30 éve modellkedik és kirobbanó formában van, ez a titka!

2018.június.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden idők legszexibb klipjének főszereplője, Helena Christensen harminc éve a divatvilág egyik legmeghatározóbb modellje, és ma is varázslatos. Most elárulja, hogy mi a titka.

A ´90-es évek kamaszai még nem a telefonjaikat nyomkodták egész nap, hanem a zenei tévék előtt ültek, és várták, hogy végre leadják a kedvenc klipjeiket. A szupermodellekből a klipkorszak csinált igazi sztárokat, és az egyik legismertebb közülük is a perui felmenőkkel büszkélkedő egzotikus dán gyönyörűség, Helena Christensen volt. A korábban Dánia szépének választott lány Chris Isaak Wicked Game című dalának videójában kergette őrületbe a fél világot. A minden idők egyik leghatásosabb szerelmes popdalának is kikiáltott szám klipje valóságos szenzáció volt. Az énekes és a modell tengerparti enyelgésének erotikától fűtött fekete-fehér képei egy egész generáció retinájába beégtek. Aligha volt olyan, aki vitatta volna, hogy Helena Christensen varázslatos szépsége megérte a szenvedést, hiába énekelte Isaak, hogy nem akar szerelembe esni, mert ez a lány csak össze fogja törni a szívét.

Miközben a modell a ´90-es egyik legfelkapottabb szépsége volt, Christensen nem elégedett pusztán a kifutón rá irányuló figyelemmel. Tudatosan építgette a karrierjét, kipróbálta magát kreatív igazgatóként a Nylon divatlapnál, saját márkákat alapított, és rengeteg jótékonysági szervezettel működött együtt, és egyébként fotósként is ismert. Helena soha nem akarta megállítani az időt, nem akart kevesebbnek látszani a koránál, hogy ma is csúcsformában van, - ahogy azt a legutóbbi Versace bemutató kifutóján is láthattuk, ahol olyan legendás szupermodelltársaival vonult együtt, mint Claudia Schiffer, Naomi Campbell vagy Cindy Crawford -, nem a drága és exkluzív beavatkozásoknak köszönheti. A dán szépség most is lehengerlő formájának titkát ő maga mesélte el nekünk.

Hogy nézhet ki 100 évesen így?
A nagymamámnak van a leggyönyörűbb, selymes bőre, és elgondolkodtam azon, hogy mi lehet a titka. Egész életében semmi más nem használt, csak vizet, szappant és Niveát. Az évek során szépségápolási termékek százait próbáltam ki, csodásan illatos olajakat, különleges szérumokat, és mindig azt gondoltam, hogy sikerül egy olyan mixet összeraknom ebből a sok-sok tapasztalatból, ami csodát eredményez majd. Azonban minden alkalommal, amikor meglátogatom a nagyimat, rájövök, hogy vissza kell térnem a víz-szappan-Nivea kombinációhoz.

A frusztrációm nem hagy lustálkodni
Régen, ha felkeltem, elmentem futni, ez nagyon jót tesz az anyagcserének és feltölti az agyadat. A harmincas éveim közepén kezdtem el bokszolni, a legújabb mozgásforma, amit rendszeresen csinálok a rúdtánc, és ez mind közül a legnehezebb. Elképesztően megdolgoztatja az izmokat, és nagyon kell koncentrálnod minden mozdulatodra, ami összességében egészen felszabadító érzés.

Azt eszem, amit megkívánok
Nem vagyok az a fajta ember, aki korlátokat szab magának az evéssel kapcsolatban. Nem tudok lemondani a kenyérről és tésztáról, igazi vajat eszem, és teljes tejet iszom. Odavagyok a japán és marokkói konyháért. Azért edzek, mert tudom, hogy jót fog esni a mentális egészségemnek, no és azért, mert igazából nagyevő vagyok.

Néhány kapszula minden nap
Mindig is figyeltem arra, hogy a vitaminkészleteim ne merüljenek ki. A táskámban állandóan vitaminos tablettákat találtál volna. Aztán rátaláltam a Lumity készítményre, ami minden olyan összetevőt tartalmaz, amire szükségem van, D-vitamint, cinket, lenmagolajat. A bőrömnek is, de a belsőmnek is jót tesz.

A Nap meggyötör
Emlékszem egyszer Peter Lindbergh-gel fotóztam a sivatag közepén, a húszas éveimben nem nagyon törődtem a napvédelemmel, felkentem egy nyolcórás barnítókrémet, hogy sötétbarnára süljek. Hogy megbántam-e? Határozottan igen! A mai eszemmel teljesen másképp állnék a dologhoz. Ma már mindig használok napvédőkrémet az arcomon, a mellkasomon akkor is, ha csak kimegyek a lakásból. Nem fekszem ki napozni, jobban szeretek az árnyékos erdőben sétálgatni.

Meditálni unalmas, de tudom, hogy fontos
Képtelen vagyok egy helyben ülni, és mantrázni varázsszavakat, vagy figyelni a lélegzetemre. Szerencsére vannak más módok, hogy megtaláld nyugalmat, hogy meditatív állapotba kerülj. Én néha rendszerezem a dolgaimat, néha takarítok, néha leülök a zongorához, ezek tökéletes módszerek, hogy kikapcsoljak, és más módon használjam az elmémet, mint általában. Ez is a meditáció egyik formája, te is meg tudod találni, hogy neked mi a legjobb módszer.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője