10 jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz

2015.április.2.

Túl sokan ragaszkodnak olyan kapcsolathoz, ami már nagyon régóta nem működik. Mégsem hagyják abba, mert félnek a váltástól, az esetleges egyedülléttől. Pedig sok előjele van, ha egy párkapcsolat a végsőket rúgja, és minél előbb szállunk ki belőle, annál nagyobb az esélye, hogy egy új szerelem ránk mosolyog. Sőt, így még a depressziótól is megkímélhetjük magunkat.

Íme 10 jel, ami arra utal, hogy egészségtelen kapcsolatban élsz:


1. Passzív agresszió
Sokan nem szeretjük szembe találni magunkat egy-egy konfliktussal és inkább nem veszünk tudomást róla. Épp ezért egyszer csak rázúdítjuk a másik félre az összes felgyülemlett problémánkat, gázolunk bele a lelki világába úgy, hogy ő mit sem sejtett az egészről. Fontos, hogy minden esetben mondjuk el a párunknak, ha valami bánt, vagy nem értünk vele egyet, hiszen szavak nélkül ő sem fogja kitalálni, mi van a fejedben!

2. Féltékenykedés, és a másik okolása
Egy kapcsolat alapja minden esetben a bizalom! Amennyiben ez már nincs meg, vagy legalább is nem olyan stabil, mint volt, sajnos nem sok értelme van ragaszkodni a párkapcsolathoz.

3. Folyamatos kritizálás és lenéző viselkedés
Senki sem tökéletes. Egy jól működő kapcsolatban, idővel megtanuljuk elfogadni a másik rossz tulajdonságait, és már nem negatívumként látjuk őket. Ellenkező esetben, a sok kritika és a lenéző viselkedés azt sugallja, hogy a másik személy valamit rosszul csinál, értéktelennek és hasztalannak fogja érezni magát, és valljuk be, senkinek nem kell egy ilyen kapcsolat!

4. Sok vita, semmi kommunikáció
Mint azt mindenki jól tudja, a kiabálás egy vitát sem vitt még előrébb! Természetes, hogy néha idegesek leszünk és konfliktusba keveredünk, de fontos, hogy elmondjuk, mi miért gondoljuk azt, amit gondolunk. Ha csak értelmetlenül nekiesünk a másiknak, igazából a végére nem is tudjuk mi volt a vita tárgya.

5. Negatív energia
Ha egy kapcsolat légköre feszült, és már nem érezzük benne jól magunkat, az senkinek sem használ. A sok negatív energia nem csak érzelmileg és mentálisan, hanem fizikailag is megviseli az illetőt.

6. "Már nincs értelme az egésznek!"
Nagy különbség van a között, hogy szeretsz az adott kapcsolatban lenni és jól érzed magad, vagy csak azért ragaszkodsz hozzá, mert félsz az ismeretlentől, és így kényelmesebb. Ha úgy érzed, a párkapcsolatod nem halad semerre, mi értelme erőltetni?

7. A másik fél kerülése
A szerelemben az a minimum, hogy el tudjuk viselni a másik jelenlétét, sőt boldoggá tesz minket, ha a közelünkben lehet a párunk. Amennyiben ez már nem így van, és csak frusztrálttá tesz minden együtt töltött alkalom, gyorsan lépj tovább!

8. Semmi sem elég jó!
Ha eljutottatok arra a pontra, hogy bármit teszel, zavarja a másikat, ahelyett, hogy ezen őrlődnél és magadban keresnéd a hibát, inkább próbálj meg beszélni a pároddal, hiszen a probléma valószínűleg jóval mélyebbre gyökerezik. Amíg nem mondjátok el egymásnak mi bánt, addig semmi nem fog segíteni!

9. Csak a másik boldogsága a fontos
Egy kapcsolathoz két ember kell! Ha te folyamatosan lesed, hogy mi az, ami a párodat boldoggá teszi, mégsem kapsz cserébe semmit, akkor úgy tűnik, nem ő a számodra megfelelő személy.

10. Egyszerűen nem vagy már boldog
Persze senki sem boldog élete minden egyes pillanatában, mégis fontos, hogy ha összességében tekintesz a kapcsolatodra, akkor úgy érezd, a párod boldoggá tesz téged. Érezd, hogy támogat, melletted áll, és bármiben számíthatsz rá, legyen szó akár a legőrültebb dologról!


Ez is érdekelhet

Beauty szolgáltatások, melyeknek köszönhetően kevesebbet sminkelünk!

Beauty szolgáltatások, melyeknek köszönhetően kevesebbet sminkelünk!

Szépséghírek

Hogyan lett Kulcsár Edina szenvedélye a hajfonás?

Hogyan lett Kulcsár Edina szenvedélye a hajfonás?

Szépséghírek

EmRata bomba frufruja a hatvanas éveket idézi

EmRata bomba frufruja a hatvanas éveket idézi