9 szabály, amit érdemes betartanod, ha távkapcsolatban élsz

2021.május.12.

Isten hozott a távkapcsolatok világában! A mai világban szinte bárki bárhol vállalhat munkát, vagy tanulhat is akár. Egyre gyakrabban csöppenünk bele abba a nehéz helyzetbe, hogy szerelmünktől sokszor hosszú hónapokig is több száz kilométerre kell élnünk. A koronavírus-járvány alatt viszont sokkal nehezebb fenntartani a kapcsolatot, ugyanis az eddig is ritka találkozók még ritkábbá válnak.

9 szabály, amit érdemes betartanod, ha távkapcsolatban élsz
Fotó: Profimedia/GLAMOUR

De miként tartsunk fent egy ilyen kapcsolatot? Van-e egyáltalán esélye a túlélésre? Természetesen, igen. Fogadd meg 9 tippünket:

1. Tudd, hogy mit akarsz! Nyilvánvalóan senki sem szeretne azért távkapcsolatban lenni, mert nem tudja, hova befektetni azt a rengeteg energiát, ami ezzel jár. Tehát, ha nem vagy biztos benne, hogy őt szereted és vele akarsz lenni, akkor ne vágj bele.

2. Az idő mindent megold! Ez legyen a mottód. Ahhoz, hogy egy távkapcsolat működhessen általad belefektetett időre van szüksége. Ez annyit jelent, hogy szánnod kell időt arra, hogy beszéljetek, hogy lássátok egymást, és hogy közös programokat tudjatok így is szervezni.

3. Kommunikálj, kommunikálj és kommunikálj! Nem nehéz megbízni a párodban, amikor egy városban vagytok, de a bizalmi problémák akkor jelentkeznek, amikor a szerelmed több száz kilométerre van tőled. A távkapcsolat egyfajta orosz rulettjáték, úgyhogy próbáljatok meg minden fontos dologról beszámolni egymásnak, hogy ne maradjanak kétségek és megválaszolatlan kérdések a mindennapjaitokkal kapcsolatban.

4. Tudd a postacímét! Sokkal romantikusabb kommunikációs eszköz a levél, mint a chat és a Facetime. Amikor egy videót vagy pár kedves szót akarsz küldeni, akkor természetesen egyszerűbb megoldás az email, de semminél sem csodásabb meglepetés egy igazi kézzel írott levelet kapni a kedvesünktől.

5. Ne fojtsd meg a ragaszkodásoddal! Akik egy városban élnek nyilván sokkal hamarabb mondják ki a mágikus Sz-betűs szót, de te ne siess vele. Sokkal kevesebb érzelemkinyilvánításra és sokkal több ösztönzésre lesz szükségetek arra, hogy vonat- vagy repjegyet vegyetek.

6. Féltékenység nélkül! A bizalmatlanság és a féltékenykedés abszolút tilos egy távkapcsolatban. A kikérdezésnek tűnő kérdéseket mellőzd, amikor azt szeretnéd megtudni, hogy mit csinált szombat este. Még akkor is, ha kétségeid vannak, emlékeztesd magad, hogy azért választottátok ezt a kapcsolatot, mert vállaltátok a vele járó nehézségeket. Két választásod van: megbízol benne, vagy lazábban veszitek a dolgokat és felállítjátok a saját szabályaitokat, melyek mindkettőtöknek megfelelnek. Ja, és nagyon sok humorral álljatok hozzá!

7. Küldj szexi képeket! Nem kell túlzásokba esni, de egy kis dekoltázs, egy szexi pillantás, egy csipkés részlet elég ahhoz, hogy felkeltsd benne az érdeklődést. Sőt, néha figyelmeztesd előre, hogy mire készülsz – a hatás garantált.

8. Próbálj titokzatos maradni! Ez minden kapcsolatra érvényes, de a távkapcsolatokra főként. Maradjanak történetek azokra az időkre, amikor végre találkoztok. Nem kell minden apró részletet elmesélned a napjaidról a Facetime-os randik alkalmával, ugyanúgy maradjanak beszédtémák, melyeket még nem érintettetek.

9. Kerüljétek a könnyes búcsúkat! Nem kell kikísérned az állomásra, a reptérre. Találkozzatok előtte és vegyetek nyugodtan egymástól búcsút. Sokkal romantikusabb így és nincs egyikőtökön sem nyomás. És ne feledd, maradj pozitív és mosolygós, arra biztasd a párod, hogy minden jó lesz.

Ez is érdekelhet

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

G-Food

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja