18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Síkosítóként is jó ötlet kipróbálni a kókuszolajat?

2021.június.19.

A kókuszolajat előszeretettel használjuk a bőrünkre, a hajunkra, sokan az étkezésükbe is beillesztik. De vajon síkosítóként is jó ötlet kipróbálni?

Síkosítóként is jó ötlet kipróbálni a kókuszolajat?
Fotó: Shutterstock

A megfelelő folyadékmennyiség hiánya a szexuális együttlétet kényelmetlenné, vagy egyenesen fájdalmassá teheti. Ezen a ponton válik a síkosító a legjobb barátoddá. Azoknak a nőknek, akik a teljesen természetes alapanyagú, mégis pénztárcabarát megoldást keresik, jó alternatíva lehet a kókuszolaj.

Fő a biztonság

Az érett kókuszból kinyert olaj gazdag telített zsírforrás. Ezek a javarészt laurinsavból álló zsírok enyhe melegítés hatására folyékony, csúszós anyaggá válnak, szobahőmérsékleten pedig megszilárdulnak. Amennyiben a vaginális szárazság egészségügyi problémára vezethető vissza, a természetes alapanyagú alternatíva a lehető legjobb opció. Az amerikai GLAMOUR szerzője, Michella Oré megkereste a témával kapcsolatos kérdéseivel a világhírű baltimore-i kórház, a John Hopkins Medicine szülészeti és nőgyógyászati osztályának igazgatóját, dr. Shari Martin Lawsont. Mint kiderült, dr. Lawson előszeretettel ajánlja pácienseinek, a szakmai véleménye szerint a kókuszolaj teljesen biztonságosnak tekinthető.

Ugyanakkor érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy nem minden kókuszolaj egyforma.

Fontos, hogy az élelmiszeri felhasználásra javasoltat válasszuk, ami biztosan nem tartalmaz hozzáadott tartósítószert vagy más kiegészítőt. Az intim részeknél egyébként is célszerű minden olyan anyagot kerülni, ami irritációt okozhat – ilyen lehet például az olyan szappan vagy tusfürdő, amibe illatanyagot kevertek. Hogy magát az üveget olyan sterilen tartsuk, amennyire otthoni körülmények között lehetséges, dedikáljunk erre a célra egy kanalat, amit aztán mindig bent tartunk a csuporban. Maga az olaj biztosan eltartható hat-tizenkét hónapig szobahőmérsékleten. Természetesen a dobozra írt lejárati idő is jó iránymutató, de semmiképpen sem szentírás: ha idő előtt kellemetlen szagot éreznénk, bízzunk a megérzéseinkben, és váljunk meg tőle.

Előnyök

A kókuszolaj vitathatatlan előnye a sokszínűségében rejlik. Hogy csillogjon tőle a bőrünk, ápolhatjuk vele a testünket egy kiadós zuhanyzás után, vagy intenzív hidratálás céljából használhatjuk a hajunkba masszírozva.

A kókuszolaj rendkívül költséghatékony és könnyen kezelhető anyag.

Mivel mindvégig sima marad és hidratáló hatású, növelni tudja a stimulációt azáltal, hogy csökkenti a súrlódás érzését. A víz- és szilikonbázisú síkosítók idővel ragacsossá válhatnak, ezzel a jelenséggel bizonyára mindannyian találkoztunk már – és mi tagadás, ez meglehetősen aláaknázza a libidót. Ráadásul egyes síkosítók növelhetik a savszintet, ami akár gombás fertőzéseket is előidézhetnek. Mivel a kókuszolaj pH-értéke csaknem tökéletesen azonos a vagináéval, rendkívül ritkán fordulnak elő efféle mellékhatások.

Lehetséges mellékhatások

Természetesen azért így is vannak kockázatok. Egyes tanulmányok szerint a latex óvszereket mindenképp mellőzni kell, mivel az olaj a behatolás során kiszakíthatja a gumit, ezzel növelve a fertőzések, és természetesen a teherbe esés kockázatát. Ha viszont a megtermékenyítés lenne az együttlét célja, akkor megoszlanak a vélemények arról, hogy a kókuszolaj árt vagy használ: vegyük figyelembe, hogy egyes, állatokon végzett tanulmányok szerint a spermiumok nem képesek olyan jól úszni az olaj alapú síkosítókon.

A fentiek figyelembevételével tehát a kókuszolajat is bevethetjük szexuális célra, akár teljesen kiváltva a vízbázisú variánsokat.

Tartós használat előtt azonban mindenképp azt javasoljuk mindenképp konzultálj a témáról a nőgyógyászoddal.

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2021. májusi számában jelent meg.

Ez is érdekelhet

Mi a hatása az ezer éve nem látott bolygóegyüttállásnak az életedre?

Mi a hatása az ezer éve nem látott bolygóegyüttállásnak az életedre?

G-Szex

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

Szépséghírek

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően