Még soha nem ettél ilyen finom sajttortát

Annyira krémes, gyümölcsös, igazi katartikus élményben lesz részed, ha megkóstolod ezt az áfonyás sajttortát. Az áfonya mellett, próbáld ki erdei gyümölccsel, eperrel, mennyei lesz ezekkel a variációkkal is.

Még soha nem ettél ilyen finom sajttortát
Fotó: Shutterstock

Áfonyás sajttorta

Hozzávalók: 200 gramm zabkeksz, 15 deka vaj, 200 gramm mascarpone, 150 gramm porcukor, 2 lap zselatin, 1,5 deci habtejszín, 1 citrom reszelt héja. A tetejére: 250 gramm áfonya, 150 gramm cukor, néhány mentalevél

Így készítsd el:

Daráld le a kekszet, olvaszd meg a vajat és nyomkodd bele egy tortaformába, vagy kis üvegekbe. Keverd össze a sajtot a cukorral, reszeld bele a citromot. Áztasd meleg vízbe a zselatint, kevergesd, míg meg nem olvad, majd verd fel a tejszínt. Add mindkettőt a sajthoz és adagold a tortaformába, vagy az üvegcsékbe. Ha kész vagy, helyezd a hűtőbe, közben készítsd el az áfonya szószt. Tedd egy lábasba a gyümölcsöt és a cukrot, kezdd el főzni, míg krémes, darabos szószt nem kapsz. Miután elkészült, várd meg míg kihűl, majd óvatosan kanalazd a süti tetejére. Tedd vissza a hűtőbe legalább két órára, fogyasztás előtt szórd meg friss mentalevéllel.

Ez is érdekelhet

Filmek nagy csavarral - avagy a legváratlanabb csattanók a filmtörténelemben

Filmek nagy csavarral - avagy a legváratlanabb csattanók a filmtörténelemben

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod