5 dolog, amit mindig csinálj, ha külföldön jársz!

2017.május.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mit csinál egy turista külföldön? Természetesen végignézi a város nevezetességeit, elolvassa a turistakönyv tippjeit, hűtőmágnest vásárol a családnak… Ezekkel persze semmi gond nincs, azonban érdemes mélyebben is belemerülni az adott ország kultúrájába, és életre szóló élményeket szerezni, amik – valljuk be – nem feltétlenül a Hop on-hop off buszokon születnek meg.

5 dolog, amit mindig csinálj, ha külföldön jársz!
Fotó: Instagram

Íme 5 tipp, ami segít, hogy ne csak turista szemmel ismerd meg az országot, és örökre emlegethesd az utazásod!

Persze, szuper végigkövetni a turistakönyved kötelező látványosságait, azonban egészen más megérezni a város igazi ízét, és ellátogatni olyan helyekre, amiket csak a helybeliek ismerhetnek. Hidd el, egy római fiatal nem a Colosseum előtt hesszel szabadidejében. És hogy hogyan csináld? A latin népek mentalitásából adódóan ez szerencsére nem túl nehéz, de ha mégis gondod adódna, még mindig rendelkezésedre áll a Couchsurf és a Tinder. Még ha az utóbbitól idegenkedsz is, teljesen más funkciót tölt be, ha csak 2-3 napra, egy utazás alkalmával telepíted a telefonodra. Kérj tippeket, találkozz helybeliekkel, és látogass el az ő kedvenc helyeikre is!

Nyilván nem kell francia nyelvórákat venned, csak mert egy hétre Párizsba látogatsz, azonban biztos, hogy csak előnyöd származhat abból, ha tudsz az adott nyelven köszönni a boltban, ha ismered a "köszönöm", a "szívesen", és az "elnézést" helyi megfelelőit. Sok országban hadilábon állnak az angollal, és nem biztos, hogy a sarki pékségben rögtön megértik majd a brit barokk körmondataidat. Azonban ha látják, hogy megtiszteled őket, és az ő nyelvükön kezdeményezel, valószínűleg egyből szívélyesebbek lesznek!

Fotó: Instagram

Valószínűleg estére elfáraszt az egész napos városnézés, és a partizás talán nem is szerepel a tennivalóid listáján, azonban mégis azt javasoljuk, legalább egy estét szánj erre is. És hogy miért? Ebben a kontextusban egy egészen új oldaláról ismerheted meg a városiak életét, oldottabb hangulatban beszélgethetsz a helyiekkel, és a helyi kultúráról alkotott képed is kiegészülhet. Itt is törekedj rá, hogy inkább a hazaiak tanácsaira hallgass, mintsem a turistákra cápázó, méregdrága ügynökségekre.

A pizza, a tapas, vagy az angol reggeli éppen annyira az adott kultúra részei, mint a Colosseum, a Sagrada Familia vagy a Big Ben. Még ha elsőre idegenkedsz is az extrémebb ízvilágoktól, lépj ki a komfort zónádból, és kóstold meg a helyi specialitásokat! Hiába elérhető sok nemzetközi íz hazánkban is, garantáltan az ételek eredeti származási helyén a legautentikusabb a konyha! Emellett gondoljunk már bele, mégis milyen a Mekiben ebédelni, miközben a szomszéd épületben tengeri herkentyűket szolgálnak fel?

Legyen az bungee jumping vagy nudista strand, egy külföldi nyaralás alkalmával egészen más érzés kipróbálni valamit, amitől eddig ódzkodtál. Ami a nyaralás során történik, az ott is marad, ráadásul garantáltan egy életen át emlegetni fogod. Persze nem kell extrém végletekig elmenni, és pláne nem szabad veszélybe sodornod magad, azonban az idegen közegben sokkal könnyebb bátorságot gyűjteni, és spontán kipróbálni valami őrültséget. Kalandra fel!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez tényleg Meghan Markle? Még sosem láttuk ilyen ruhában!

Ez tényleg Meghan Markle? Még sosem láttuk ilyen ruhában!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője