5 ok, amiért a sikeres nőket gyakran elhagyják

2020.február.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyre nagyobb sikereket érsz el a munkádban, folyamatosan kapod az elismeréseket, de úgy érzed, hogy a párod mégsem támogat igazán? Jobban alakultak a karrierlehetőségeid, mint neki, de a kapcsolatotok már nem a régi? Nos, sajnos valós probléma, hogy sok kapcsolatban nehezen kezelik a felek, ha az egyik lényegesen sikeresebb a karrierjében a másiknál. Különösen igaz ez akkor, ha a nő az, aki a nagyobb sikereket eléri.

5 ok, amiért a sikeres nőket gyakran elhagyják
Fotó: Shutterstock

Persze vannak olyan férfiak, akik mindenben a pájuk mellett állnak, motiválják és inspirálják őket, de sok esetben a szárnyaló siker inkább frusztrációt okoz. De miért fogják gyakran menekülőre a férfiak, ha párjuk sikeresebb náluk a szakmai életben?

Félelem attól, hogy a nő hagyja el őket

Sok esetben a férfiak alábecsülik magukat, és úgy vélik, hogy ha nem szállnak ki a kapcsolatukból, akkor a párjuk hagyja el őket előbb vagy utóbb. Ha egy nő kiemelkedő szakmai sikereket ér el, valószínűleg olyan férfik veszik körül a munkájuk során, akik szintén sikeresek. Ez sok férfiból kisebbségérzetet vált ki, és úgy érzik, a párjuk talán összehasonlítja őket azokkal a férfiakkal, akikkel együtt dolgozik, a folyamat pedig gyakran megfutamodáshoz vezet. A valóság azonban az, hogy a nők általában végtelenül hálásak azért, ha egy támogató partner áll mögöttük, és meg sem fordul a fejükben, hogy valamelyik kollégájuk a helyükbe léphetne.

A nők kimaradnak bizonyos programokból

Egy sokat dolgozó nő valószínűleg nem tudja kivitelezni, hogy minden este hatkor otthon legyen, és együtt vacsorázzon a párjával. Nem lehet ott minden családi összejövetelen és szülinapon, sokszor pedig hétvégén is kell a munkájával foglalkoznia. Néhányak azonban ezt nem viselik el, így inkább szakítanak a párjukkal.

Fotó: giphy

A férfiaknak hiányzik a családfenntartó szerep

A férfiak számára hatalmas büszkeség, ha családfenntartó szerepben lehetnek. Ha pedig a párjuk többet keres náluk, máris úgy érzik, hogy csorba esik a büszkeségükön, és nem elég az, amit hozzátesznek a közös kasszához. Ez azonban rossz felfogás, hiszen minél több a közös bevétel, annál több dolgot valósíthatnak meg a párok együtt, de az anyagi különbségek miatt mégis gyakran szétválnak útjaik. Nem mellesleg az a felfogás, hogy mindenképp a férfinak kell jobban keresnie a kapcsolatban, már idejétmúlt.

Túl sokfelé irányul a nő figyelme

Természetesen, ha egy nő rendkívül sikeres, tucatnyi irányba kell fordítnia a figyelmét. Folyamatosan e-mailekkel és telefonhívásokkal bombázzák, amikre olykor azonnal kell reagálnia. Még a közös programoknál is közbeszólhat egy váratlan fontos elintéznivaló, amit viszont nem minden férfi tolerál.

Fotó: giphy

Nem adja fel teljesen a nő a munkáját családalapításkor

Ha egy nő komoly sikereket ér el a munkájában, akkor alaposan át kell gondolnia, szeretne-e családot alapítani, ha igen, mikor, és persze azt is, hogy mire időzíti a visszatérését. Az első két kérdésre egy komoly kapcsolatban általában hamar megszületik a válasz, azonban a munkához való visszatérés gyakran végzetes vitákat szülhet. Bizonyos férfiak úgy képzelik el, hogy a párjuk gyermekvállalás után hosszú évekig otthon marad, ám ha egy nő szereti a munkáját és sikeres benne, akkor nagy valószínűséggel nem szeretne évekig otthon lenni, de ezt nem minden férfi tartja tiszteletben.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője