Kipróbáltuk az Aria Hotel Budapest legújabb őszi-téli finomságait

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nemrég a kifejezetten luxus utazásra fókuszáló Conde Nast Traveller olvasói Reader's Choice díjjal ismerték el az Aria Hotel Budapestet. Nem véletlenül! A hotel pazar szolgáltatással és lehengerlő gasztronómiai élményekkel vár minden vendéget.

Fantasztikus ízek, kreatív megoldások és persze csodás élmény vár mindenkit, aki ellátogat a Liszt Étterembe, vagy a High Note SkyBar-ba. Utóbbi lélegzetállító italait a Legendák és Mítoszok inspirálták, olyan végeredmény született, amit mindenki ki akar majd próbálni. Feltétlenül kóstold meg a történelem ikonikus tudósainak italait, amihez fergeteges fogások is társulnak.

Az új itallapon helyet kapott például az életét a radioaktív anyagok tanulmányozásának szenteltő lengyel-francia vegyész és fizikus, Marie Curie itala is, amit prémium magyar ginnel, a Terminussal és mediterrán tonikkal kevert italt Marie Curie "vitrinjéből származó" konyakos pohárban szolgálnak fel. Az ősi Egyiptomba csábít a gránátalmás dohánykávé sziruppal és almaborral kevert tequila-koktél, az egyiptomi macskaistennő, Básztet elixírje, vagy a legfényesebb skandináv istenséget, Heimdallt idézi meg az a vendég, aki úgy dönt, kürtjéből issza meg a házi aquavittel, borókasziruppal és bogyósgyümölcsökkel készült italt.

A birsalmás-aszús-szegfűszeges milk punch-csal fény derülhet a bölcsek kövének titkára, hiszen mindenki saját maga varázsolhat "aranyat"; aki pedig a jó szellemeket hívná magához, az a japán mitológia ihlette Good Spirit Caller névre keresztelt whiskys, matcha teás, mandulatejes koktélt választhatja.

A történelem legjelentősebb feltalálójának, Nikola Teslának dedikálta koktélját Gózon Péter. Az ital alapját a XIX. században feltalált Metaxával készítik, ami rubinvörös, cseresznyés martinivel és fehércsokoládé likőrrel lesz teljes. Tesla legfontosabb találmányát, a váltakozó áramot idézve, a whiskys pohárban felszolgált koktél mellé egy különleges lámpa is érkezik majd a vendég asztalára.

Legendás italokhoz mitikus bár falatok is passzolnak, ahonnan nem hiányozhat a kelta földistenség, Dagda étke a gomba mousse, petrezselyem morzsa, és feketegyökér chips kombinációja. A Csodaszarvas mondájára reflektál a fenyőgéllel és céklával felszolgált szarvasgerinc, míg a viking tengeri mondák szüleményét, Krakent idézi meg az édeskömény pürével, kumquat chipsszel, kesudió vajjal tálalt bébi polip.

Karádi Zsuzsanna pastry séf Jack'O névre keresztelt őszies kreációjában a sütőtök és a mák párosa a Halloween legendájáról mesél, míg a bergamotos olívaolajjal és Earl Grey-es csoki ganache-sal kikerekített piskótát Pallasz Athéné, a bölcsesség istennőjének ajándékaként találják fel.

A csúcstechnológia és napjaink ízei találkoznak a hotel Liszt éttermében is, ahol többek között megkóstolhatod az őshonos sebes pisztrángot édeskömény-salátával, zöld almával és napraforgóval, a vaddisznóragut savanyított szilvával és dödöllével. Az ősz egyik fontos fogása is helyet kapott: a hagyományos Márton-napi libát kenyértésztával lezárt öntöttvas edényben szolgálják fel sült répákkal és bébicsiperkével gazdagítva. Az Osztrák-Magyar Monarchia területének egyik jellemző téli fogása, a disznótoros; a gazdag, húsos ételt azonban most vegán változatban készítik el. Imádni fogod a rizses gombahurkát, feketebabos céklahurkát illetve a csicseriborsó kolbászt. A desszertjeik pedig egytől-egyig elképesztőek.

Foglalj asztalt hozzájuk a lisztrestaurant.hu és a highnoteskybar.hu oldalon, feltétlenül kóstold meg az új étlapok izgalmas fogásait.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője