11 dolog, ami nem hiányozhat egy felnőtt nő otthonából

2022.július.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Gyermekként talán te is azt gondoltad, hogy a felnőttkor azt jelenti, hogy annyi édességet eszel, amennyit csak akarsz, vagy addig maradsz fent tévét nézni, ameddig csak szeretnél. De felnőttnek lenni sajnos nem ilyen: felelősségteljes döntéseket kell hoznod, amik az egészségedet és a boldogságodat is támogatják. A felnőttkor mindenki számára egy kicsit mást jelent, de vannak olyan tárgyak, amik bárhogyan is gondolkozol, jó, ha az önálló életed kezdetétől az anyagi kereteidtől függetlenül mindig fellelhetőek az otthonodban.

11 dolog, ami nem hiányozhat egy felnőtt nő otthonából
Fotó: Photo by Toa Heftiba on Unsplash

1. Minőségi kávéfőző

Egy finom kávé minden reggeledet megédesítheti, ahhoz pedig, hogy különleges kávét igyál, még a Starbucksot sem kell folyamatosan felkeresned. Otthon is kiváló minőségű kávét főzhetsz, ehhez pedig csak egy jó kávéfőzőre van szükséged. Egy kényeztető cappuccino vagy egy házi latte már korán reggel mosolyt csalhat az arcodra, hát miért ne élnél ezzel a lehetőséggel?

2. Rendezett ruhásszekrény

Egy rendezett, átlátható ruhásszekrény nemcsak a reggeli készülődésedet könnyítheti meg, hanem a mentális egészségedre is jó hatással lehet. Ha reggelente nem egy zsúfolt, összekuszálódott ruhakupacban kell keresgélned, hanem csak egyszerűen le tudsz emelni egy ruhát, amit viselni fogsz, máris mellőzöl egy stresszforrást. Ehhez persze az is kell, hogy a ruhásszekrényedben csupa olyan ruhadarab legyen, amit szeretsz hordani. Ha van néhány felesleges holmid, amit már nem hordasz, azokat add el vagy ajándékozd el, hiszen másnak még jól jöhet.

3. Vizes palack

Persze nem a legvékonyabb műanyagból készült, amit egy, de maximum néhány használat után eldobsz. Különböző boltok és webshopok széles kínálatából válogathatsz, a lényeg, hogy szerezz be egy olyan vizes palackot, amit bármikor újratölthetsz. Fontos, hogy bárhol is vagy, gondoskodj a szervezeted hidratálásáról, ezért mindig aranyat ér, ha van nálad egy vizes palack.

4. Legalább egy olyan műalkotás, amire szeretsz ránézni

Az otthonod dekorációs elemeinél nem az a legfontosabb, hogy divatosak vagy elegánsak legyenek. A lényeg, hogy boldoggá tegyenek, amikor azokra nézel. Még akkor is, ha nem kifejezetten érdekel a lakberendezés, törekedj arra, hogy legalább egy olyan műalkotás legyen az otthonodban, amit szeretsz. Ez lehet egy kedves ismerősöd által készített festmény vagy akár egy nyomtatott, alternatív kép is, a hangsúly a személyességen van.

5. Egy jó szakácskönyv

Igen, az internet tele van jobbnál jobb receptekkel és ételfotókkal, de a klasszikus vonalon maradva sosem árt, ha a konyhád polcán hever egy jó szakácskönyv. Még jobb, ha különleges és egészséges ételek receptjeit tartalmazza, amiket egy ráérős délelőttön vagy estén nyugodt körülmények között el tudsz készíteni. Emellett egyáltalán nem haszontalan, ha elkezded egy füzetbe gyűjteni a kedvenc receptjeidet, ezzel megspórolhatod azt az időt, amit azzal töltesz, hogy megpróbálsz rájönni, hogy melyik oldalon láttad azt a tuti receptet, amit mindenképpen szeretnél egyszer, vagy akár újra elkészíteni.

Tippek a lakberendezőtől a megfelelő home office kialakításához

Tippek a lakberendezőtől a megfelelő home office kialakításához



6. Borospoharak

Időnként nem árt egy kis lazítás, főleg egy hosszú és fárasztó napot követően. Miért ne tehetnéd hát azt, hogy munkát követően megiszol egy pohár finom vörösbort és lazítasz egy kicsit? Még jobb, ha néhány hetente rendezel egy kisebb családi vagy baráti összejövetelt, akkor pedig még inkább jó, ha van otthon néhány szép borospoharad, nemde?

7. Egy kis dolgozósarok

Még akkor is, ha általában csak az irodában dolgozol, jól jöhet, ha van az otthonodban is egy dolgozósarok, ahová akárcsak laptopozni is bármikor kényelmesen leülhetsz. Ezt a kis sarkot érdemes hangulatosan berendezned, és olyan motiváló idézetekkel és képekkel ellátnod, amik mindig emlékeztetnek arra, hogy éppen mit szeretnél elérni, miért is dolgozol.

8. Könnyen kezelhető és tisztítható turmixgép

Ha van egy dizájnos, összetett, nehezen tisztítható turmixgéped, akkor több mint valószínű, hogy nem fogod használni. Ahhoz pedig, hogy egészségesen étkezz, hatalmas segítségedre lehet egy jó turmixgép, ezért mindenképp tarts egyet otthon. Csinálhatsz vele finom turmixokat, szószokat, leveseket, salátaönteteket, sőt akár palacsintatésztát is. Hogy minden gördülékenyen menjen, válassz olyan turmixgépet, aminek a tisztítása is egyszerű.

9. Kényelmes ágynemű

Ahhoz, hogy nap végén könnyen ki tudd magad pihenni, elengedhetetlen, hogy legyen legalább egy kényelmes és puha ágyneműd, viszont mivel legalább kéthetente érdemes kimosnod, és nem mindig szárad meg gyorsan egy garnitúra, jobb, ha legalább kettő van otthon. Az éjjeli nyugalmad és kényelmed fontos ahhoz, hogy napközben is jól érezd magad, ezért semmiképp ne foszd meg magad a pihe-puha ágynemű élményétől.

10. Növények

Minden napodnak adhat egy kis lendületet, ha van valami az otthonodban, amit életben kell tartanod. Ha háziállatot nem szeretnél tartani vagy éppen nincs rá lehetőséged, akkor legalább néhány növényt szerezz be, amiről gondoskodsz. Akár még egy kisebb gyógynövénykertet is kialakíthatsz, mondjuk egy kis bazsalikommal vagy köménnyel, amik még a konyhádat is feldobják.

11. Vibrátor

Igen, ha egyedülálló vagy azért, ha van párod, akkor meg azért! Az egészséges, kiegyensúlyozott élethez hozzátartozik a kielégítő szexuális élet is. Egy jól megválasztott vibrátor szórakoztató társad lehet ebben, amit használhatsz egyedül is, de játszadozhatsz vele a pároddal. Fedezd fel a saját szexualitásod, és legyenek örömteliek a mindennapjaid!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hoppá! Meghan Markle lecserélhette a Harry hercegtől kapott eljegyzési gyűrűjét

Hoppá! Meghan Markle lecserélhette a Harry hercegtől kapott eljegyzési gyűrűjét

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)