Egyetlen titka van a jól működő kapcsolatoknak, minden a szeretetnyelven múlik

2017.szeptember.13.

Aki olvasta Dr. Gary Chapman- Az öt szeretetnyelv című könyvét, annak már nem ismeretlenek az író gondolatai a jól működő kapcsolatokról. Chapman szerint minden ember más módon fejezi ki és fogadja be az érzelmeket, és ezek öt kategóriába sorolhatóak: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívesség, érintés. A jól működő, harmonikus párkapcsolat akkor jöhet létre, ha mindkét fél azonos "csatornán" keresztül fejezi ki az érzelmeit, így megérteni, értékelni is képesek egymás kifejező eszközeit.

Ahogy az azonos szeretetnyelv automatikusan harmóniát és megértést teremt a felek között, úgy az eltérő jelrendszer rögtön problémákat, félreértéseket okozhat. Előfordulhat, hogy míg te leginkább minőségi együttöltött időre vágysz, addig a partnered ajándékokkal halmozna el, végül pedig mindkettőtök megbántottan, értetlenül áll a kialakult helyzet előtt. Ő nem érti, miért nyaggatod folyamatosan a közös kirándulásokkal, míg te felszínesnek találod a rózsacsokrokat.

Láttad már? A 7 legnagyobb hazugság a romantikus filmekben

Chapman szerint a megoldás abban rejlik, hogy tudatosan, nyitottan kell közelítenünk a témához, és meg kell értenünk, hogy egyik szeretetnyelv sem "jobb" vagy "rosszabb", "erősebb" vagy "gyengébb" a többinél. Ha megértitek egymás jeleit a pároddal, könnyen szembesülhettek vele, hogy mindkettőtök a maximumot nyújta, csak éppen a saját módján, a saját eszközein keresztül. Tudatossággal és odafigyeléssel összehangolható a kettő, csupán annyi a fontos, hogy kellő türelemmel forduljunk a szerelmünk felé.

Ha te is szeretnéd megtudni, mi a szeretetnyelved, elég kitöltened ezt az angol nyelvű tesztet!

Ez is érdekelhet

6 megfizethető márka, amiért Katalin hercegné is rajong

6 megfizethető márka, amiért Katalin hercegné is rajong

Monitor

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

Divathírek

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái