9 tény arról, hogyan is működnek valójában a távkapcsolatok

2019.szeptember.19.

A főiskola megkezdése vagy éppen egy új, másik városban lévő munkahely sokak számára rengeteg változással jár, általában a párkapcsolatuk átalakulásával is. Megerősödhet, meggyengülhet, de akár végképp tönkre is mehet, persze nem mindegy az sem, hogy milyen formában zajlik. Az együttélés próbájánál sokkal nagyobb kihívás lehet a távkapcsolat, amikor akár hetekig sem találkozol a szerelmeddel. Na de mit mondanak a statisztikák arról, mi és hogyan zajlik ezekben a kapcsolatokban, hogyan élik meg az érintett felek, hogy kevés időt tölthetnek együtt?

A párok szinte fele nyitott a távkapcsolatra
Az OKCupid 2019-es felmérése szerint a nők 46%-a és a férfiak 45%-a nyitott arra, hogy ha biztos az érzéseiben, belemenjen egy távkapcsolatba.

A távkapcsolatok több mint fele hosszú életű
A szexjátékokkal foglalatoskodó KIIROO márka felmérése szerint a távkapcsolatban élő felek 58%-a marad együtt hosszú távon.

A fizikai intimitás hiánya a legnagyobb kihívás
Ugyanebben a KIIROO-tanulmányban a megkérdezettek 66%-a szerint a távkapcsolatban a legnehezebb a fizikai intimitás hiánya, 31%-uk szerint pedig a nemi élet hiánya.

Mit csinálj, hogy ne legyen ultraciki a telefonszex?

Mit csinálj, hogy ne legyen ultraciki a telefonszex?

A legtöbb egyetemi hallgatónak van vagy volt már távkapcsolata
Egy tanulmány szerint az egyetemi hallgatók legalább 75%-a élt már valamikor távkapcsolatban, 35% pedig folyamatosan távkapcsolatot tart fent.

A távkapcsolatok átlagos időtartama kevesebb, mint egymáshoz közel élve

Egy német tanulmány szerint a távkapcsolatok átlagos hossza 2,9 év, míg egy komoly kapcsolat úgy, hogy a felek közel is élnek egymáshoz, átlagosan 7,3 évig tart.

Lehet, hogy a távkapcsolatok stabilabbak…
Egy tanulmány kimutatta, hogy a távkapcsolatban élő emberek több idealizmust, pozitív gondolkodást, reális megállapodást és minőségibb kommunikációt visznek a mindennapjaikba, mint azok a párok, akik szinte minden nap egymás mellett lehetnek.

…amíg egy helyre nem költöznek
Igen, ugyanez a tanulmány vizsgálta azt is, hogy mi történik abban az esetben a kiegyensúlyozott távkapcsolatokkal, ha a pár összeköltözik. Nos, meglepő módon a párok egyharmada ebben az esetben már három hónap után szakít.

Kevésbé elégedettek magukkal a bizonytalankodó távkapcsolatban élők
Sok távkapcsolatban élő egyetemi hallgató számolt be arról, hogy szimplán azért, mert nem lehet egy helyen a párjával, folyamatosan elégedetlenségérzetet tapasztal magával szemben, ellenben ha akik gyakran találkoznak a párjukkal, önmagukban is jobban hisznek.

A távkapcsolat nem minőségjelző
A statisztikák szerint egy kapcsolat minőségében nincs befolyásoló szerepe annak, hogy a pár éppen távkapcsolatban van vagy egy helyen él. A megkérdezettek jelentős része egyértelműen kiállt amellett, hogy bár egy távkapcsolat egyedi kihívásokkal jár, de ugyanolyan erős lehet, mint egy földrajzilag nem nehezített párkapcsolat.

Ez is érdekelhet

Irodai sikk a legújabb trendek szerint

Irodai sikk a legújabb trendek szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet