18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Miért használnak a nők szexjátékokat, ha nem jobbak, mint a férfiak?

Sok férfi vetélytársnak tartja a műpéniszeket, pedig ahelyett, hogy leszólnák azokat a nőket, akik uralják a saját gyönyörüket, megtanulhatnák, hogy ezek az eszközök nekik is jó szolgálatot tehetnek.

Ha a férfiak és a szexjátékszerek között nincs verseny, akkor miért olyan népszerű utóbbi?
Ha a férfiak és a szexjátékszerek között nincs verseny, akkor miért olyan népszerű utóbbi?
Fotó: Profimedia

„A férfi már nem elég jó nektek?” – sok ehhez hasonló komment érkezik azokra a bejegyzéseimre és videóimra, amikben a dildó, vagy más játékszerek használatát népszerűsítem a nők körében. Vajon mi az oka, hogy sok férfi frászt kap attól, ha egy nő vibrátort használ? Volt egy párom, aki féltékeny volt a játékszereimre. Nem volt túl jó a szexuális életünk, és attól félt, az önkielégítéssel őt rövidítem meg: kevesebb jut számára a „neki járó” gyönyörből, ha magam gondoskodom a boldogságomról. Hiába magyaráztam, hogy a dildó használatával épp az a célom, hogy megtanuljam, mi a jó a testemnek és könnyebben el tudjak jutni az orgazmusig, ami közös érdekünk! Ő az egészből csak annyit látott, hogy nem kap elég szexet.

Tulajdonképpen végül beigazolódott a félelme. Azok után, hogy duzzogással büntette az öngyönyörszerzésem, egyre kevésbé tudtam önmagam lenni a társaságában. Egyre félősebbé váltam mellette, mert tudtam, bármelyik pillanatban érkezhet egy újabb váratlan kritika vagy sértődés, így pedig tényleg egyre nehezebben tudtam megkívánni őt. Mindennek nem a játékszer volt az oka, hanem az ő bántó viselkedése. Meg volt sértve, hogy ahelyett, hogy őt kényeztetném (ami kvázi párkapcsolati kötelességem lenne), kihagyom a buliból. Körülötte kellett volna forognia a világnak.

Természetesen a cikkem célja nem az, hogy az úgynevezett „erősebbik nemet” ócsároljam, hiszen mindenkinek vannak gyengeségei, mindenkinek van miben fejlődnie. Ráadásul szerencsére egyáltalán nem minden férfira igaz az, hogy féltékeny lenne egy játékszerre, sőt! Arra szeretnék rávilágítani inkább, miért járnak rosszul, ha azzal vannak elfoglalva, hogy műpéniszekkel hadakoznak, és miért boldogabbak a vibrátorkedvelők.

Mi baja a férfiaknak a vibrátorokkal?

Nem csak az exemnek volt problémája a dildókkal. Sokan azért támadják a játékszereket, mert mélyen belül attól félnek, nem elég jók. Szegényeket nagyon sok teljesítmény szorongás kínozza a szex terén. Izgulnak, vajon elég nagy-e az erekciójuk, eléggé észveszejtő-e a technikájuk, elég hosszan bírják-e a behatolást és még sorolhatnánk. Az mai racionális, túlgondolkodó világban nem csoda, ha azt hiszik, a jó szerető mérhető. Sajnos ahelyett, hogy a megoldást keresnék arra, mitől érezhetnék magukat jobb partnernek (például azáltal, hogy képzik magukat a szex terén), inkább a trollkodást és a nyafogást választják. Egyszerűbb odakommentelni egy bántó megjegyzést a saját gyönyörét kereső nőknek, mint tenni valamit, ami által a saját és a partnerük élete is jobb lehet. Még szomorúbb, amikor egy férfi azért kritizálja a nőket, hogy magát nagyobbnak, értékesebbnek érezhesse. Pedig sokkal elegánsabb lenne, ha egymást emelve fejlődne mindkét fél.

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Attól félnek, lecseréljük őket

Piszkálja a kisebbségi komplexusukat, hogy az éjjeli szekrény felső fiókjában elérhető egy olyan tárgy, ami állandóan merev, ráadásul óriási, és még rezegni is tud. A vibrátor kitartásának csak az elem teljesítménye szab határt, de még ezt követően se lankad le sosem. Ennek tudatában sokan megijednek, hogy így már nem is lesz rájuk szükségünk. Nos, lehet, hogy egy vibrátor sosem sértődik meg, nem kritizál és nem is lankad le, de attól még egy férfival nagyon más a szex, mint egy tárggyal!

Kedves férfiak: a játékszer nem csókol, nem becéz, nem szuszog, nem nyög, nem gyönyörködhetünk abban, ahogy szépen, fokozatosan megmerevedik a mi szexisségünktől, nem érezzük a belőle fakadó szexuális energiát és az orgazmus lendületét. Színházba menni se az igazi egy dildóval, gyereket nevelni pedig pláne nem jó társ.

Abban a viszonyban, ahol a férfi helyett érdemes inkább egy játékszert választani, ott valószínűleg nagyon sok szexen kívüli probléma van: például az, ahogy a nővel bánnak. Alapvetően én még nem ismertem olyan nőt, aki lemondott volna a randizásról, mert inkább a játékszerével akart kapcsolatban állni.

Miért kellenek?

Erre egyszerű a válasz: mert jó érzés. Mert gyönyört ad, amiről mi magunk rendelkezhetünk. Nem kell várnunk hozzá senkire, akkor csináljuk, amikor nekünk jólesik és úgy, ahogy mi akarjuk. Jobb-e, mint egy partnerrel? Néha igen, amikor ahhoz van kedvünk. De tényleg ritka, hogy emiatt ne akarjon párt egy nő. Aki elutasítja a társkeresést, ő az esetek többségében azért dönt így, mert sokat bántották, nagyon rosszak a tapasztalatai.

Az a bizonyos kivétel

Előfordul olyan férfi is, aki saját magán is szereti használni a műpéniszeket (miért is ne?), de itt most nem erre gondoltam. Rengeteg férj vásárol tőlem „női” játékszereket a kedvese számára. Az egyik gyakori indíték az, amikor a nő kevésbé kívánja a szexet és abban bízik a párja, hogy ha beszerez neki egy vibrátort, akkor majd fellendül a libidója. Ez sajnos csak ritkán sül el jól, hiszen ezekben az esetekben a nő többnyire nem vágyik szexjátékra, és csak elvárásnak érzékeli az ajándékot – általában helyesen. Sok olyan férfival is beszélgettem már, aki nagyon izgatónak tartja már a gondolatot is, hogy a barátnője ilyenekkel önkielégít, és ezért vásárol be.

Természetesen olyan párok is akadnak, nem is kevesen, akik imádnak együtt kísérletezni mindenféle játékszerekkel. Nemrég néztem meg egy szexoktató videót, ahol a férfi lelkesen próbálgatott ki a barátnőjén több játékszert is. A film egy olyan párosról készült, akik valóban szerelmesek. Nekik köszönhetően fantasztikus volt megtapasztalni a cikk elején írottak ellenkezőjét: látni azt, ahogy egy férfi elmélyülten kísérletezik a nőn. Sütött róla, hogy nagyon élvezi azt, hogy mindenféle izgalmas, különleges gyönyörökben részesítheti a párját! A jelenet vége behatolásos szexszel zárult, de előtte még rengeteg dolog történt. Megható volt látni, mekkora örömöt okozott a férfi számára látni a nő extázisát, miközben az ő testét (még) senki sem kényeztette. Így jobban is tudott koncentrálni a kedvesére, nem vonta el semmi a figyelmét. Egyoldalú gyönyör adás volt (épp), ami később viszonzásra is került.

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Ami foglalkoztat, de nem szívesen kérdezel rá:

Ez is érdekelhet

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói