18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Hányszor tud elélvezni egy nő?

2016.március.31.

(Gazdi, nem is értem, hogy miért nem beszélsz olyan nagyon fontos betegségekről, mint az onanizálás – kezd bele a kedves macskám. – A maszturbálás során fontos zsírokat, ásványi anyagokat veszít a szervezet, ami elbutuláshoz, reumás megbetegedésekhez, homályos látáshoz és a gerinc elszivacsosodásához vezet. Ha figyelembe vesszük, hogy a férfiak több mint 95%-a, a nők több mint 80%-a maszturbál, akkor ez egy igen elterjed kórállapot, nem gondolod?)
(– Cici, nem is kezdem sorolni, hogy hány tévedés hagyta el a szádat az imént – felelem neki türelmesen. – Ha nem tudnám, hogy mostanában 18. századbeli, szexológiáról szóló könyveket bújsz, azt gondolnám, hogy megőrültél.)

A női orgazmus egy csodálatos jelenség, amelyről évszázadokig nem mertek beszélni. Sokan, leginkább férfiak, nem is tudtak a létezéséről, és olyanok is akadtak bőven, akik meg voltak győződve arról, hogy egy nőnek nem is "feladata" élvezni a szexet. A XX. századnak kellett eljönnie ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, és végre a nők is tudatára ébredjenek szexualitásuknak, és nyíltan, megbélyegzés nélkül kezdjenek beszélni olyanokról, mint a klitoriális és hüvelyi orgazmus.

A klitoriális orgazmus sokáig úgy élt a szakemberek tudatában, mint az orgazmus egy alacsonyabb fokozata. A szexológusok körében sokan vélték úgy, hogy a nőknek elsősorban a hüvelyi orgazmusra kellene törekedniük, a klitoriális orgazmus pedig leginkább maszturbációra való, amitől illik elszakadni felnőttkorban. A klitoriális orgazmus sokáig majdhogynem tabunak számított, és sok helyen a mai napig is fellépnek ellene, így például egyes afrikai népcsoportoknál, ahol megcsonkítják a nők csiklóját.
A nők körülbelül 70-80%-a képes klitoriális orgazmusra, míg "csak" 50-60%-uk képes hüvelyi orgazmusra, amelynek létrejöttében nagy szerepet játszik a G-pont. Érdekes módon mindkettőre csak a nők 20-30%-a képes. Ma már tudjuk, hogy az orgazmusok egyes típusai között nincs különbség. Nem az a lényeg, hogy hol történik az ingerlés, hanem hogy a nő elélvezzen, ami sajnálatos módon nem mindig valósul meg. A női orgazmus kialakulásához ugyanis hosszabb idő kell, mint a férfiak esetében, ezért is lenne kiemelkedően fontos az előjáték. Ha viszont egyszer kialakult, az ingerküszöb lejjebb kerül, így a nők egyre könnyebben élveznek el. Egyes vizsgálatok szerint egy nő több mint százszor is képes elélvezni egymásután, tehát van hova fejlődni nekünk férfiaknak…

A szex fontos örömforrás az emberek mindennapi életében. A maszturbációval ugyanez a helyzet. Sokáig igyekeztek elhitetni a fiatalokkal, hogy ha kielégítik magukat, akkor a gerincük elszivacsosodik, mára viszont tudjuk, hogy ez is hozzátartozik a normális pszichoszexuális fejlődéshez és szexuális élethez mind a férfiak, mind pedig a nők körében.

Ez is érdekelhet

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!