18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

2021.május.18.

A szeméremszőrzet egy olyan dolog, amitől sok ember legszívesebben egy életre megszabadulna. Főként a szőrtelenítés kapcsán szokott szóba kerülni és általában nem divat mutogatni.

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?
Fotó: Shutterstock

Az Instagram például gyakran törli azokat a képeket, amelyeken borotválatlan női intim testrészek, bikinivonalak láthatóak, a női borotva-reklámokban pedig már szinte csupasz lábakat borotválnak az ott szereplő nők. Természetesen az elmúlt időszakban ezalól akadt néhány kivétel reklámok esetében (például a Billie borotvareklámja). Manapság a sztárok megosztanak olyan fotókat is, amelyeken hónaljukon, lábukon, vagy más testrészükön hagyják meg a szőrt, és hangot adnak annak is, hogy ez teljesen természetes és normális.

Azonban még mindig a szőrtelenség a divat, és ebben a "szőrellenes közegben" kevesen teszik fel a kérdést: tulajdonképpen miért is vagyunk szőrösek?

A szeméremszőrzet legfőbb feladata a húgyutak, illetve nők esetében a hüvely védelme a vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szemben. A szeméremszőrzet felfogja a kórokozókat, így csökkentve az esélyét például annak, hogy a végbélben található baktériumok eljussanak a hüvelybe vagy a húgyutakhoz, ami könnyen fertőzéshez vezethet. A szeméremszőrzet a hőszabályozásában is szerepet játszik, továbbá védelmet nyújt a túlzott meleggel vagy hideggel szemben.

Forradalmi reklám a Billie borotvamárkától

Bár tudományosan egyelőre nem bizonyított, feltételezhető, hogy a szeméremszőrzetnek – akárcsak a hónaljszőrzetnek – szerepe van olyan illatanyagok (úgynevezett feromonok) párologtatásában, amelyek információkat közvetítenek rólunk, és ezzel jelzik mások számára a nemi érdeklődésünket.

Tehát árt az nekünk, ha megszabadulunk tőle? Nem feltétlenül, de néhány pozitív funkciójáról (például a hőszabályozó szerepéről) így le kell mondanunk.

Természetesen az a legfontosabb, hogy te hogyan érzed magad jól a bőrödben. Ez nem divat kérdése, hanem abszolút a te döntésed. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi passzol hozzád a legjobban, próbálj ki többféle fazont. A szex előtti közvetlen borotválkozást azonban jobb, ha kerülöd, hogy ha esetleg megvágod magad, ne legyél kitéve különböző fertőzéseknek.

Miért jó, ha egy férfi maszturbál?

Miért jó, ha egy férfi maszturbál?A cikk a Yelon közreműködésével készült. Ha szívesen olvasnál még szexről, kapcsolatokról, a tested működéséről, látogass el a weboldalukra! A Yelon egy anonim chatet is működtet, ahol a 10–18 évesek saját kérdéseiket tehetik fel szakembereknek, és bármiről beszélgethetnek, ami érdekli őket.

Ez is érdekelhet

Dafni ma ezzel a különleges kiegészítővel dobta fel a szettjét

Dafni ma ezzel a különleges kiegészítővel dobta fel a szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla