5 tipp, hogy újra fellángoljon a szerelem köztetek

2019.február.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Te is gondolkoztál már azon, vajon mi a tartós szerelem titka? Annyi biztos, hogy a jó kapcsolathoz kölcsönös elfogadás kell, a másik megértése és feltétel nélküli tisztelet. Néha mindannyiunkra nyomás nehezedik, amit gyakran a párunkon vezetünk le. Ha ilyen történik, vagy csak szimplán nem érzed elég stabilnak a kapcsolatotokat, akkor fogadd meg ezt a néhány tippet, ami hasznos az érzéseitek elmélyítéséhez.

Szerelem
Fotó: Shutterstock

Íme kedvenc romantikus éttermeink Budapesten

Íme kedvenc romantikus éttermeink Budapesten

1. Adj teret az önkifejezésnek

Fotó: giphy

Ülj le a pároddal és hallgasd meg, hogy tudd, mit érez. A legtöbb csevej sok kapcsolatban felszínes, így pedig könnyen feledésbe merülhet, ami igazán fontos. Engedd, hogy kifejezze önmagát, tudd meg mit szeret csinálni és soha ne korlátozd a terveiben. Ezután a párod is egész biztosan érdeklődni fog a te hogyléted felől, és te is nyílj meg neki bátran.

2. Tervezz több közös programot

Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak készítsétek el együtt a vacsorát, tegyetek egy sétát a természetben, menjetek el egy kiállításra vagy egy koncertre. Amikor közösen lesztek egy élmény részesei, az agy neurotranszmittereket bocsát ki, ami segít összekapcsolni a pillanatokat. Ezen túlmenően, ha egyszerre csináltok valamit, megosztjátok egymással a valódi éneteket. Készítsetek egy listát olyan kreatív tevékenységekről, amiket mindketten szívesen végeztek és tegyétek jól látható helyre. Amikor időtök engedi, valósítsatok meg egy-egy pontot.

3. Tegyél valamit, ami által mindketten egyénileg fejlődtök

Fotó: giphy

Évek óta kapcsolatban vagy és úgy érzed, elvesztetted önmagad? Megszakítottad a kedvenc tevékenységeid, hogy több időt szentelj a kapcsolatodnak? Akkor itt az ideje, hogy változtass ezen. Ha időt fordítasz magadra, az nem önzőség. Az egészséges párkapcsolat kulcsa a másik egyéni vágyainak tisztelete. Iratkozz be egy főzőtanfolyamra, meditálj, tanulj meg egy új nyelvet vagy írj blogot. A lényeg, hogy hallgass a szívedre. Ha ez sikerült, a párodat is ösztönözheted arra, hogy fordítsa a te énidődet a saját javára olyan számára kedves tevékenységekkel, amiket ő hanyagolt el.

4. Hasznosítsd minden fizikai érzéked

A partnereddel való kapcsolat elmélyítésének egyik módja az, hogy mindent körültekintően értelmezz. Meg fogsz lepődni, mennyi új információt tudhatsz meg a párodról, ha csak a hangjára, a csókjára vagy az érintésére koncentrálsz. Ha szembeülsz a pároddal, mélyen a szemébe nézel és csendesen figyeled a tekintetét – az egy remek kifejezése a szerelemnek és odafigyelésnek.

5. Figyelj a visszajelzésekre

Fotó: giphy

Biztosan előfordult már veled is, hogy annyira próbáltál odafigyelni arra, hogy a pároddal minden rendben menjen, hogy éppen a visszajelzéseit hagytad figyelmen kívül. Fontos, hogy tudd, mit gondol rólad és a körülötted lévő dolgokról. Kérd ki a tanácsát és hallgasd meg a véleményét, ezzel is pozitív irányba terelve az érzelmeitek erősségét.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője