5+1 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, ha rendet teszel a gardróbodban

2020.március.31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha ebben a nehéz időszakban szerencsésen töltheted otthon a napjaidat, és esetleg több szabadidőd is van, mint általában, akkor jó elfoglaltság lehet rendet tenni a gardróbodban. Szinte biztos, hogy te is tárolsz olyan ruhadarabokat, amikre valójában nincs szükséged. De hogy milyen szempontok alapján szelektálj és tegyél rendet, ahhoz érdemes néhány kérdést feltenni magadnak.

1. "Miért éri meg rendezned a gardróbomat?"

Első lépésként motiváció kell ahhoz, hogy belefogj a gardróbod rendezésébe. Ez ugyanannyira lehet szimplán az unalom, mint az, hogy sokkal rendezettebb összképet kaphatsz, vagy tisztább érzetet kelthet benned, ha minden a helyén van. A lényeg az, hogy meg tudd válaszolni magadnak, miért csinálod az egészet.

Fotó: giphy

2. "Bűntudatot vagy örömet okoz nekem ez a ruha?"

Egy ruha akár mély érzelmi reakciót is képes kiváltani, és ezt érdemes komolyan venned. A ruháid valódi értékét az adja, hogy hogyan érzed magad bennük a viselésükkor. Lehet, hogy már régóta ott lapul egy drága ruhadarab a gardróbodban, amit egyáltalán nem hordasz, de az ára miatt nem is akarsz tőle megválni. Lásd be, hogy csak azt van értelme tárolnod, amit valóban szeretsz hordani. Ha nem viseled már szívesen, akkor add el online vagy adományozd el egy ismerősöd, esetleg egy jótékonysági szervezet számára.

3. "Milyen célból tartanám meg ezt a ruhát?"

Fontos, hogy csak akkor tegyél vissza a gardróbodba egy ruhát, ha terved van még vele. Gondold végig, egy-egy ruhadarabot milyen eseményre viselhetnél, vagy hogyan lehetne újrahasznosítani, esetleg átalakítani, a későbbiekben mondjuk festéshez vagy kertészkedéshez hordani. Ha nincs célod egy ruhadarabbal, azt bizony ne is rakd vissza a gardróbodba.

Fotó: giphy

4. "Passzol hozzám ez a ruha?"

Egy tökéletes gardrób alapelve, hogy csak olyan ruhák vannak benne, amelyekben a tulajdonosa magabiztosnak érzi magát. Ugye te sem viselsz szívesen egy ruhadarabot, ha kényelmetlen, furának látod benne az alakod, vagy egyszerűen csak nem a te ízlésvilágodat tükrözi. Ha vannak ilyen ruhák a gardróbodban, akkor semmi értelme, hogy szelektálás után megtartsd azokat.

5. "Vannak olyan más ruhadarabjaim, amikkel ezt viselhetem?"

Tökéletesen illeszkedett a testedhez egy ruha, vagy megfogott a merész színe, ezért megvásároltad, de soha többé nem került elő a szekrényedből? Néhány ruhadarab azért jut erre a sorsra, mert amikor megvásárolod, bele sem gondolsz, hogy talán nincsenek más olyan ruhadarabjaid, esetleg kiegészítőid, amikkel hordhatnád. Így pedig akaratlanul is porfogóvá válhat, tehát nem is érdemes megtartanod.

Fotó: giphy

6. "Nosztalgia miatt van még a szekrényemben ez a ruha?"

Ugye te is csináltál már olyat, hogy egy-egy ruhadarabot csak azért tartottál meg, mert szép emlékek fűznek hozzá, esetlegesen egy régi barátodé volt, vagy netán a gyermekedé? Ez mind szép és jó, egy-egy ruhadarab esetén pedig nem is problémás, de ha nagyobb mennyiségben halmozol fel régi ruhákat, amikkel már semmilyen terved nincs, akkor inkább ajándékozd oda olyannak, aki még tudja hordani.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője