Egészséges és könnyű - íme a 10 legszuperebb nyári partifalatka!

2018.június.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Vállalati buli, kellemes parti – csodaszép, finomságokkal megrakott svédasztalok. Ilyenkor könnyű elcsábulni, de vigyázz, a pöttöm, ártatlan külső sokszor igazi kalóriabombákat takar. Most összeállítottuk a 10 legfinomabb partimenüt, amikkel jól lakhatsz, és az alakodat valamint az egészségedet is megőrizheted.

Egészséges és könnyű - íme a 10 legszuperebb nyári partifalatka!
Fotó: giphy

Olívabogyó
Sok, de egészséges zsírt tartalmaz. Ennek ellenére bőven elég belőle egy maréknyi. Paradicsommal, mozzarellával és gyümölcssalátával kifejezetten finom mediterrán menü. Éhes maradtál? Egyél hozzá néhány fasírtot. Megtelsz tőle, ráadásul vashoz is jut a szervezeted.

Sajtfalatka
Fehérjében és kalciumban gazdag, tehát jó a csontoknak. De vigyázz, mert a sajt nagyon zsíros étel, ezért kombináld dinnyével, vékonyra szelt sonkával és egy hatalmas adag gyümölcssalátával. Ha farkaséhesen érkeztél a buliba, megehetsz mellé egy adag tésztasalátát is.

Paradicsom mozzarellával
Kenyérrel és néhány fasírtgolyóval kiegészítve ez a vitamin- és fehérjegazdag klasszikus igazi, laktató főétellé változik. Előételnek vagy desszertnek egyél hozzá egy szelet dinnyét pármai sonkával! Mennyei esti menü.

Dinnye pármai sonkával
Ideális előétel, ha lazacfalatkákat és tiramisut akarsz enni. A dinnye körülbelül 85 százalékban vízből áll, a leheletfinomra vágott pármai sonka pedig nagyon finom, nem hizlal, de tele van vassal és fehérjével.

Lazacfalatkák
A lazacban lévő Omega-3 zsírsavak jót tesznek a véredényeknek. Még a ballasztanyagban gazdag teljes őrlésű kenyérnél is jobb! Köretnek egyél mozzarellát paradicsommal, esetleg friss zöldségeket. Desszertnek válassz gyümölcssalátát.

Fasírtgolyók
Sok vasat és fehérjét tartalmaznak, de zsírosak is. Szósznak ezért mustárt, ketchupot vagy édes-savanyú mártást válassz hozzá tartármártás helyett. Kenyérrel és sonkás dinnyével, desszertként finom gyümölcssalátával jól laksz, de nem telít el túlságosan.

3+1 dolog, ami nélkül elképzelhetetlen az idei strandszezon!

3+1 dolog, ami nélkül elképzelhetetlen az idei strandszezon!

Ráksaláta
A rákban sok a jód, de általában zsíros majonézzel kínálják. Hogy megtelj, egyél mellé kenyeret (ha lehet, teljes kiőrlésűt). Könnyű, vitaminban gazdag desszert: gyümölcssaláta.

Tésztasaláta

Vigyázz, a majonéz és a benne lévő húsok miatt teljes értékű főételnek tekinthető! Ezért legfeljebb néhány szelet paradicsomot (mozzarella nélkül) egyél hozzá, előételnek dinnyét pármai sonkával, utána egy kis adag gyümölcssalátát.

Gyümölcssaláta
Egy desszert, amivel sohasem bűnözöl: csupa vitamin, ásványi- és ballasztanyag, zsír- és kalóriaszegény. Előtte ezért bátrabban szedhetsz: egy marék olívabogyót, egy közepes adag tésztasalátát, és két-három fasírtgolyót.

Tiramisu
Zsírban gazdag mascarpone és cukros piskóta: nem csoda, hogy egyetlen adag 500 kalóriát rejt. Előtte tehát vigyázva falatozz. Megengedhetsz magadnak egy kis dinnyét pármai sonkával, esetleg némi paradicsomot teljes kiőrlésű kenyérrel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője