5 tipp, hogy te legyél a legjobb csapatjátékos a munkahelyeden

2021.augusztus.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legtöbb munkahelyen egy teamben kell dolgoznod, és bizonyos íratlan szabályokat betartanod ahhoz, hogy jó csapatjátékos legyél. Ha ez nem sikerül, akkor nem csak az egész teamet hátráltatod, hanem te magad sem élvezed majd a munkát, ráadásul egy dinamikus csapatból hamar ki is eshetsz.

Tulajdonképpen szinte egész éltünkben, a legkülönbözőbb területeken végzünk csapatmunkát. A családunkban, az iskolában, amikor szabadidőnkben a barátnőkkel kosarazunk, a házasságunkban vagy a munkahelyünkön. Jó csapatjátékos pedig csak az lesz, aki ismeri és betartja az együttműködéshez szükséges szabályokat. Lássuk, mit is takar ez egy munkahely esetében!

Légy megbízható

A jó csapatjátékosra lehet számítani, ami azt jelenti, hogy képes önállóan elvégezni a feladatát, nem kell folyton a körmére nézni, a határidőket minden esetben betartja és sosem hárítja másra a felelősséget. A munkahely nem általános iskola: itt jó esetben nem fog számon kérni a tanár néni, hogy megírtad-e a leckét, ellenőrzés nélkül is képesnek kell lenned minden feladatodat időre elvégezned. Akkor vagy jó munkaerő, ha a csapatod tudja, hogy mindig, minden esetben számíthat rád, és nem miattad fog megcsúszni egy projekt.

Üvegplafon: A feminizmus menő

Üvegplafon: A feminizmus menő



Légy rugalmas

Elengedhetetlen, hogy jól alkalmazkodj a többiekhez, az új helyzetekhez és légy kompromisszumkész. A csapatjáték azt jelenti, hogy a közösség céljai fontosabbak, mint a saját egyéni céljaid, és alapvetően mindig a team haladását helyezed előtérbe. A rugalmasság pedig azt is magában foglalja, hogy más kreatív ötleteit is meghallgatod, és képes vagy belátni, ha nem a te javaslatod lesz a befutó.

Tiszteld a kollégáidat

Csak olyan csapatban lehet jól dolgozni, ahol mindenki a helyén van. Még ha egyesek ellenszenvesek is lehetnek, meg kell értened, hogy ők is a csapat részei, nem véletlenül vannak ott. A sikeres együttműködés feltétele, hogy nem lépsz át senkin, nem akadályozod senki munkáját és nem vonod kétségbe senki képességeit. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor érdemes végiggondolnod, hogy egy számodra megfelelő munkahelyen vagy-e.

Légy proaktív

Egy jó csapatjátékos proaktív, innovatív, folyton azon ügyködik, hogy ötleteivel fejlessze a csapat munkáját. Nem ez a legfőbb érv, de nem árt azt sem észben tartanod, hogy előléptetésre sem számíthatsz akkor, ha éppen csak annyit teszel, amennyit a munkaköröd megkíván. Ha sikeres akarsz lenni, kell, hogy legyen egy folyamatos igényed arra, hogy fejleszd a saját és a csapatod képességeit. Egy jó csapatban pedig a főnök irányába intézett kritikai meglátásoknak is abszolút helyük van.

Nyújts kiemelkedő teljesítményt! 4 tipp, hogy azonnal felhívd a főnököd figyelmét a munkádra

Nyújts kiemelkedő teljesítményt! 4 tipp, hogy azonnal felhívd a főnököd figyelmét a munkádra



Maradj ki a pletykákból

Igazán professzionális munkaerő csak akkor leszel, ha nem mindig mindenkivel nyíltan kommunikálsz, és sosem beszélsz senkinek a háta mögött. Maradj ki a cigiszünetekben másokról megosztott gúnyos megjegyzésekből, egyes kollégáid cikizéséből, képességeik megkérdőjelezéséből. Egy sutyorogva kifejtett ellenvélemény valakinek a tehetségét illetően pillanatnyilag segíthet kiereszteni a gőzt, de hosszú távon csak a konfliktusokat fokozza a csapaton belül. Ha valakivel problémád van, akkor azt vele beszéld meg, ne másokkal.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője