18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Tudtad? 11 különböző orgazmusod lehet

2022.május.22.

Az orgazmus nem mindig jön könnyen, de annál nagyobb élményt nyújt, és az is igaz, hogy hihetetlenül változatosan juthatsz a csúcsra. Mint az élet sok más területén, az orgazmus esetében is igaz, hogy ahány ember, annyi szokás, de gondoltad volna, hogy összesen 11 változata van? Na és az is igaz, hogy ha mindegyiket kipróbálod, azzal a szexuális életedet is feldobhatod!

Tudtad? 11 különböző orgazmusod lehet
Fotó: Getty Images

1. Klitorális orgazmus

A klitorisz, vagyis a csikló egy kis, idegekkel teli szerkezet, ami a hüvelynyílás tetején helyezkedik el, és a szexuális élvezet biztosításán kívül nincs más funkciója. Ha még soha nem volt orgazmusod, akkor a csiklóval érdemes kezdened. Először is derítsd ki, hogy a közvetlen vagy közvetett ingerlés jobb-e neked, vagyis az, ha közvetlen érintkezés történik a csiklóval, vagy ha a szeméremajkakon és a csikló burkolatán keresztül éri inger. Ennek kiderítéséhez az ujjaidat használd, hogy biztos legyél benne, hogyan a legjobb neked.

2. G-pontos orgazmus

A G-pont egy feltételezett, nagyon erogén terület a húgycső környékén, ami stimulálható a szexuális együttlétek során. A G-pontos orgazmus eléréséhez fontos, hogy az aktust megelőzően pisilj, máskülönben kellemetlen inger foghat el. Ezután helyezd a középső ujjadat a hüvelyedbe. Érezni fogsz egy hullámos textúrájú területet. Állj meg itt, és előre-hátra mozdulatokkal dörzsöld, hogy érezd, hol lehet a te G-pontod, majd a partnereddel válassz olyan pózt, aminél eléri ezt a pontot. Ne keseredj el, ha nem sikerül, ugyanis a nők nagy részének nincs ilyen orgazmusa.

3. Kevert orgazmus

A kevert orgazmus egyesíti a klitorális orgazmust valamilyen más orgazmusfajtával, leggyakrabban a G-pontos orgazmussal. Ha mind G-pontos, mind klitorális orgazmusod volt már, akkor a lényeg csak az, hogy vagy te, vagy a partnered izgassa mindkét területet. Persze szinte bármelyik másik fajta párosításával is a csúcsra juthatsz, a kísérletezés pedig addig is édes lesz.

4. Anális orgazmus

Ha nem irtózol az anális szex gondolatától, akkor ezzel a fajtával is érdemes kísérletezned. A végbél elülső fala közel helyezkedik el a hüvelyhez, ezért vannak összekötő idegeik és izmaik, amiknek az ingerlésével könnyen orgazmusod lehet. Az anális orgazmus eléréséhez is bevethetsz más orgazmusok elérését szolgáló módszereket, így pedig máris kevert orgazmusban lehet részed.

5. Mély hüvelyi orgazmus

Nem minden nőnél hatásos a csikló környékének izgatása. Az ő esetükben sokszor a hüvelyben lévő, érzékenyebb pontok megcélzása nyújthatja a csúcsra jutás örömét. Ezek az érzékenyebb pontok a hüvelycsatorna végén található A-pont, valamint a méhnyak mögött lévő O-pont. Ezeket a pontokat leginkább heves szexuális együttlétek során érheted el a partnereddel.

6. Mellbimbó orgazmus

A mellbimbók és környékük kifejezetten érzékeny erogén zónának számítanak, tele idegvégződésekkel. Sok nő számára azonban önmagában kevés csak a mellbimbók izgatása, de mivel közben szinte biztos, hogy felszabadul oxitocin, ami a méh és a hüvely összehúzódását okozza, különböző pózokkal könnyebben csúcsra juthatsz.

7. Orgazmus edzés közben

Vannak emberek, akiknél egy intenzívebb testedzés is képes kiváltani orgazmust, ez viszont egyáltalán nem biztos, hogy jó. Mivel nem lehet szabályozni, ezért akár egy edzőterem közepén is csúcsra juthatsz, ami meglehetősen kínos helyzetbe hozhat. Általában olyan gyakorlatok váltják ki, amik közben összedörzsölődnek a combok, de többen már arról is beszámoltak, hogy hídállásban vagy jóga közben volt váratlan orgazmusuk.

8. Bőr-orgazmus

A bőrorgazmus egy, a végtagokon végigfutó bizsergés, ami leginkább akkor jelentkezhet, ha egy rád különösen nagy hatással bíró dalt hallgatsz. Lehet, hogy libabőrös leszel tőle, talán égnek fog állni a hajad, de az is lehet, hogy szexuális izgalmakat is kivált majd belőled. A bőrorgazmust a zenén túl egy érzelmes film vagy akár egy olyan ember is kiválthatja belőled, akihez szorosan kötődsz érzelmileg.

9. Légzéssel fokozható orgazmus

A lélegzetvételeid befolyásolják az érzéseid értelmezését, és segíthetnek, hogy az elméd az orgazmus elérésére hangolódjon. Keress egy csendes, kényelmes helyet, ahol a hátadra feküdhetsz. Tedd a kezed a hasadra, és lélegezz be mélyeket az orrodon keresztül úgy, hogy érezd, ahogyan a hasad felemelkedik, majd a szádon keresztül fújd ki a levegőt. Vizsgáld át a testedet mentálisan tetőtől talpig, és lazítsd el az egyes testrészeidet, hogy kitapasztald, a ki – és belégzés hatására mely pontokon vagy a legérzékenyebb.

10. Gondolati orgazmus

Bár kevés ember számolt be eddig arról, hogy csupán a gondolatai révén képes volt eljutni a csúcsra, érdemes lehet kísérletezned az elméd erejével. Engedd szabadon szárnyalni a képzeletedet, és összpontosíts egy igazán szexis forgatókönyvre. Lélegezz mélyeket, közben pedig merülj el a legmerészebb gondolataidban. Ha pontosan elképzeled a részleteket, lehet, hogy te is eljutsz a gondolati orgazmusig.

11. Orgazmus alvás közben

Igen, még az is lehetséges, hogy alvás közben legyen orgazmusod, méghozzá anélkül, hogy bármilyen módon is tennél érte! Mivel az orgazmus érzése erősen kötődik az agy működéséhez, és az agy éjszaka is aktív, így váratlanul meglephet azzal, hogy az éjszaka közepén orgazmusod lesz.

Ez is érdekelhet

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő