Scroll
Glamour
Előfizetés

Glamour
2021. január-február

Előfizetek

Glamour
Glamour
  • Glamour business
  • Sztárok Sztárok
    • Sztárhírek
    • Tedd & Ne tedd
    • Monitor
    • GLAMOUR Channel
  • Divat Divat
    • Divathírek
    • Shoppingtipp
    • Gardróbnapló
  • Szépség Szépség
    • Szépséghírek
    • Shoppingtipp
    • Frizura
  • Életstílus Életstílus
    • Glamour Mami
    • Horoszkóp
    • G-életstílus
    • G-Test
    • G-szex
    • Foodporn
    • Intim bajok
  • Többi Többi
    • Nagykövet
    • GLAMOUR Gardróbfrissítés
    • Glammies
    • Women of the year

Foodporn

Egy nap Párizsban: készítsd el az igazi francia hagymalevest!

2020.05.23.

Shutterstock

Tedd

Ne tedd
Az igazi francia hagymaleves bizony nem tejszínes, sőt, még édeskés is a karamellizált édeshagyma miatt. Ha te is odavagy a francia gasztronómiáért, akkor ezt a fogást mindenképpen érdemes kipróbálnod!



Az igazi francia hagymaleves



Hozzávalók:

- 1/4 bögre sótlan vaj
- 5 közepes fej édeshagyma (szeletelve) 
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/3 bögre száraz fehérbor
- 6 bögre marhahúsleves alaplé (akár kockából) 
- 4 szál friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- 2 teáskanál fehérbor-ecet
- só és frissen őrölt feketebors, ízlés szerint
- francia baguette-szeletek
- 1 bögre reszelt svájci sajt
- 1 bögre apróra vágott Gruyčre sajt 

Így készítsd el:

1. Olvasszuk meg a vajat egy nagy edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük, gyakran kevergetve, amíg aranybarna nem lesz és megkaramellizálódik (kb. 30-40 perc). Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és kevergessük körülbelül 1 percig.
2. Adjuk hozzá a bort, amelynek segítségével felkaparhatjuk az edény aljáról az odaragadt barna hagymadarabokat!
3. Öntsük fel a marhahúsleves alaplével, tegyük bele a kakukkfüvet és a babérlevelet, forraljuk fel. Ezután tegyük takarékra, és főzzük 15-20 percig. Ezután vedd ki belőle a babérlevelet és a kakukkfű-szárakat.
4. Adjuk hozzá az ecetet, sózzuk, borsozzuk.
5. Melegítsük elő a sütőt! Vágjuk fel karikákra a bagettet. Egy sütőlapra helyezzük ezeket a szeleteket és süssük, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. oldalanként 1-2 perc).
6. A levest tegyük olyan tányérokba, amelyeket be lehet helyezni a sütőbe. A tányérokba levest és 2 szelet baguett-tet tegyük, majd jól szórjuk meg sajttal. Helyezzük a sütőbe körülbelül 2 percre, és utána fogyaszthatjuk is!

SZERETNÉL ELSŐKÉNT ÉRTESÜLNI HÍREINKRŐL?
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZOM
FELIRATKOZOM

További cikkeink

  • Húsimádók kedvence: Pikáns húsos burrito

    Húsimádók kedvence: Pikáns húsos burrito

  • Ezt a diétás csokitortát ki kell próbálnod!

    Ezt a diétás csokitortát ki kell próbálnod!

  • Indítsd a hetet ezzel a francia finomsággal: spentós-lazacos quiche

    Indítsd a hetet ezzel a francia finomsággal: spentós-lazacos quiche

  • Így készítheted el a szuperegészséges málnás-áfonyás granolaszeletet

    Így készítheted el a szuperegészséges málnás-áfonyás granolaszeletet

  • Léböjtkúrára készülsz? A Superjuice levek megálmodója mennyei italokat ajánl hozzá

    Léböjtkúrára készülsz? A Superjuice levek megálmodója mennyei italokat ajánl hozzá

  • Alakbarát ricottás cukkini recept

    Alakbarát ricottás cukkini recept

  • Ezek a növények az egekbe tolják a boldogsághormonjaidat

    Ezek a növények az egekbe tolják a boldogsághormonjaidat

  • Így kezdd a gluténmentes életet

    Így kezdd a gluténmentes életet

Előfizetés Impresszum Felhasználás és adatvédelem Kapcsolat Hírlevél RSS Médiaajánlat Adaptive
USA Németország Spanyolország Anglia Lengyelország Románia Brazília Mexikó Hollandia Oroszország Bulgária Dél-Afrika
® Ringier Axel Springer Magyarország Kft. 2000-2021 | ® Condé Nast Digital Ltd. 2017