Gyönyörű kilátás, igazi magyaros ízekkel tarkítva: az Up & Down-ban jártunk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Magyarként és budapestiként sokszor próbáltam már a magyaros éttermeket, de nem igazán volt olyan hely, ahol visszaköszöntöttek az igazi hazai ízek. Az Up&Down étterembe látogattunk el nemrégiben, és végre megtört a jég, és úgy éreztük, hogy olyan ételt kóstolhatunk, amiket a nagymamáink tettek az asztalunkra.

Az étteremhez érve már láthattuk, hogy tökéletes a vendéglátóhely elhelyezkedése, ugyanis a Fővám térnél, majdnemhogy a parton találod. Ez természetesen gyönyörű kilátással párosul, a Duna és a Szabadság híd látványa fogad minket.

A kiszolgálók kedvessége és figyelmessége már az első perctől kezdve elragadott minket, egy limonádé mellett arról is beszélgettünk velük, hogy mennyire jó végre egy olyan helyen lenni, ahol a magyar specialitások dominálnak az étlapon.

Nagyon jó érzés töltött el, amikor szemezgettem az étlappal, ugyanis a kiemelt kedvencem, a rántott csirkemell is szerepelt rajta, így természetesen egyből erre esett a választásom. Köretként krumplipürét tálaltak, amitől egyébként mindig félek - ugyanis ezt is sok helyen nem megfelelő módon készítik el. Nagyon örültem, hogy mind a rántotthús, mind a krumplipüré egyszerűen tökéletes volt.

A salátáknál pedig tesznek egy kis csavart a dolgokba, ugyanis kissé más ízvilággal rendelkeznek, mint az étlapon szereplő ételek, de mindenképpen érdemes kipróbálni, ugyanis ilyen ízletes előételeket még nem kóstoltál korábban sehol - ebben biztosak vagyunk.

Ha arra jársz érdemes megkóstolni a koktélokat és limonádékat, az utóbbit pedig cukormentes változatban is kérheted, és mindezt úgy, hogy meg sem érezd a különbséget a édesített és a cukormentes között.

Végezetül pedig egy nagyon különleges desszertválogatással "búcsúztunk" egymástól, amelyből persze a túrógombóc nem maradhatott ki, és két meglepetésdesszertet is kaptunk, így két újragondolt magyaros édességet is kipróbálhattunk.

Konfitált kacsacomb - reszelt káposztás tészta, kacsamáj velouté:

Bélszín - Borsmártás rizottó

Kacsa terrine - hagyma lekvár, házi kalács

Up&Down
1056 Budapest, Fővám tér 1.
https://upndown.hu/

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője