18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

8 szexpóz, ha valami igazán intimre vágysz

Amikor egy romantikus szexuális együttlétre gondolunk, azonnal az intimitás jut eszünkbe. Kérdés, hogy kialakul-e ilyenkor a valódi intimitás, azaz nem csak a testünk, hanem a lelkünk is kapcsolódik egymáshoz? Ha úgy érzed, hogy szeretnél még közelebb kerülni a partneredhez, ajánlunk nektek 8 szexpózt, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik majd számotokra a szexuális élményt.

Az intimitás azt jelenti, hogy egy aktus során nem csak testileg, hanem lelkileg is tudtok kapcsolódni egymáshoz
Az intimitás azt jelenti, hogy egy aktus során nem csak testileg, hanem lelkileg is tudtok kapcsolódni egymáshoz
Fotó: Kuzmichstudio/Getty Images

Szakértők szerint az intimitás élvezetesebb szexet eredményezhet, a bizalom növekedésével pedig sokkal nyíltabban merünk a vágyainkról is beszélni. Emellett a partnerrel való meghittség ahhoz is vezethet, hogy szervezetünkben oxitocin termelődik, ami csökkenti a vérnyomásunkat, és ellensúlyozza a kortizolt, azaz a stresszhormont, ami valljuk be: igazi áldás ebben a rohanó világban. Mindannyian különbözőek vagyunk más-más szexuális fantáziákkal és vágyakkal. Az igényeink is változhatnak akár napról napra - ma vadabb szexre vágyunk, míg holnap egy érzéki szerelmeskedésre, de az is gyakran előfordul, hogy mindkét élményt egyszerre szeretnénk átélni. Ha a kapcsolatodban most kifejezetten az intimitást szeretnéd erősíteni a szex során, akkor néhány extra érzéki szexpóz segíthet elérni ezt.

1. Kiskifli-nagykifli

Az egyik legkedveltebb pozitúra, és meg is tudjuk érteni, miért. Tökéletes módja annak, hogy a legnagyobb kényelemben kapcsolódhassatok egymáshoz. Megwyn White a Satisfyer oktatási igazgatója szerint „a teljes testtel való érintkezés mély, mégis izgalmas kapcsolatot teremt." Megjegyzi, hogy nagyszerű pozíció lehet bármilyen szexuális irányultságú és nemi identitású pár számára. Ahogy minden póznak megvan a maga előnye és hátránya, így ez sem kivétel: azoknak biztosan nem lesz a kedvence, akiknek fontos, hogy szex közben tarthassák a szemkontaktust. Ettől függetlenül az intimitás más módon is megnyilvánulhat, ebben az esetben például úgy, hogy szorosan összefonódtok. Meglátjátok, ez egy mindenre kiterjedő fizikai közelséget teremt majd – némi játékteret is biztosítva. „Sokféleképpen izgalmassá tehető, beleértve a szexjátékszerek használatát, valamint azt, hogy a kezeink felfedezőútra indulhatnak” – mondja White. „Ez a pozíció tetszés szerint lehet intenzív vagy intim, amely megnyitja a kaput a kreativitás előtt.”

2. Misszionárius

Örök klasszikus. Ez a pozitúra szintén minden pár számára ideális lehet, nem véletlen hát, hogy ekkora népszerűségnek örvend. Itt tudunk a legintenzívebb módon kapcsolódni egymáshoz, akár a szemkontaktusra, akár a forró csókokra és érintésekre gondolunk. A hozzáadott bónusz pedig, hogy az arckifejezéseken keresztül sokféle nonverbális jelzést adhatunk egymásnak.

3. Körbeölelés

Ezt a felállást azok számára ajánljuk, akik kedvelik a misszionárius pózt, mégis vágynak egy kis változatosságra. A szokásos misszionárius helyzetben maradva fond lábad a párod háta köré a mélyebb behatolás érdekében. Zhana Vrangalova, a New York-i Egyetem emberi szexualitással foglalkozó adjunktusa és a Lelo szexjáték márka szakértője szerint azért rendkívüli ez a póz, mert „szó szerint ölelgetitek egymást, miközben egy mélyreható szexuális élményben van részetek, és az arcotok is nagyon közel van egymáshoz” – mondja Dr. Vrangalova. „Szuper intim." Eközben White megjegyzi, hogy ez a póz nagyobb eséllyel segít elérni a hüvelyi orgazmust, ugyanis nemcsak a G-pont stimulálására képes, hanem lehetővé teszi a sebesség, a mozdulatok és a ritmus pontosabb irányítását. „Ez a pozíció nagyszerű más erogén zónák felfedezésére is – beleértve a nyakat és a melleket" – teszi hozzá White.

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

4. Lelkek kapcsolódása

Ez a kifli póz szemtől-szemben való változata, amely által megkapjuk a fizikai közelséget, ugyanakkor azt az előnyt is, hogy közben egymás szemébe nézhetünk. A szakértők egyöntetűen egyetértenek abban, hogy az intenzív érintkezés és a szemkontaktus miatt ez az egyik legnagyobb intimitást nyújtó pozitúra. White azt javasolja, hogy fonjátok át egymáson a lábatokat, mert ez segít abban, hogy szorosan összefonódva, még felszabadultabban adhassátok át magatokat az érzéki élménynek.

5. Egybeforrva

Ebben a pózban a párod üljön le kinyújtott lábakkal, te pedig szemből ereszkedj rá, majd öleld át a lábaiddal. Így te kontrollálhatod a gyorsaságot és az ütemet is, miközben párod szemébe nézhetsz és csókolgathatjátok egymást. „A pozíció azt is lehetővé teszi számotokra, hogy szorosan összesimuljon a mellkasotok, így teremtve meg a bensőséges pillanatot. Ez a meghittség lehetővé teszi, hogy teljesen eggyé váljatok és érezzétek, hogy a testetek egy ritmusra mozog.” – mondja White.

6. Kutyapóz újragondolva

Ha a kutyapózra gondolunk, általában nem a romantika az első szó, ami az eszünkbe jut, de higgyétek el, hogy ebből is ki lehet hozni az intimitást. Feküdj hasra (azaz felejtsd el a klasszikus, négykézlábas pozíciót), tedd szét a lábad és engedd, hogy beléd hatoljon a partnered. „A kutyaszerű pozitúrák általában kevésbé érezhetők személyesnek és meghittnek, de a lapos/módosított kutyapóz kivétel. Bőrünk ilyenkor szorosan érintkezik partnerünkével és arra is van lehetőség, hogy a felül lévő partner csókolgassa párja hátát és nyakát, miközben a kezével izgatja őt” – teszi hozzá White.

7. Lótusz

Ilyenkor a férfi lótuszülésben ül, a nő pedig rajta, aki körbefonja ő a lábával. „Ez egy nagyszerű módja annak, hogy közelebb hozzuk a párokat, ugyanis egy olyan klasszikus tantrikus pózról beszélünk, amelyet gyakran használnak nem csak meditációra, hanem örömszerzés céljából is” – mondja White. Ettől a póztól megkapunk mindent, amire csak vágyhatunk: szoros érintkezést, szemkontaktust, azaz egy teljes testi-lelki kielégülést is: „Minden pontosan ott van, ahol lennie kell – a szó összes értelmében" – mondja White.

8. Pillangó

White a pillangóként ismert Kama Sutra szexpozíciót ajánlja. Feküdj le a hátadra de úgy, hogy a fenekeddel lecsúszol egészen az ágy végéig. A lábaidat tedd a partnered vállára. „Ez egy szenvedélyes pozíció, ami megkönnyíti a G-pont elérését és stimulálását." Bár a szemkontaktus nem lesz annyira erőteljes, egymás testének intenzív érzékelése egy új és fantasztikus érzés, ami miatt mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a pozíciót.

Ne félj megosztani a vágyaidat

„A szex meghittebbé és élvezetesebbé tételének kulcsa az, hogy megtanuljuk és felfedezzük, mit szeretünk, és azt megosszuk a partnerünkkel” – mondja White. „Mindig kommunikálj vele, hogy tudja mi jó érzés számodra, és mi nem. A különböző pozíciók járnak némi sérülési kockázattal, ezért nagyon fontos, hogy mindketten biztonságban érezzétek magatokat egymással. Ne félj új dolgokat kipróbálni, és közben tanulni” – mondja White. „Talán találhattok egy új pozíciót amit mindketten imádni fogtok.” – zárja gondolatait a szakember, és milyen igaza van: jó szexpózokból sosem elég!

Forrás: glamourmagazine.co.uk

A jó szex titka az őszinteség:

Ez is érdekelhet

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói