Hogyan add önmagad nőként? Íme 8 rendhagyó tipp nőnap alkalmából

Szponzorált tartalom

2021.március.8.

Az ősi papirusz tekercsekre írt törvények rövidebbek lehettek, mint az a lista, amelynek modernkori nőként igyekszünk megfelelni. Itt az ideje, hogy újraértelmezd magadban ezt a listát, megtaláld az arany középutat a társadalmi elvárások és önmagad között, hogy megélhesd végre a saját külső-belső szépségedet. Most ahhoz adunk pár tippet, hogyan építheted fel az önbizalmad, és egyáltalán hogyan meríthetsz belülről erőt mindehhez.

Önbizalomnövelő tippek nőnapra
Önbizalomnövelő tippek nőnapra
Fotó: Gettyimages.com

1: A természetes szépségedet ápold

Minek festetni a hajad, ha gyönyörű az eredeti hajszíned is? Minek több réteg sminket felvinni, ha elég csak halványan kihúzni a szemedet, esetleg egy kis rúzst használni? Minek alapozó, ha az arcbőrödet tudod hidratálni, a mitesszereket kezelni? Ne takard el magad, élvezd inkább a saját szépségedet és stílusodat! De ha mindezek tesznek boldoggá, akkor pedig csináld csak nyugodtan és ne hagyd, hogy mások lebeszéljenek róla vagy elítéljenek miatta.

Emlékszel, milyen gyönyörű volt aTrónok harcacímű sorozatban Danerys a maga természetes (vagy annak ható) szépségével? Ha nem rémlik, akkor nézd meg újra,IDE kattintva!

2: Ha valami nem tetszik, mondd ki!

Talán te is hajlamos lehetsz arra, hogy magadban tartod a véleményed, nemtetszésed, nehogy környezeted hisztisnek gondoljon, vagy hormonok vezérelte hangulatingadozásra fogja a negatív visszajelzésedet. Ám egy idő után az elfojtott érzelmek – ha tetszik, ha nem – robbanni fognak. Merd hát mondani, ha valamit nem szeretnél, vagy másként gondolod, mert ez is te vagy. Csak arra figyelj, hogy higgadtan tudj kommunikálni.

Mikor és hogyan érdemes hallatni a hangod, hogy közben nőies maradj? AMS Americac. sorozatbanCate Blanchett megmutatja, hogyan kell nőként küzdeni.Kattints IDE!

3: Számolj le a múlttal

Amíg a múlt eseményeivel foglalkozol, addig a régi mintákból indulsz ki és esélyed sincs arra, hogy nyitott és kíváncsi legyél az új lehetőségekre. Mert azt fogod gondolni: igen, ilyen már volt, és most sem fog máshogy alakulni. Ha ilyen gondolatok gyötörnek, jusson eszedbe, hogy naplementéből sincs két egyforma.

4: Állj a saját lábadra

A családunk adja a gyökereinket, a kiindulópontot az életben, számos pozitív és negatív hatással körítve. De nem támaszkodhatunk rájuk örökké. Egy idő után elkerülhetetlenné válik az érzelmi és anyagi leválás, amikortól kezdve meg kell hozni a saját döntéseidet, elkövetni a saját hibáidat, és tudnod kell vállalni is értük a felelősséget. Ugyanígy, a párkapcsolatodban, házasságodban is törekedj arra, hogy valamennyire megőrizd az önállóságodat. Ha ezt megteszed, akkor olyan tartásra és belső erőre tehetsz szert, ami jóban és rosszban is veled marad.

Kölcsönözhetsz pár ötletet, kis motivációtaz egyik legsötétebb női szuperhőstől, Batwomantől,ráadásul közben még jól is szórakozhatsz!Kattints IDE!

5: Mozogj, nyújts minden nap

Ha naponta sétálsz egy-két órát lakhelyed környékén, vagy áldozol egy-egy órát egy alapos nyújtásra, azt szervezeted is meghálálja. Ezáltal szebb lesz a testtartásod, több energiád lesz, az izmaid sem lesznek bemerevedve. Arról nem is beszélve, ha tudsz olykor nemet mondani egy-egy csábító édességre, akkor az szintén az önbizalmadat és erődet fogja növelni. Igen, erre is képes vagy!

6: Vedd körül magad jó emberekkel

Nagyon fontos, hogy milyen emberekkel veszed körbe magad – madarat tolláról, ugye. Ne feledd, a közösségi médiában csupán hamis csillogást látsz, ezek nem is tartanak tovább pár pillanatnál. Ha viszont az energiádat a kevesebb, de minőségi és valós kapcsolatok kialakítására és ápolására fordítod – ahelyett, hogy mindenkinek megpróbálnál megfelelni – azt fogod észrevenni, hogy a környezetedben valamennyi ember példakép, támogató társ, akikben megbízhatsz és ott vannak melletted, nem csak egy lájk erejéig.

Mi lehet a következménye, ha csak a felszínt nézed és/vagy rossz társaságba keveredsz? ATudhattad volnaés azEufóriac. sorozat is jó példa,IDE kattintvatalálod őket!

7: Merj (újra) érezni

Bizonyára eddigi életedben veled is történt már pár rossz dolog, csalódtál, összetört a szíved. Ennek következménye lehet, hogy mostanra nem mered átadni magad az érzelmeknek. A jó időkben ugyanis tarthatsz attól, hogy elveszted, amid van, a rossz időkben pedig félhetsz a környezetedet terhelni a bánatoddal. Ne ess ebbe a csapdába, ereszd el a félelmeket – akár mondhatnánk azt is, hogy élj a jelenben –, éld meg a jó és rossz pillanatokat, érzelmeket egyaránt már a történés idejében!

Vegyél példátA szolgálólány meséjec. sorozat hősnőjéről, June-ról, aki még a legérzéketlenebb környezetből is ki tudott szabadulni.ITTmegnézheted!

8: Időről-időre lepd meg magad

Volt már rá példa, hogy párodat kezdted el szidni, amiért nem hoz többször virágot? Aztán, amikor virágot hoz, elkezdesz gyanakodni, vagy újra bosszankodni, hogy nem emlékezett a kedvencedre… Manapság elterjedt a nézet, hogy a boldogságot önmagunk számára kell megteremtenünk, nem várhatjuk külső forrásból. Ez valahol igaz – bár nem teljesen, hiszen hatással vagyunk egymásra –, de a saját örömödért megtehetsz annyit, hogyha virágra vágysz, akkor elmész és megveszed magadnak a tökéletes darabot. Így mindkettőtöknek örömet szerezhetsz, de magadnak egészen biztosan. És ha már nőnap, akkor teremts egy kis énidőt is magadnak, élvezd a saját társaságod, szépítkezz vagy éppen inspirálódj egy-egy szuper csajos sorozattal!

Ez is érdekelhet

Nemcsak egyféle szépség létezik - A női forma határtalan

Nemcsak egyféle szépség létezik - A női forma határtalan

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

GLAMOUR-napok 2021 tavasz

Imádod a kosztümös filmeket? Ezekre a Bridgerton stílusú ruhákra csapj le a GLAMOUR-napok alatt!

Imádod a kosztümös filmeket? Ezekre a Bridgerton stílusú ruhákra csapj le a GLAMOUR-napok alatt!