Biztonságos az intimpiercing? Minden, amit tudnod kell róla!

2022.június.28.

Vannak nők, akik új játékokkal vagy őrült szexpózokkal próbálják megújítani a szexuális életüket, mások pedig intimpiercinget rakatnak fel. Sok előnye lehet a szexuális életedre nézve egy ilyen testékszernek.

Biztonságos az intimpiercing? Minden, amit tudnod kell róla!
Fotó: Gettyimages.com

Azonban mielőtt belevágnál a felhelyeztetésébe, érdemes róla mindent megtudnod.

Pontosan mi az a pont, amin átível?

A legtöbb intimpiercinget nem a csiklón keresztül, hanem a klitorisz feletti bőrön át helyezik fel, arra a területre, amit klitoriszfedélnek neveznek. Az ide felhelyezett piercinget függőleges csiklópántos piercingnek hívják. Julia Potter, a Bostoni Egyetem orvosprofesszora azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az intimpiercing miatt a terület sokkal érzékenyebb lesz és nagyobb odafigyelést igényel.

Vitás kérdés: mennyire fáj?

Mindenki fájdalomküszöbe különbözik, és gyakran az is befolyásolja a fájdalomérzetet, hogy a felhelyezés ideje alatt mennyire vagy nyugodt. Ha magas az adrenalin szinted, valószínűleg jól fogod tűrni, de ha félsz a tűktől, nem lesz kellemes érzés.

Oké, de biztonságos?

Ha szakszerűen történik az átszúrás, pontosan csak annyi kockázat merül fel, mint bármilyen piercing felhelyezése esetén. A hüvelyi szöveteknek jó a vérellátása és könnyen gyógyulnak. Azonban nem szabad elfeledni, hogy a kockázatok közé tartozik a hegek kialakulása és a fertőzés is, amelyek meggátolhatják a húgycső működését és a vizelet kijutását. Számolni kell természetesen az esetleges fémallergiával is. Annak érdekében, hogy elkerüld a fertőzést, rendszeresen tisztítsd meg a felületet sóoldattal és fürdésnél is gyengéden ügyelj a területre.

Befolyásolja a szexuális életed?

Minden test különbözően reagál, de egyesek számára képes fokozni a szexuális élvezeteket, különösen, ha függőlegesen felhelyezett típusú piercingről van szó. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy amíg a felhelyezés után nem gyógyul be a piercing körüli terület, addig kötelező az óvszer használata, hogy megakadályozza a sperma bejutását, ami irritálja a piercinget.

Összességében elmondható, hogy az intimpiercing nem veszélyesebb, mint a test bármely más részére felhelyezett piercing, csak ügyelni kell arra, hogy megfelelő szakember steril eszközzel helyezze fel a piercinget, az ezt követő gyógyulási időszakban pedig folyamatosan tisztítva legyen a piercing környéke.

Ez is érdekelhet

Anonim HIV- és STD-szűrést is kérhetsz ingyenesen a Sziget-fesztiválon

Anonim HIV- és STD-szűrést is kérhetsz ingyenesen a Sziget-fesztiválon

Tedd & Ne tedd

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Sztárhírek

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk