5 újévi fogadalom, amit te is könnyen betarthatsz

2020.december.30.

Emeld fel a kezed, ha te is tettél már őrült, meggondolatlan újévi fogadalmat. Lefutni a maratont, írni egy könyvet és beutazni az egész világot mind csodás elképzelés, de hamar rájöhetsz, hogy nem biztos, hogy meg is tudod valósítani őket. Ideje olyan újévi fogadalmakat tenned, amik sikerélményt fognak okozni, mert meg is tudod őket valósítani.

5 újévi fogadalom, amit te is könnyen betarthatsz
Fotó: Gettyimages.com

1. Tegyél meg minden nap 1000 lépést

Ha eddig nem töltöttél elég időt sétálással, itt az ideje. Tegyél meg minden nap legalább ezer lépést! Remek alkalmazások vannak, amik számolják a lépéseid, így még motivációt is kaphatsz a vállalás biztos betartásához. A sétálás nemcsak a kiegyensúlyozott anyagcserét segíti, hanem a szív, az agy és az ízületek egészségi állapotára is pozitívan hat.

2. Tarts egy fitnesznapot a családoddal vagy a barátaiddal

Ha a barátaid vagy a családod melletted állnak, minden könnyebb, nem igaz? Nincs ez másként akkor sem, ha sportolásról van szó. Válassz ki hetente egy vagy egy hónapban néhány időpontot, amit együtt edzéssel töltetek, hidd el, sokkal szórakoztatóbb lesz. Ha azonban semmiképpen nem vevők az edzésre, akkor se csüggedj! Főzzetek közösen valami egészségeset és finomat!

3. Feküdj le időben

Az alvási szokásaid rendszerezése a testsúlyod harmóniája szempontjából is fontos, emellett pedig még sok más előnye is van. Ha minden éjjel közel azonos, elegendő órát töltesz alvással, sokkal többet segít, mint a rendszertelen néhány órás alvás, majd későbbi egész napos pihenés. Ehhez a legjobb kiindulópont, ha nyugodt alvókörnyezetet alakítasz ki magad körül. Kezdd azzal, hogy a szobád megfelelően árnyékolod és a termosztátot kellemes hőfokra állítod be.

4.Takarékos programok

Nem kell mindig arra gyűjtögetned, hogy elmenj egy drága helyre, inkább nézz szét olcsóbb, de ugyanúgy kikapcsolódást nyújtó tevékenységek között. Egy piknik a parkban vagy egy látogatás a helyi múzeumba (amint a korlátozások is engedik) is olyan program, ami olcsó, de boldoggá tud tenni.

5. Keress valami ismeretlent

Néha fel kell rázni a napi szokásainkat, hogy ne legyenek túl egyhangúak. A korlátozások után próbálj ki egy kávézót, ahol eddig még nem jártál, nézz meg egy új gépet az edzőteremben vagy kezdj beszélgetésbe a munkahelyeden valakivel, akit még nem igazán ismersz. Az új tapasztalatokból mindig tanulhatsz valami újat.

Ez is érdekelhet

Egy film, ami nemcsak megmutatja, de meg is próbálja változtatni a valóságot

Egy film, ami nemcsak megmutatja, de meg is próbálja változtatni a valóságot

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!