10 mítosz a házasságról, amit figyelmen kívül kell hagyni

2020.március.11.

Ahogy a tavasz közeledik, úgy kezdődik az esküvői szezon is. Az embereknek megvannak a véleményeik az esküvőkkel kapcsolatban, de sok közülük csak mítosz, amiket mi most tisztázni szeretnénk.

10 mítosz a házasságról, amit figyelmen kívül kell hagyni
Fotó: Shutterstock

1. Nincs veszekedés
Ha úgy gondolod, hogy a házasságból adódó öröm miatt soha nem fogtok veszekedni, akkor nagyon el vagy tévedve. A veszekedések nem jelentenek rosszat a házasságra nézve - nézeteltérések ugyanis történnek, és az is előfordulhat, hogy a tündéri párod az agyadra megy. Csak figyelj arra, hogy beszéljétek meg ezeket a dolgokat ahelyett, hogy a szőnyeg alá seperjétek - ugyanis a kommunikálás a kulcs.

Fotó: giphy

2. A lelkitársad pont olyan, mint te
Természetes valami közösnek kell lennie bennetek, de nem kell olyan embert keresned, aki nagyjából a te másolatod. Sőt, az ellentétek vonzzák egymást! Elég, ha az erkölcsötök megegyezik. A kompromisszumokon és azon múlik minden, hogy a másik szemszögéből is megközelíted a dolgokat, nem csak a sajátodból.

3. Mindenki számára van egy "nagy Ő"
Lehetetlen, hogy 7 milliárd emberből, csak egyetlen egy nagy ő lenne a számodra. A lelkitárs gondolata cuki, de elavult és csak nyomást helyez a kapcsolatokra. Ez a fogalom csak egy okot ad arra, hogy ne harcoljanak a házasságért, arra pedig minden házasságnak szüksége van. Még a tökéletes pár sem nyújtja ezüst tálcán a szerelmet.

4. Ne feküdj le mérgesen

Míg nincs erre egy alapszabály (mérgesen megpróbálni aludni, biztosan forgolódással telik majd), de nem kizáró ok. Még ha nehéz is úgy elaludni, hogy tudod, valaki haragszik rád, egy szünet hasznos lehet abból a szempontból, hogy átgondold a dolgokat és egy kicsit eltávolodj a helyzettől. És az alvás segíthet ebben. Felesleges egész éjjel fennmaradni, és veszekedni, ugyanis az nem vezet semerre. Másnap tisztábban látod majd a helyzetet.

Fotó: giphy

5. Egy hasonló élet-terv
Pont úgy, ahogy a párodnak sem kell a tükörképednek lennie, a terveinek sem kell ugyan úgy kinéznie, mint a tieidnek. A hasonló értékrend fontos, például a házasságkötés és a gyerekvállalás, de az, hogy a családod közelében akartok-e lakni, vagy hogy teljes állású anyuka szeretnél-e lenni, azok olyan dolgok, amiket meg kell beszélni. Beszéljétek meg, hogy mikben tudtok kompromisszumot kötni, a többit pedig megoldjátok később.

6. Unalmassá válik, vagy teljesen megszűnik az intimitás

Ez teljesen a ti kezetekben van. Az egyedülálló emberek gyakran félnek a házasságtól, mert úgy gondolják, hogy az együttlétek kevésbé lesznek tüzesek. Ez csak akkor laposodik el, vagy válik unalmassá, ha te hagyod. Különben is, minden hosszútávú kapcsolatnak szüksége van egy kis feltüzelésre.

7. Megszűnik a függetlenséged
Lehet, hogy nem lesz annyi szabadságod, mint amennyi volt, amikor még szingli voltál, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen megszűnik a függetlenséged. Neked és a párodnak attól még külön életetek van, lehet különböző baráti társaságotok és saját hobbitok. Ezek nélkül, biztosan hamar unalmassá válna minden - tartsátok fenn a szabadságotokat, csak most már határokkal.

8. Hozzá fogsz szokni a párod idegesítő szokásihoz

Akármennyire szereted a párodat, és mindent, ami ezzel együtt jön, az idegesítő dolgai idővel sem lesznek megnyerőek. A rossz dolgok nem tűnnek csak úgy el, sőt, lehet még jobban idegesíteni fognak, szóval hosszútávon a kommunikáció szükséges lesz.

Fotó: giphy

9. A gyerekek miatt erősödik a házasság
A gyerekek miatt nem is bomlik szét egy házasság, de nem is miattuk erődik meg. Ez ugyanis csak rajtad és a párodon múlik. Viszont, gyereket vállalni egy nem túl stabil kapcsolatba, biztosan rövidút a váláshoz. Sok kutatás kimutatta, hogy a gyerekek csökkentik az ilyen házasságokban a boldogságot, főleg, ha ezzel próbálod megmenti azt. A gyerekek nem ragtapaszok, ne erre használd őket!

10. A párod megérzi, hogy mikor mire van szükséged
Ahogyan nincs "nagy ő" sem, ugyan úgy nincs olyan sem, hogy a párod gondolat olvasó lenne, és kitalálja, hogy mi a problémád. Mint ezen a listán a legtöbb dolog, ez is a kommunikációra épül. Ne hagyd, hogy a harag addig nőjön benned, amíg a szerelmed ki nem találja, hogy mi bánt. Soha ne gondold, hogy ami téged bánt az egyértelmű, mondanod sem kell. Amint hangot adsz a sérelmeidnek, máris lehetőség nyílik a megoldásra.

Ez is érdekelhet

Ma ez a menő tornacipő biztosítja a kényelmet Dorogi Éva számára

Ma ez a menő tornacipő biztosítja a kényelmet Dorogi Éva számára

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?