Fogyókúra és sport: ezekre figyelj, ha nyáron kezded! (x)

Hirdetés

2022.július.11.

A megfelelő fehérnemű, az intim higiénia és a diéta intenzitása mind-mind olyan tényezők, melyeket figyelembe kell venned az életmódváltásod során. Ne feledd, hogy bármilyen eltökélt és kitartó vagy, nehézségek mindig akadnak, bizonyos dolgok lassabban változnak, például a súlyod, ezért mindig légy türelmes önmagadhoz. Fontos, hogy fokozatosan vezesd át szervezeted az új életmódra, és olyan megoldásra törekedj, amit hosszú távon tudsz tartani, hiszen a drasztikus módszerek csak félmegoldást kínálnak.

Mire számíts egy életmódváltás során?
Mire számíts egy életmódváltás során?
Fotó: Gettyimages.com

Az életmódváltásba bármikor belevághatunk, amennyiben viszont a nyári időszakra időzítjük, jó, ha néhány dologgal tisztában vagyunk. Mire figyelj? Hogyan diétázz? Milyen nehézségek várnak rád? Ebben a cikkben kitérünk a legfontosabb szempontokra, melyeket mindenképpen tarts szem előtt, mielőtt belevágnál!

Viselj megfelelő fehérneműt!

Nyáron a legszívesebben falatnyi fehérneműben flangálnánk, ezért a legtöbben a tangabugyi mellett teszik le a voksukat, azt gondolván, hogy minél kisebb felületet takar az alsóneműnk, annál jobb. Ez azonban az egyik legrosszabb hiba, amit elkövethetünk! A tangabugyi ugyanis elősegítheti a bakteriális vaginózis és a hüvelygomba kialakulását, a mozgékony anyag könnyedén „átszállíthatja” a gát- és végbéltájék környékén lévő kórokozókat a hüvelybe. Éppen ezért sportoláshoz semmiképpen se tangát válassz!

Ügyelj az intim higiéniára!

Testmozgás közben mindenki izzad, de különösen igaz ez a forró nyári hónapok alatti sportolásra. Ha edzeni mész, mindenképpen vigyél magaddal csereruhát, hogy sportolás után azonnal át tudj öltözni. Ugyanis minél tovább tartod magadon az átizzadt ruhákat, különösen az alsóneműt, annál nagyobb az esélye a különféle intim fertőzések kialakulásának – a gombák például imádják a nedves, meleg helyeket…Ne feledkezz meg tehát az extra bugyiról!

Ne vidd túlzásba a diétát!

A rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés a kiegyensúlyozott élet legfontosabb alappillérei. A mindennapi teendők és a hétköznapi problémák mellett azonban gyakran elsiklunk az igazán fontos dolgok felett, ami könnyen az egészségünk rovására válhat. Ha picit rossz a kedvünk, máris jön a dugi nasi és egyik kihagyott edzést követi a másik, aztán egyszer csak ott találjuk magunkat 10 kg felesleggel a kanapén heverve, amit utána drasztikus diétákkal és könyörtelen edzéstervvel próbálunk orvosolni. Ez azonban egyenes út a jojo-effektushoz, ráadásul a hirtelen leadott kilók az immunrendszerünk meggyengüléséhez vezetnek, ami könnyen előidézheti az intim betegségek kialakulását. Törekedj a mértékletességre, és az azonnali eredményt ígérő divat diéták helyett alakíts ki olyan étrendet, amit hosszú távon, önsanyargatás nélkül tartani tudsz.

Edukációs célú online kampányt indított a Bayer Hungária Kft., a cél a 18-28 éves nők megszólítása egy sokak által tabuként kezelt témával kapcsolatban: az intim higiéniához fűződő tévhiteket szeretnék lerombolni és tisztába tenni az idevágó kérdéseket. A cikkek tartalmát támogatják, kiegészítik ezek a videók: vaginavigator.hu.

A cikk a Bayer Hungária Kft. megrendelésére készült.

CH-20220703-02

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját