzet miatt most nem lehet nagy partikat vagy baráti összejöveteleket szervezni, ennek ellenére ezt az ünnepet is lehet meghitten, finom falatok társaságában tölteni. Adri az ételeket nemiképp újragondolta, hogy még színesebb legyen az óév búcsúztatása.



Lencse krémleves



Igazi szerencsehozó levesről van szó, amit könnyen, gyorsan bárki elkészíthet akár szilveszter napján is. Ízvilágát a friss zöldségek és a fűszerek teszik gazdaggá. A gyerekek nagy kedvence, nem is kérdés, miért népszerű.

Hozzávalók:

Krémleves:

- 500 g lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 dl balzsamecet
- 1 rúd kolbász
- 1 l víz
- 2 dl tejszín
- 2 ek cukor

Egyéni hozzávalók:

Ízlés szerint só, bors

1. A hagymákat apró kockákra vágjuk, pici olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a lencsét és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a lencsénk meg nem puhul, sóval, borssal ízesítjük.

2. A kolbászokat vékony szeletekre vágjuk, majd 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük.

3. Az elkészült lencséhez hozzáadjuk a balzsamecetet és a tejszínt, majd egy botturmix segítségével lekrémesítjük.

Tálalás:

A kolbász karikákat apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk, friss petrezselyemmel díszítjük.

SZERETNÉL ELSŐKÉNT ÉRTESÜLNI HÍREINKRŐL?
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZOM
FELIRATKOZOM

További cikkeink

  • Ezt a diétás csokitortát ki kell próbálnod!

    Ezt a diétás csokitortát ki kell próbálnod!

  • Indítsd a hetet ezzel a francia finomsággal: spentós-lazacos quiche

    Indítsd a hetet ezzel a francia finomsággal: spentós-lazacos quiche

  • Így készítheted el a szuperegészséges málnás-áfonyás granolaszeletet

    Így készítheted el a szuperegészséges málnás-áfonyás granolaszeletet

  • Léböjtkúrára készülsz? A Superjuice levek megálmodója mennyei italokat ajánl hozzá

    Léböjtkúrára készülsz? A Superjuice levek megálmodója mennyei italokat ajánl hozzá

  • Alakbarát ricottás cukkini recept

    Alakbarát ricottás cukkini recept

  • Ezek a növények az egekbe tolják a boldogsághormonjaidat

    Ezek a növények az egekbe tolják a boldogsághormonjaidat

  • Így kezdd a gluténmentes életet

    Így kezdd a gluténmentes életet

  • Ha még nem unod a lencsét, próbáld ki a mustáros-joghurtos változatát

    Ha még nem unod a lencsét, próbáld ki a mustáros-joghurtos változatát

Előfizetés Impresszum Felhasználás és adatvédelem Kapcsolat Hírlevél RSS Médiaajánlat Adaptive
USA Németország Spanyolország Anglia Lengyelország Románia Brazília Mexikó Hollandia Oroszország Bulgária Dél-Afrika
® Ringier Axel Springer Magyarország Kft. 2000-2021 | ® Condé Nast Digital Ltd. 2017