18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

Ne mondd, hogy nem gondolkoztál még azon, más párok vajon mennyit szeretkezhetnek! Különösen, ha úgy érzed, ti túl gyakran vagy túl ritkán bújtok össze. Vajon van normális vagy átlagos mennyiség? Valós párokat kértünk meg, árulják el, ők mennyit szeretkeznek átlagosan. A neveket megváltoztattuk, de a többi a színtiszta igazság.

Párokat kérdeztünk, szerintük mennyi az ideális szex - és ehhez képest milyen gyakran bújnak össze
Párokat kérdeztünk, szerintük mennyi az ideális szex - és ehhez képest milyen gyakran bújnak össze
Fotó: Profimedia

Ha elolvasod a cikket, látni fogod, hogy mennyire különbözőek vagyunk, és remélhetőleg rájössz, hogy neked sincs miért aggódnod amiatt, hogy hányszor szexeltek. Ha mégis úgy érzed, nem eleget vagytok együtt partnereddel, beszélj vele erről!

Mindig rájövünk, milyen jó

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak. Már a mézeshetekben is "csak" hetente körülbelül háromszor voltunk együtt, néhány hónapja pedig beálltunk a heti egy szeretkezésre. Ez mindig vasárnap történik, poénkodtunk is már vele, hogy milyen menetrendszerűen történik, de valójában egyáltalán nem erőltetett, hanem éppen az ellenkezője: nagyon is szenvedélyes és őszinte vágyból fakadó. Változó, hogy melyikünk kezdeményez, és szinte mindig fantasztikus együttlétek kerekednek belőle. Szoktuk is utána mondani, hogy ez olyan jó, gyakrabban kellene csinálnunk.” Regina (32) és Sanyi (34), két és fél éve vannak együtt.

Nem eleget

„Fogalmam sincs, mennyit szeretkezünk átlagosan, mert van, hogy két hét is kimarad. Ettől persze én eléggé ideges vagyok, ugyanis felőlem sokkal többet is lehetnénk együtt. Illetve, nem is tudom, hogy amúgy nekem mennyi szexre lenne szükségem, mert amióta úgy érzem, a barátom nem vágyik már úgy rám, azóta én kicsit összezavarodtam azt illetően, nekem mennyi együttlét lenne ideális. Nem gondolom, hogy nagy baj lenne, szerintem csak a munkáján stresszel, de azért jó lenne leülni, megbeszélni a dolgokat.” Márti (21), Gáborral (25) másfél éve vannak együtt.

Ez a szeretetnyelvünk

„Nekünk a szex az egyik fontos szeretetnyelvünk, a kezdetektől fogva nagyon szenvedélyes volt a kapcsolatunk, és ez az azóta eltelt egy év során is az maradt. Szinte minden nap szeretkezünk, van úgy, hogy naponta kétszer is. Mindketten vágyunk a másikra, ezért ez egyik fél részéről sem erőltetés. Nem is tudom, melyikünk szokott kezdeményezni, inkább csak természetesen megtörténik a dolog, mint másoknál az, hogy hazaérve leülnek együtt vacsorázni. Persze, vacsorázni is szoktunk!” Alíz (26) és Tibi (36), egy éve vannak együtt.

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

Szerintünk ez rendben van

„Nem élünk együtt, és hetente körülbelül háromszor találkozunk. Olyankor általában együtt is alszunk, de van, hogy csak moziba megyünk vagy vacsorázni, és aztán mindenki a saját lakásában alszik. Szóval így átlagosan körülbelül heti kétszer szoktunk szeretkezni." Ákos (35) és Rita (34), két éve vannak együtt.”

Erről senki nem beszél

„A minap egy ismerősömről kiderült, hogy ők is ugyanazt élték át a párjával, amit mi most. Annyira örültem, mert még senkitől sem hallottam, hogy ez így működik! Hat év vagyunk együtt, és most jött el a gyerekvállalás ideje. Viszont a szexuális életünk négy-öt év után már azért nem volt olyan szenvedélyes, hetente egyszer voltunk együtt. Ez minket abszolút kielégített, de hát kisbabát nem lehet így csinálni. Már négy hónapja próbálkozunk, és nagyon fura és szokatlan volt eleinte, hogy az ovuláció környékén kétnaponta voltunk együtt, és hogy a havi néhány alkalomból hirtelen heti néhány lett. Volt, hogy mindketten kényszernek éreztük, és nem erotikus regényekbe illő szeretkezések kerekedtek belőle, de aztán valahogy belejöttünk, és már mindketten sokkal többször is kívánjuk meg spontán - akár a termékeny időszakokon kívül is - a másikat. Szóval, úgy látszik, a szenvedélyt föl lehet szítani évek után is. Persze, majd megint minden biztosan megváltozik, ha babánk születik.” Andrea (35) és Szabolcs (38), hat éve vannak együtt.

Eleinte nehéz volt

„Három év sikertelen próbálkozás és négy sikertelen lombik után tavaly döntöttünk úgy, hogy az örökbefogadást választjuk. Amikor meghoztuk a döntést, el kellett gyászolnunk a lehetőséget, hogy biológiailag nem leszünk szülők. Az első néhány hónapban gyakorlatilag megszűnt a szexuális életünk, hiszen a szexhez rengeteg negatív élmény kötődött: a sok sikertelen próbálkozás, a hiábavaló remény. Ehhez hozzátartozott még a lombik protokollban szereplő hormonális stimulálások hatása a feleségem hangulatára, és a gyászfolyamat alatti lehangoltsága is. Nehéz időszak volt, de a szexet helyettesítette az ölelés, a sok együtt töltött idő, a mély beszélgetések. Sosem erőltettem semmit, teljesen természetesnek vettem, hogy a feleségemnek nincs kedve a szexhez. Aztán pár hónap alatt rendeződött a dolog, ahogyan lelkileg fölépült, úgy kezdett el egyre inkább vágyni a szeretkezésre is, és végül visszatértük a régi kerékvágásba. Ez azt jelenti, hogy átlagosan havonta hat-nyolc alkalommal vagyunk együtt. Néha kimarad egy hét, néha hetente többször is összebújunk, de mindketten elégedettek vagyunk a szex mennyiségével.” Ákos (40), nyolc éve van együtt Lilivel (38)

A szex most nem prioritás

„Egy másfél és egy három éves szüleiként örülünk, ha havi 2-3 alkalom jut a szexre. Őszintén szólva viszont többet nem is nagyon kívánunk, mert jelenleg olyan prózai vágyaink vannak, mint végig aludni nyolc órát egyhuzamban.” Nóra (30) és András (34) öt éve vannak együtt.

Ahogy a nagy könyvben megvan írva

„Hetente körülbelül háromszor szeretkezünk, hétvégén általában minden nap, és hétközben is egyszer-kétszer. Ha nem vagyunk fáradtak, mindig megkívánjuk egymást, úgyhogy szerencsére veszekedni nem szoktunk azon, hogy egyikünk vagy másikunk akarja éppen jobban.” Zsuzsa (23) és Péter (23) két éve vannak együtt

Nagyon sok minden befolyásolja a szexuális életedet. Olvass róla!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói