Épülj fel 5 lépésben egy megcsalás után

2014.június.19.

Szombat este van, a párodat finom vacsorával várod, de ő csak nem érkezik. Felhívod, de észreveszed, otthon felejtette a mobilját, megnézed, és egy ismeretlen számtól látsz üzenetet: "Csodálatos volt a tegnap este, annyira szeretlek!"…

Megbeszélitek, hogy elmentek megnézni egy filmet, te már várod a kedvesed a mozi előtt, mikor felhív, hogy nem fog odaérni. Elhúzódott az értekezlet az irodában és csak késő este fog hazamenni. Ne várd meg. Ez a héten a harmadik alkalom…

Számos megcsalási jelenetről hallhattál barátnőidtől, láttad filmen, olvastad magazinokban, regényekben, de sosem gondoltad, hogy veled is megtörténhet. És mégis. Most akkor hova tovább? Mindennek vége? Szakítasz? Elválsz? Elköltözöl? Miután végigsöpört rajtad minden ilyenkor felmerülő érzés a tomboló dühtől a cserbenhagyottságon át az érthetetlenségig és a bénító szívfájdalomig, itt az idő, hogy talpra állj.

Mielőtt valóban örökre szakítasz a pároddal, vagy elválsz a férjedtől, tudnod kell, hogy a monogám párkapcsolatok 70%-ában sajnos előbb-utóbb felüti a fejét a hűtlenség az egyik fél részéről. Racionális gondolkodással, végtelen türelemmel és akár kívülállók segítségével is újra rendbe hozhatjátok a széttépett kapcsolatot, és szíveteket.

Íme 5 lépés a gyógyulás felé egy romboló megcsalás után:


1. Segítség. Fordulj kívülállóhoz, pszichológushoz vagy terapeutához. Visszanyerni a szeret érzését nehéz munka, és sokszor nem megy egyedül. Meg kell tudnotok hasznosan kommunikálni egymás felé az érzéseiteket, és ebben segít a szakember. Fontos, hogy mindketten elkötelezettek legyetek, és komolyan vegyétek.

2. Önvizsgálat. A megcsalás után fontos, hogy mindketten objektíven átgondoljátok a kapcsolatotokat és a félrelépést kiváltó esetleges okokat. Az önvizsgálat folyamán elengedhetetlen, hogy őszinték legyetek egymással és szembenézzetek azzal a ténnyel, hogy mindketten hozzátettek ahhoz, hogy egyikőtök a csalást válassza. Ez szükséges ahhoz, hogy a megbocsájtás útjára tudjatok lépni és újra elkezdjétek felépíteni a kapcsolatotokat.

3. Gyógyulás a trauma után. A megcsalás erős lelki traumával jár, ezért komoly érzelmi munkát igényel mindkét fél részéről a feldolgozása. Fontos, hogy felismerd, sok figyelmed és megértést kell nyújtanotok egymás felé ebben a nehéz időben, hiszen ez része a gyógyulásnak.

4. A bizalom felépítése. Újra felépíteni egymásban a bizalmat sok időt vesz igénybe. Nagyon sokat. A bizalom olyan, akár a tükör, egyszer eltörik és szinte lehetetlen tökéletesen összeragasztani. Valószínűleg az idők végezetéig látszódni fognak a törésvonalak, viszont kitartással, rengeteg odafigyeléssel, mérhetetlen türelemmel és főként sok szeretettel szép eredményeket érhettek el a restaurációban. Abban bízni, hogy meg tudjátok oldani a problémát, akármilyen komoly is az, nehéz feladat, de elengedhetetlen a megcsalás krízise utáni felépüléshez.

5. Új kapcsolat teremtése. Végezetül, meg kell teremtenetek köztetek egy teljesen új kapcsolatot. A közös múltatok, a közös gyógyulás eredménye egy erősebb, őszintébb, bizalomteljesebb kapcsolat lehet, melyért mindkettőtök részéről nem áldozat, hanem sok kompromisszum szükséges – ebből mindketten csak nyertek. A megcsaláson való teljes túllépés akár 3-5 évbe is telhet.

Az 5 lépés végigkövetése nem feltétlenül ugyanabban a ritmusban történik mindkettőtök esetében. Néha neked vagy a partnerednek egyikre több vagy kevesebb időre van szüksége, miközben az önismerettel tápláljátok és ápoljátok a kapcsolatotokat.

Abszolút lehetséges egy pár számára, hogy a megcsalás után is szeretetben éljenek egymással, és a szexuális életük is tökéletesen működjön. Megfelelő segítséggel és útmutatással haladjatok végig mind az öt lépésen, hogy utána a kapcsolatotok erősebb legyen, mint valaha.

Ez is érdekelhet

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most