10 dolog, amivel már nem foglalkozol, ha betöltöd a 30-at

2022.augusztus.14.

Sokan azt gondolják, hogy a húszas éveink a legszebb időszakunk, azonban ez nem feltétlenül igaz: a fiatal felnőttkor tele van bizonytalansággal, félig még a tinédzserkori éned tombol, és folyamatos önmegvalósítási dilemmával küzdesz. Nos, jó esetben mindez lecseng pár év múlva, és megtanulod, hogy bizony vannak dolgok, amiket el kell engedni.

Íme 10 dolog, amivel a 30. szülinapod után már cseppet sem kell foglalkoznod:

1. Családalapítás

Mindenki párt keres, megházasodik, viszonyba kezd, utazik, gyereket szül, és ez így van rendjén, nálad mégis másként alakulnak a dolgok. Na és? Nem kell ezen dilemmáznod, hiszen a saját biológiai órád úgyis jelzi majd, hol tartasz az életeddel. Lendülj túl rajta!

2. Kihagyhatatlan bulik

A húszas éveidben túlestél már pár őrült, kihagyhatatlan partin, és most nyugodtan bevallhatod magadnak, ha inkább az ágyban maradnál egy jó filmmel. Persze 30 után is lehet szociális életed, de ne aggódj, nem leszel rögtön nyugdíjas egy lájtosabb estétől.

3. Felszínes barátságok

Ifjoncként valószínűleg sok barátságod született csak azért, mert hasonló zenét hallgattál valakivel, együtt jártatok karatézni, vagy padtársak voltatok. Azonban egy idő után felismered, hogy nincs szükséged felszínes és múlandó barátságokra, és ne szégyelld hátul hagyni ezeket.

˝Semmi baja a vaginádnak˝- 13 tanács 30 éves nőktől a 20 éveseknek

4. Fölösleges drámák

Dráma a párkapcsolatban, dráma a munkahelyen, dráma a csajokkal, hangos zokogások, teátrális ajtócsapkodások. Egy darabig evidensnek tűnik, hogy hosszasan rugózz egy-egy hisztin, de jó esetben ezen is túl tudsz lendülni, és ahogy a balhék, úgy a pletykák sem érdekelnek már.

5. Rohanás a trendek után

Nyilván fontos valamelyest lépést tartani a trendekkel, de 30 éves korod után valószínűleg már nem sírsz magzatpózban az ágyadban, ha nem sikerült beszerezned a legújabb iPhone-t a piacradobás után két nappal. A telefon funkciója az, hogy telefonáljon, a laptopé, hogy dolgozhass rajta és letölthess pár filmet. Pont.

6. Élj a pillanatnak!

Talán te is azon emberek közé tartoztál huszonévesként, akik mindenhova magukkal cipelték a telefonjukat és a szelfibotjukat, és ha nem posztoltak két órája, megijedtek, hogy elfelejti őket a világ. Egy idő után azonban az élmények megélése, nem pedig a bemutatása válik fontossá.

7. Vállalod a természetességed

Rég elmúltak azok az idők, amikor még a sarki boltig is kisminkeltél, hátha szembejön az a szexi srác a múltkori buliból. 30 éves korodra ismered magad, ismered a hibáidat, és pontosan tudod, hogy senkit sem érdekel, hány réteg alapozó van az orrodon.

15 dolog, amit 30 éves korára minden nőnek tudnia kell - A legendás lista folytatódik!

8. Azt hordod, ami igazán jól áll

Oké, tök jó, hogy a kifutó modellein félreszabott, haskilógatós, krepp ruhák vannak csillió árért, de a hároméves farmered még mindig irtó kényelmes, és nagyon jól is áll. Ez persze nem egyenlő az igénytelenséggel, egyszerűen csak megtanultad elengedni az igényt, hogy mindig lépést tarts a divattal.

9. Ünnepélyes hétköznapok

Anno hatalmas dolog volt megszervezni a különleges partit, ma azonban már tudod, hogy ez is egy ugyanolyan nap, mint a többi. Ha elmész a barátaiddal megnézni egy jó filmet, esetleg beültök valahova vacsizni, az épp úgy kielégít, mint a ledfényes habpartik annak idején.

30 dolog, amit 30 éves korára minden nőnek tudnia kell a szexről

10. Az öregedés elkerülhetetlen

Na jó, ezt a témát nyilván nem tudod csak úgy elengedni, és biztosan sok kozmetikumot kipróbáltál már, de ideje elfogadni, hogy a ráncok az életünk részei, és előbb-utóbb jelentkeznek. És nem csak nálad.

Ez is érdekelhet

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós