7 dolog, amit soha ne mondj a barátnődnek, miután épp szakított a párjával

2021.január.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ugye a te baráti körödben is többször megtörtént, hogy valaki szakított a barátjával, vagy éppen veled történt így? Ilyenkor természetes, hogy a barátok igyekeznek támogatni és jó tanáccsal ellátni egymást. Egy üveg bor mellett sok bölcsesség elhangozhat, de vannak olyan dolgok, amiket jobb, ha soha semmilyen helyzetben nem mondasz az újonnan szinglivé vált barátnődnek.

1. Mi történt? Olyan tökéletes párnak tűntetek…

Igen, egy kapcsolat vége sokszor nemcsak az érintett feleknek, hanem a környezetük számára is sokkoló lehet. Azonban még ha nagyon jó barátok is vagytok, akkor sem tudhatod biztosan, mi zajlott az ő kapcsolatukban, mit hogyan éltek meg együtt. Függetlenül attól, hogy egy kapcsolat miért ért véget, az csak arra a két emberre tartozik. Ha szeretnék, akkor úgyis elmondják a részleteket, de a te feladatod akkor sem az, hogy elmondd, te milyen tökéletes párnak láttad őket, hanem az, hogy segíts a továbblépésben.

2. Soha nem tartottam helyesnek, hogy együtt voltatok

Ha teljesen őszinték vagyunk magunkhoz, akkor való igaz, hogy az exbarát kritizálása néha egy kicsit segíthet a gyógyulásban, de ne hagyd, hogy ez a téma elhatalmasodjon a beszélgetésetekben. Nem te éled az ő életüket, rájuk tartozik, hogy együtt voltak. Ha nem kérdezi meg a barátnőd a véleményedet, semmit ne mondj kettejükről. Ha pedig igen, azzal még mindig nem segítesz, ha elmondod, milyennek láttad őket együtt, vagy te már az elejétől kezdve láttad, hogy nem lesz jó vége a kapcsolatuknak. Ehelyett inkább hívd fel a figyelmét arra, milyen pozitívumai lehetnek az új kezdetnek.

3. Egyedülállóként bármit megtehetsz

Egyedülállóként igaz, hogy technikailag szabadon tervezhetsz anélkül, hogy bárki más terveit figyelembe vennéd a magánéleted kapcsán. Megengedheted magadnak, hogy esetleg egyéjszakás kalandba vagy egy laza kapcsolatba bonyolódj, de azt is, hogy pizsamában egész nap sorozatot nézz az ágyban és chipset egyél. Te tudod, hogy ha szingli vagy, mit szeretnél megvalósítani, de nem tudhatod, a barátnőd éppen hogy érez. Lehet, hogy még fájdalmasan érinti a szakítás, és arra vágyik, hogy egy kicsit csak önmagára koncentráljon. Hagyd, hogy magától rájöjjön, mi kell ahhoz, hogy helyrerázódjon.

4. Próbáltad már az online társkeresőket?

Az online randioldalakat általában a modern szerelem sikerének titkaként tartják számon, vagy a legrosszabb dologként, amit valaha kitaláltak. Nehéz frissen egyedülállónak lenni, és nem biztos, hogy a barátnőd szívesen hallgatná, hogy majd online rátalál az igaz szerelem. Persze ösztönözheted a nyitott gondolkodásmódra, de semmiképpen ne erőltesd, hogy regisztráljon egy online társkeresőre - majd mindent a maga idejében.

5. Nem ütötte meg a színvonaladat

Persze, nem probléma, ha válogatós vagy, de csak a magad számára döntsd el, hogy ki megfelelő társ és ki nem. Ne mondd azt a barátnődnek, hogy a volt barátja nem ütötte meg a színvonalát. Bár sokan tekintünk vissza úgy a múltbeli kapcsolatainkra, hogy nem voltak éppen életünk legjobb döntései, de valamiért mégis belementünk. Ezt pedig másoknak tiszteletben kell tartani, nem pedig kritizálni.

6. Ne aggódj, majd találsz mást

Igen, ez a kijelentés akár pozitív is lehet. Egy másik oldalról nézve viszont olyan, mintha azt sugallnád vele, hogy mindenkinek feltétlenül szüksége van arra, hogy kapcsolatban legyen, másként nem lehet teljesen kiegyensúlyozott és boldog. Ez persze nem igaz. A társadalmi nyomás furcsa megnyilvánulása, hogy sokan folyamatosan aggódunk azért, hogy mikor talál ránk a szerelem. Lehet, hogy a barátnőd máris készen áll arra, hogy mással legyen, de ugyanennyire valószínű az is, hogy nem fog neki ártani, ha egy ideig egyedül van.

7. Valaki sokkal jobb vár rád odakint

Ezzel a kijelentéssel csakugyan azt sugallod a barátnődnek, hogy mindenképpen legyen az elsődleges célja új barátot találni. Hadd döntse el ő, akar-e mostanában randizni, vagy inkább más dolgokra szeretne koncentrálni. Igen, ideális esetben akár olyan kapcsolat is várhat rá, mint a Disney-mesékben, de tudjuk, hogy az élet általában ennél sokkal bonyolultabb. Ösztönözd inkább arra, hogy olvasson, sportoljon, kiránduljon, töltsön el időt társaságban is, a többi pedig majd jön magától.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 filmes karakter, akiről csak sejtetted, hogy nárcisztikus, de tényleg az

7 filmes karakter, akiről csak sejtetted, hogy nárcisztikus, de tényleg az

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője