16 intő jel, hogy egy gonosz emberrel van dolgod - tartsd magad távol tőle

2019.június.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Maga a szó, hogy gonosz kicsit nehezen értelmezhető, de röviden talán úgy lehetne összefoglalni, hogy egy olyan személy, aki szinte elkötelezte magát a rossz viselkedés iránt. A zsigereidben érzed, ha olyasvalakivel találkozol, aki gonosz, de az intuíción kívül most mutatunk neked 16 olyan intő jelet, amiből biztosan tudhatod, jobb odébb állni.

1. Élvezetüket lelik mások gondjaiban

A gonosz emberek imádják a bizsergést, amit akkor éreznek, ha keselyű módra keringhetnek mások balszerencséje fölött. Legyen szó bármiről, egy katasztrófatudósításról, vagy a közvetlen környezetükben élők gondjairól, szeretnek elmerülni, és vihorászva fürdeni a bajtengerben. Ennek igazi veszélye abban rejlik, hogy az ilyen emberek képesek bajt okozni bárkinek, csak hogy az első sorból nézhessék végig, ahogy minden összeomlik.

2. Irányításmániások

Elveszettnek, és erőtlennek érzik magukat, ha nem uralkodhatnak életük minden másodpercnyi történésén, vagy akár másokén is. Sokszor kegyetlenek, és semmiképp nem bíznak saját magukról szóló részleteket másokra. Ha közel engeded őket, rövid időn belül azt veszed majd észre, hogy a te életed is irányításuk alá vonják.

3. Tisztességtelenek

Ha belegondolunk, mindenki hazudik, de vannak kisebb-nagyobb hazugságok, és fontos megjegyezni, hogy nem mindenki hazug, aki hazudik. Mintha a hazudozást abbahagyni képtelen ember egy külön faj lenne, a vérében van az, hogy soha ne mondjon igazat, ezáltal pedig a saját maga által kreált hazugságok börtönében reked élete végéig. A hazugságot arra használják, hogy mindent és mindenkit manipuláljanak maguk körül, ezáltal elismerést szerezve, hiszen ha mindenki szépítene magán egy kicsit, máris legyőzhetetlennek érezné magát, nemde?

4. Furcsán érzed magad a társaságukban

A kisugárzás nagyon sokat segít, ha első benyomást kell alkotnunk valakiről, hiszen ebből tudjuk, hogy fussunk-e előle, vagy fogadjuk be. Az intuíció mondhatni egy kiváló érzelmi védőmechanizmus. Ez attól függetlenül megállapítható, hogy valaki elkövetett-e ellenünk valamit, vagy sem. Egyszerűen csak arra kell figyelnünk, hogyan érezzük magunkat, amikor az a bizonyos energiavámpír körülöttünk van.

5. Félrevezetnek

A valóság kontoroll alatt tartása adja a gonosz ember igazi erejét, a lényeg, hogy óhajuknak megfelelően tudják alakítani a történéseket. Képesek félreinformálni, hazudni, alakítani, és kozmetikázni a tényeket. Ezzel végképp összezavarnak mindenkit, és pont azért érzik jól magukat ebben a káoszban, mert csak ők ismerik a labirintus kijáratát.

6. Nem érzenek bűntudatot

A fent leírtak miatt egy normális személyiség soha meg nem szűnő bűntudatot érezne, a gonoszokat viszont messzire elkerüli ennek csírája is. Ha szembesíted őket mindazzal, amit veled műveltek, tagadni, és hárítani kezdenek, sőt, a végén téged fognak hibáztatni mindenért. Nem fogadják el hibáikat, mert a tökéletesség illúziója miatt fel sem fogják, hogy nem tökéletesek, nekik az elsődleges céljuk mindig az, hogy az ujjuk köré csavarjanak, és úgy irányítsanak, ahogy éppen kedvük tartja.

7. Kegyetlenek

Nem minden gonosz ember szeret alattomosan és sunyin támadni, vannak, akik szemtől szemben élvezik a kegyetlenkedést. Imádnak konfliktusba keveredni és még a szeretteiket is megbántani legyen szó családtagról, barátról, gyerekekről, állatokról, nem ismernek kegyelmet. Ha ilyennel találkozol, a szembesítés már nem segít, inkább hagyd magad mögött, és még felemelt fővel sétálj el.

8. Nincs felelősségérzetük

A gonosz ember nem rendelkezik beépített erkölcsi iránytűvel, óhajuk szerint cselekszenek, mindegy kin kell átgázolniuk, csak érjék el céljaikat. Imádnak másokat hibáztatni, és ha felelősségre vonásra kerül a sor, a saját történetükben rögtön megjelenik egy csavar, ami az ő malmukra hajtja a vizet.

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

9. A barátai és családja figyelmeztetnek téged

Ha szóba kerül egy hanyatt-homlok menekülő ex barátnő, vagy a család sűrű elnézéseket kér az előzőleg elkövetett gonoszságok miatt, akkor tudhatod, egy ilyen ember bizony nem lesz soha életed párja. Nevezhetnénk manipulációnak is, de akár a segítségünkre is lehet, ha arról van szó. Minden katasztrófának vannak azt megelőző intő jelei, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.

10. Rossz barátok

A barát a bajban is barát, a gonosz emberek viszont csak akkor kerülnek elő, ha éppen jól megy a sorod, és nem kerül felesleges energiájukba az esetleges segítségnyújtás.

11. Szexisták, homofóbok, rasszisták vagy bigottak

Ha a jó elgyengül, felüti fejét a gonoszság, gondoljunk csak a történelemből teljesen nyilvánvaló példákra, mint Hitler, vagy Osama bin Laden. Mind ijesztően sokra vitték. Sokszor 11-es pont alatt felsoroltakat használják arra, hogy távol tartsanak maguktól a jó embereket, és táptalajt adjanak a rosszaknak. Akik ilyen viselkedést tanúsítanak különösen veszélyesnek számítanak.

12. Manipulálnak

Annyira mutatnak kedvességet, mint amennyire őszinték és közvetlenek, és ha véletlenül mégis, annak igen borsos ára van. Sokszor csak azért alkalmazzák a kedvességet, hogy megkapják, amit akarnak, legyen az szex, pénz, vagy bármi, ami épp megtetszik nekik.

13. Lekicsinylően viselkednek veled

A manipuláció legrosszabb fajtája az érzelmi manipuláció, ami általában a lekicsinylés mellékvágánya, és sajnos rengeteg formája van. Lehet játszani az áldozatot, mikor semmit nem csináltál. Egy gonosz ember bármi miatt viselkedhet lekicsinylően, vagy az életed bármely területéről beszélhet úgy, de nagyon fontos, hogy ne hagyd magad elbizonytalanítani önmagadban, vagy a döntéseidben.

14. Összezavarnak, és konfliktust generálnak

Számtalan taktika van arra, hogy a jó embereket ki tudják hozni sodrukból. Élvezik a káoszt, mint létrehozni, mint csak ellenni benne, mintha az lenne számukra a természetes élőhely. Minél bizonytalanabb vagy félénkebb vagy, annál inkább bizonyulsz potenciális áldozatnak a gonosz emberek számára. "Vérszagra gyűl az éji vad". Sokszor ezek az emberek világítanak rá az életed negatív pontjaira, és ezek után nem tudsz majd mással foglalkozni, és elfelejtesz a jóra koncentrálni.

Van egy irtó egyszerű megoldás depresszió ellen, és a pszichológus is ezt ajánlja

Van egy irtó egyszerű megoldás depresszió ellen, és a pszichológus is ezt ajánlja

15. Kettős életet élnek

A gonosz emberek sosem mutatják meg magukat csupasz valójukban, nem tárulkoznak ki, szóval nem is kettős, hanem száz és száz életet élnek egyszerre. Ember legyen a talpán, aki eligazodik az összesen. Mindenkihez idomulnak, megjátszák magukat annak érdekében, hogy mindenkit kihasználjanak, és mindent megkapjanak. Azzá válnak, akivé csak akarnak, és soha senki számára nem derül ki az igazság, mert túlságosan jól keverik a paklit.

16. Számukra nem léteznek határok

Leginkább a bumeránghoz lehetne őket hasonlítani. Mindegy milyen erősen dobod ki őket az életedből, valahogy mégis mindig visszatalálnak hozzád, de csak abban az esetben, ha hagyod. Nem eresztenek téged önként, mert számukra egy projekt vagy, egy dögevő számára tökéletes, ellenállást már nem tanúsító példány. Mindegy hogy egy gonosz ember mennyire megnyerő, kedveskedő, magával ragadó személyiségnek tűnik, mindig csak arra hajt, hogy a jót kiszipolyozza az életedből.

Változásra mindig van lehetőség, de ezt te senki helyett nem tudod véghezvinni. Senki miatt ne add fel önmagad, és hanyagold a saját életed boldogságát, mert nem éri meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője