Példamutató: a Wizz Air újabb tízezer jeggyel támogatja az ukrán menekülteket

2022.május.14.

A Wizz Air bejelenti, hogy a Choose Love, a The Shapiro Foundation, a The Steve Morgan Foundation és az USPUK nonprofit alapítvánnyal együttműködve tízezer ingyen repülőjegyet ajánlanak fel az Ukrajnából menekülők számára.

Tízezer ukrán menekült ingyen repülhet biztonságos helyre. Példamutató segítség!
Tízezer ukrán menekült ingyen repülhet biztonságos helyre. Példamutató segítség!
Fotó: Wizzair

A jegyek a szomszédos országokból (Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia) az Egyesült Királyságba szólnak, csatlakozva a brit kormány „Homes for Ukraine” vízumprogramjához.

A közös kezdeményezés most hétvégén indul: május 14-től június 15-ig tízezer ingyen repülőjegy lesz elérhető az Ukrajnából elmenekülők számára. A program hivatalos megnyitójára a London-Luton Repülőtéren kerül sor, ahol a Wizz Air és az alapítványok képviselői, valamint az Egyesült Királyság kormánya közösen fogadnak kettő repülőgépet, amelyen ukrajnai menekültek utaznak. A Krakkóból és Varsóból érkező járatokon utazók a landolást követően találkozhatnak az egyesült királyságbéli támogatókkal.

A program fő célja, hogy ebben a válságos időszakban költségmentes utazást biztosítson az Ukrajnából menekülők számára. A Wizz Air elkötelezett abban is, hogy támogassa az Egyesült Királyság „Homes for Ukraine” projektjét, mely letelepedést kínál az országban. Május 5-ig bezárólag az Egyesült Királyság kormánya több mint 95 000 vízumot adott ki ukránok számára a program keretében. Már több mint 37 ezren meg is érkeztek az Egyesült Királyságba, ez az új kezdeményezés pedig lehetővé teszi, hogy az elkövetkező hetekben még több ukrán család tudjon élni a lehetőséggel.

A Wizz Air térítésmentes jegyei összesen 61 útvonalon érhetők el, amelyeket a légitársaság Bulgáriából, Magyarországról, Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából üzemeltet az Egyesült Királyságba, és személyenként egy kézipoggyászt és egy feladott poggyászt (legfeljebb 32 kg) tartalmaznak.

A Choose Love egy hivatalos honlapot is indított, ahol az adományozók (Európában és az Egyesült Királyságban egyaránt) felajánlásukkal további ingyenjegyhez, valamint az Egyesült Királyságba érkező ukrán menekültek számára nyújtott, szükséges támogatáshoz tudnak hozzájárulni a Choose Love weboldalán.

Így nyilatkoztak a résztvevő felek

„Nagyon örülünk, hogy a Wizz Air az Egyesült Királyság kormányának vízumprogramja nyomán további segítséget nyújthat az ukrajnai menekültek számára. Bízunk benne, hogy a kezdeményezés sokakat segít majd biztonságos otthont találni. Munkatársaink már eddig is nagyszerű humanitárius munkát végeztek, és miután márciusban és áprilisban 100 000 ingyenes jegyet ajánlottunk fel az Ukrajnából elmenekülőknek, most tovább folytatjuk a megkezdett munkát” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

„Kiemelt célunk, hogy a lehető legtöbb ukrajnai menekültet juttassuk biztonságos környezetbe, ezért nagyon örülök, hogy a Wizz Air is támogatja vízumprogramunkat. Lenyűgöző az a hatalmas munka, amely a helyszíneken folyik, és hálás vagyok mind a nyilvánosság nagylelkűségéért, mind az olyan alapítványok állandó erőfeszítéseiért, mint a The Shapiro Foundation, a Choose Love és a The Steve Morgan Foundation, amelyek biztonságos és befogadó utazást biztosítanak az ukránoknak az Egyesült Királyságba. Ennek a programnak csapatmunkának kell lennie, és arra bátorítok más vállalkozásokat is, hogy csatlakozzanak a harmadik szektorhoz, ahol csak tudnak” – jelentette ki Lord Richard Harrington menekültügyi miniszter.

„Egy repülőjegy ára eltörpül annak fényében, ha valakit biztonságba juttathatunk, így nagy örömünkre szolgál, hogy partnereinkkel közösen támogathatjuk a rászorulók utazását” – nyilatkozta Josie Naughton, a Choose Love társalapító-vezérigazgatója.

„Több éve támogatunk a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek számára szervezett utazási programokat, a Wizz Air csapatával pedig 2016 óta állok kapcsolatban, és hálás vagyok, hogy irányítják ezt a támogató programot ebben a kritikus időszakban” – mondta Edward Shapiro, a The Shapiro Foundation ügyvezetője.

„Örömmel támogatjuk ezt a kezdeményezést. Fantasztikus, hogy kulcsszerepet játszhatunk a háború által sújtott 10 000 ukrán menekült megsegítésében. Kiváló partnereinkkel együttműködve nagyszerű példát mutatunk arra, hogyan tudunk változást elérni” – mondta Steve Morgan, a The Steve Morgan Foundation elnöke.

Ez is érdekelhet

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább