Megérkezett a Nespresso első organikus kávéja

2020.október.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Nespresso bemutatja első organikusan termelt kávéját, amely a perui kistermelői hagyományokon alapuló szakértelemnek köszönheti egyedülálló minőségét. A perui hegyvidékeken a bio kávétermesztés nem egy új zöld trend, hanem egy tradicionális és nagy múltú gazdálkodási modell, amit évszázadok óta sikeresen alkalmaznak a helyi farmerek.

A perui hegyvidékeken minden adott ahhoz, hogy prémium minőségű Arabica kávét termesszenek: a tengerszint feletti magasság, a szubtrópusi klíma és a megfelelően árnyékolt területek tökéletes összhangja nagy múltú kávékultúrát teremtett Peruban. Az itteni kistermelők saját, legfeljebb egy-két hektáros területeiken hagyományosan organikus módszerekkel gazdálkodnak, tehát a kártevők és növénybetegségek ellen csak a természet-adta eszközökkel védekeznek, és a talaj tápanyagutánpótlása is természetes úton történik.

Ebből a tökéletes, természet és ember közötti összhangból született meg a Nespresso első organikus kávéja. A Peru Organic egy közepes ízintenzitású kávé gyümölcsös, pirított gabonás ízjegyekkel, amely tejjel elkészítve egy igazán kiegyensúlyozott italt eredményez, karamellás, diós aromákkal.

A kistermelői gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a Nespresso közvetlenül a farmerekkel tartson kapcsolatot, és támogassa a helyi kávétermelő közösségeket. Mivel a kávéfarmok nagy része családi tulajdonban van, ezért kiemelt figyelmet szentelnek a természetbarát kávétermesztésnek, és büszkék az általuk előállított kávé kiváló minőségére. A kávécserjéket kézzel metszik és szüretelik, majd a kávécseresznyéket többször, alaposan átválogatják, hogy csak a csúcsminőségű szemek kerüljenek feldolgozásra.

A kisméretű kávéfarmok a körforgásos gazdaság elvén alapulnak, tehát semmiből nem válik szemét, minden újrahasznosul. A gazdák a kávécserjék mellé termést hozó kísérőnövényeket telepítenek, amelyek a biodiverzitás által természetes védőrendszert képeznek, illetve lassítják a termény beérését, hogy ezáltal több tápanyagot szívjon magába. A kávéültetvényeket övező kísérőnövények többnyire tájazonos gyümölcsfák, melyek termései nem csak extra bevételt jelentenek a helyieknek, hanem bio növényvédő szerek alapanyagául is szolgálnak. Az ültetvényeket pedig többek közt, a kimagozott kávécseresznye húsából készülő komposzttal trágyázzák, így a növénynek azon részei is maradéktalanul hasznosulnak, amelyek nem szükségesek a kávé előállításához.

A Nespresso minimum hároméves elköteleződést vállal minden partnerével, ami akkor is érvényes, ha az adott terület súlyos természeti katasztrófát szenved. Az Esőerdő Szövetséggel közösen létrehozott AAA Sustainable Quality Program biztosítja a felelős és fenntartható beszerzést, illetve segíti a farmereket abban, hogy évről évre növeljék a megtermelt kávék mennyiségét, ezen belül pedig a prémium minőségű kávék arányát.

A Peru Organic kávé limitált ideig elérhető a Nespresso Boutique-okban illetve a www.nespresso.com weboldalon.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője