Gluténérzékeny vagy? A megmentőd a kukorica!

2017.december.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Manapság, szinte minden családnak van már legalább egy (inkább több) valamilyen érzékenységben, intoleranciában szenvedő tagja. Szerencsére az élelmiszeripar és kereskedelem aránylag gyorsan reagált a sürgető és egyre növekvő igényekre: a boltok túlnyomó többsége kínál "mentes" alapanyagokat, igaz, gyakran magasabb áron, mint a klasszikus változatoké. Ha valakinél kiderül a glutén és/vagy laktóz-, netán tojásérzékenység, tartósító- vagy más adalékanyagokra, vegyszerekre való allergia, először fellélegzik, hogy nem nagyobb baj okozta a kellemetlen tüneteket, majd azzal a lendülettel pánikba is esik: mit fog enni ezután?! A sokat emlegetett "életmódváltás" nem egyszerű és gyors folyamat, hát még akkor, ha egyik napról a másikra muszáj-helyzetbe kerül az ember.

Gluténérzékeny vagy? A megmentőd a kukorica!
Fotó: giphy

Van egy jó hírünk neked, ha gluténérzékenységben szenvedsz! A természetes módon gluténmentes kukoricaliszttel gyakorlatilag kiváltható minden gluténtartalmú lisztféle. Süthetsz belőle kenyeret, süteményt, készülhet belőle ezerféle ízesítéssel feldobható, fejedelmi puliszka, polenta-köret, a hidegen sajtolt kukoricaolajjal kiválthatod a kémiai adalékanyagok segítségével finomított sütő-, főző- és salátaolajokat. Kukoricalisztből készült tésztafélékkel teljes egészében helyettesíthetőek a gluténtartalmú gabonákból készülő száraztészták, így kedvenc bolognai spagettidről sem kell lemondanod. Vásárláskor ne felejtsd el megkeresni a csomagoláson a garantált glutén- és laktózmentességet bizonyító piktogramot, feliratot! Ha ott van a csomagoláson, akkor bátran dűzsölhetsz!

Láttad már? Így kezdd a gluténmentes életet

Magyarország ma is kukoricatermelő nagyhatalomnak számít, hazánkban ráadásul szigorú tiltás van érvényben a génmódosított növénytermesztésre és állattenyésztésre. Érdemes tehát hazai termésű és feldolgozású, garantáltan GMO-mentes kukorica-alapanyagokat keresni, mert ezekből is létezik minőségi, megfizethető árú kínálat. A kukoricalisztből készülő tészták, sütemények, kenyerek rosttartalma rendkívül magas, ami a mozgásszegény életmód és a rostszegény táplálkozás okozta emésztőrendszeri panaszokon segíthet. A kukorica – benne a szemek legnemesebb része, a csíra -, amelyből az extra szűz olaj készül, kíméletes feldolgozás során képes megőrizni valódi ízét, vitamin-, ásványanyag- és nyomelem-tartalmát. A Civita kukoricaolajait nagyon ajánljuk! Fontos, hogy a kukorica különösen gazdag antioxidánsokban, E- és B-komplex vitaminokban, így segítséget nyújthat az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében. Az idegrendszer optimális működésére épp oly jótékony hatással lehet, mint a csontozat épségének biztosításában. A kukorica tehát ezerféle módon nyújthat alternatívát az életmódváltásban, akár muszáj, akár "csak" egészséges elhatározás indítja el.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Lehet, hogy te magad is elköveted ezt a hibát álláskeresés közben, és nem is tudsz róla

Lehet, hogy te magad is elköveted ezt a hibát álláskeresés közben, és nem is tudsz róla

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője