Félsz, hogy megcsal? Ő a legvalószínűbb harmadik fél

Krízis, jellem, a szerelem hiánya…rengeteg okból történhet megcsalás egy kapcsolatban. Néha egy véletlen találkozás, máskor előre megtervezett félrelépés. A lényegen nem változtat, az érintett lelki sérülése nem marad el egyik esetben sem.

Félsz, hogy megcsal? Ő a legvalószínűbb harmadik fél
Fotó: Shutterstock

De kitől kell tartani? Ki az, akitől féltenünk kell párunkat? Véleményem szerint, aki szeret, nem csal meg, ilyen egyszerű a dolog. De próbáljuk meg félretenni ezt a nézetet egy pillanatra és tekintsük át az IllicitEncounters.com felmérését, akik most nem a megcsalás okát keresik, hanem 1 100 olyan embert kérdeztek meg, akik már megcsalták párjukat. Válaszaik alapján kiderült kik azok a személyek, akikkel a legtöbb esetben a megcsalás történik. Ki a leggyakoribb harmadik fél?

A megkérdezettek 31 százaléka (vagyis a legtöbben) exével csalta meg párját. Ezt egyrészt a nosztalgiázás örömével, másrészt azzal magyarázták, hogy ilyen esetben nem kell különösebb erőfeszítést tenni. Főleg, ha az ex titkon a szakítás óta is epekedik értük.

Olvastad már? Ezt teszi a szerelmi életünkkel az okostelefon és az internet

A második legnagyobb csoportot a munkatársak alkotják. Az esetek 25 százalékában a megcsaló szerepében ők vannak, mivel rengeteg időt töltötök együtt (néha többet, mint a párotokkal), így ha a kapcsolat krízishelyzetben van és két gyenge ember találkozik, könnyen félrelépés lehet az eredmény.

Fotó: giphy

Nagyon úgy tűnik, hogy sajnos nem. A kutatásból kiderült, hogy 15 százalékban sógorukkal, vagy sógornőjükkel léptek félre a megkérdezettek. Ebbe a csoportba nyugodtan beleszámíthatjuk párunk legközelebbi barátait is, így pedig újabb 11 százalékkal bővül a kör! Ilyen esetben a fájdalom is dupla, hiszen két közeli ember okoz csalódást egyszerre…

Fotó: giphy

Az első négy kategória arra enged következtetni, hogy legjobban az ismerőseinktől kell tartanunk, 11 százalék azonban azt bizonyítja, hogy a teljesen ismeretlen emberek is potenciális veszélyforrássá alakulhatnak. A legtöbb ilyen kapcsolat az interneten alakul ki, egy teljesen ismeretlen személlyel, majd a rengeteg kommunikációnak köszönhetően előbb, vagy utóbb néhány ilyen ismeretség a személyes találkozásig, ott pedig a megcsalásig is eljut. További kutatások bizonyítják, hogy a virtuális világban sokkal gyorsabban nyílnak meg egymásnak az emberek, így nem is csoda, ha érzelmileg is kötődni kezdenek egymáshoz, akár az idegenek is…

Olvastad már? 6 ok, amiért a nők megcsalják a párjukat

Közel van, segít a bajban, ilyen egy jó szomszéd! Sajnos van, aki ennél sokkal többet is megtesz és ennek köszönhetően a megcsalások 7 százalékában övé a gonosz harmadik szerepe. Innentől kezdve lehet gyanakodni, ha túl sokszor romlik el a szomszéd bojlere, vagy túl gyakran kell villanykörtét cserélni nála.

Fotó: giphy

Összességében a felmérésből az is kiderült, hogy a házasságban történő megcsalások esetében a harmadik fél általában ismerős, míg a házasság előtt sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a partner ismeretlen vizeken is próbálkozik.

Ez is érdekelhet

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk