5 tény, ami igaz a hosszú és boldog párkapcsolatokra

2016.augusztus.3.

Valamennyien eltűnödtünk már rajta, vajon mi lehet egy igazán boldog és hosszú párkapcsolat receptje. Ismerős? Nos, nemcsak minket, de számos tudóst is foglalkoztat ez a téma. Próbálják kideríteni hova van elásva a kulcs, azonban sajnos - ezt nekik is be kell vallaniuk - a szerelemhez nem létezik semmiféle kézikönyv, amiből kiderül, mit szabad, illetve mit nem, ha az ember boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mindezek ellenére is, nem szabad elkeserednünk, hiszen van pár olyan ismertetője a jól működő kapcsolatoknak, amiket jobb, ha te is minél hamarabb a fejedbe vésel. Nézd meg, és hogyha az öt jellempontból egyik sem talál be, akkor talán érdemes elgondolkodni...

1. Nem baj, ha összegyűritek a lepedőt

Ne legyetek szégyenlősek, a hálószoba szabályoktól mentes övezet. Ott azt csinálhattok, amihez csak kedvetek van (de arra azért figyeljetek oda, hogy a sötétítő legyen mindig behúzva). További jó hír azonban, hogy a tudósok is egyet értenek velünk: azok a párok, akik havi rendszerességgel (legalább két-háromszor) szeretkeznek, sok esetben boldogabbak azoknál a szerelmeseknél, akik ennél gyakrabban, vagy ellenkezőleg, ennél ritkábban szórakoznak a paplan alatt.

2. "Csak barátok vagyunk"

Miért ne jelenthetné ez a mondat egy párkapcsolat kezdetét? Ha barátként kezelitek a másikat, sokkal könnyebb megnyílni neki és bizony elképzelhető, hogy a mély barátság idővel átalakul szerelemmé. Gondolj csak bele! Az erős kötelék mindenképpen az egyik legfőbb tartóeleme, mind a kiegyensúlyozott barátságoknak, mind a sikeres kapcsolatoknak. Abban az esetben, ha a párod egyben a legjobb barátod is, elégedettek lehettek a bővelkedő romantika, szenvedély és a szex terén egyaránt.

3. Amikor még nincsennek gyerekek

Senki nem állítja, hogy lelkiismeretesen felnevelni egy gyereket, zökkenésmentes feladat. Sőt a tudósok azt is mondják, kifejezetten jót tesz egy kapcsolatnak, amikor a párnak nincs gyereke - nem számít, hogy házasok-e vagy sem, boldogabbak kettesben. A gyors gyerekvállalás sajnos úgy tűnik, nem hozza meg a kívánt hatást, hiszen talán még nem ismertétek meg egymást igazán, amikor életetek legnagyobb és legszebbkalandjába belevágtok. Valóban sok teendővel, és kötelezettséggel jár szülőnek lenni és azt is aláírjuk, ez nem kis mennyiségű energiát emészt fel, ugyanakkor a gyerekvállalás nagyszerű dolog, főleg mikor mindketten vágytok és készen álltok rá. Nincs igazunk?

4. Nyugodt esték

A pihentető alvás, nagy részben befolyásolja a kapcsolatok alakulását. Hiszen kétségkívül hamarabb elborul az agyunk egy nyugtalanító éjszakát követő napon. Ezt szintén kutatás igazolja, szóval nem viccnek szántuk. A kutatók szerint a jó alvóknak sokkal nagyobb az esélye a tartós párkapcsolatra. Fordíts elegendő időt az alvásra, különösen, ha fárasztó munkanapok előtt, vagy után állsz!

5. Jó, ha az ivásban is nagy az összhang

Egy harmonikus kapcsolatban nem csak az számít mit, de az miből mennyit isztok. Talán ebbe még nem gondoltál bele, azonban hidd el: az eltérő bulizási szokások pillanatok alatt képesek lerombolni a párok közötti összhangot, például, hogyha az egyikőtök rajong az alkoholért, míg a másik meg egyáltanán nem fogyaszt semmilyen szeszes italt. Éppen ezért párválasztásnál érdemes erre is odafigyelni.

Ez is érdekelhet

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?