Az igaz szerelem öt szintből áll, de sokan elbuknak már a harmadiknál

2020.december.28.

Mindannyian igazi, örökké tartó szerelemre vágyunk, akár a húszas, akár a negyvenes, akár a hatvanas éveinkben járunk. Azonban sajnos rengeteg kapcsolat és házasság széthullik, és mi pedig értetlenül állunk a helyzet előtt, mi okozhatta a boldogság végét. Egy párterapeuta szerint az emberek gyakran rossz helyen keresik a boldogságot, és nem értik meg, hogy egy hullámvölgy még nem jelenti a kapcsolat végét.

Egy tartós párkapcsolat 5 lépcsőfokon megy végig, azonban sok a harmadiknál már elakad.

Íme az 5 állomás:

1. Szerelmes leszel

Az első pár hónapban szinte euforikus boldogságot érzünk, ami nem is csoda, hiszen a szerelem megemeli a dopamin, az oxitocin, a szerotonin, a tesztoszteron és az ösztrogén szintünket. Idealizáljuk a partnerünket, és azt gondoljuk, minden álmunkat valóra váltja majd. Az első szinten biztosak vagyunk benne, hogy ez a kapcsolat egy életre szól, és az őrült szenvedélyben képtelenek vagyunk racionálisan gondolkodni.

2. Összenőttök

A szerelem elmélyül, és valóban párként kezdünk működni. A második szinten felépül a közös élet, lehet, hogy gyerekek is születnek, és élvezzük, hogy egy családként élünk a mindennapokban. Megismerjük a másik apró szokásait, már akkor tudjuk, milyen napja volt, ha csak belép a lakásba. Az őrült, féktelen szerelem helyét átveszi a biztonság és a szeretet érzése.

3. Kiábrándulás

Eljön a pillanat, amit elképzelhetetlennek tartottunk az első és a második szinten. Talán csak lassan, de elkezdenek elromlani a dolgok, többet veszekedünk, és már nem torkollik nevetésbe és ölelkezésbe egy hangosabb szóváltás. Idegességet, csalódottságot és reményvesztettséget érzünk, és ez az a pont, amin nagyon sok párkapcsolat valóban elvérzik. Azonban ez az állapot is áthidalható, ha mindkét fél egyaránt törekszik rá. Amennyiben közös munkával megoldjátok ezt, még közelebb kerültök egymáshoz.

4. Létrejön az igazi tartós szeretet

A negyedik lépcsőfokot éppen az teszi csodálatossá, ami elrontotta a harmadikat: már nem csak a szép közös élmények és a család egysége tart össze, hanem az együtt átvészelt válságos időszak is. A harmadik szinten valóban megismertük egymást, és megértettük, hogy együtt, és nem egymás ellen kell küzdenünk. Ez egy újabb szintre emeli a szerelmet, és sokkal mélyebb bizalom és tisztelet alakul ki.

5. Együtt váltjátok meg a világot

Ezen a szinten már nem csak a saját boldogságunkat találjuk meg. Egy jól működő, biztonságot és szeretetet sugárzó pár a környezetére is kihat, és egymás kéz a kézben indulhat a világ megmentésére. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy Pókember ruhájában repkedünk a háztetőkön, és győzzük le a rosszfiúkat. A szerelmesek pozitív ereje kihat a gyerekekre, a szülőkre, a baráti körre, és a világ egy bizonyos aspektusát igenis jobbá tehetitek ketten.

Ez is érdekelhet

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!